پیام فارس
امضاي تفاهم‌نامه براي مرمت 2 اثر تاريخي در فارس
دوشنبه 1 تير 1394 - 9:02:47 AM
ايسنا
 مصيب اميري در جمع خبرنگاران گفت: اين تفاهم‌نامه بين راه و شهرسازي، ميراث فرهنگي، اوقاف و امور خيريه و استانداري فارس منعقد و امضا شده است.

اميري گفت: براساس اين تفاهم‌نامه مقرر شده است كه اين آثار شاخص تاريخي با اعتباري معادل 2 ميليارد و 200 ميليون تومان مرمت شود كه سهم ميراث فرهنگي 400 ميليون تومان است.

وي گفت: در مرحله اول و تا پايان سال مالي 93، (پايان تيرماه 94) حدود 170 ميليون تومان از سهم 400 ميليون توماني ميراث فرهنگي براي مرمت اين دو اثر تاريخي اختصاص پيدا خواهد كرد.

به گزارش ايسنا، مدرسه خان از بناهاي معروف و زيباي باقيمانده از دوران صفويه است كه در محله اسحاق‌بيگ شيراز قرار دارد.

اين مدرسه كه از مدارس بزرگ علوم فقهي دوران صفويه، به همت الله وردي خان افشار، والي شيراز و سپه سالار شاه عباس صفوي بنا گذاشته شد و پس از مرگ آنان پسرش سردار نامي ايران، امام قلي خان در سال 1024 هجري قمري کار بنا را به اتمام رساند.

زير بناي اين محل که به سبک بناهاي درون گرا ساخته شده، هفت هزار و 686 متر مربع است و در زمان ساخت و تا عصر زنديه در طرفين جبهه غربي مدرسه دو گلدسته بلند آجري با تزيينات و کاشي کاري مفصلي وجود داشته که به دليل مسلط بودن بر ارگ حکومتي کريم خان زند ويران شده است.

کاشي کاري‌هاي سقف مدرسه مثل مسجد شيخ لطف‌الله در اصفهان است و در حاشيه سقف آيات قرآني با خط ثلث عالي نقش بسته كه در کتيبه آن سال 1024 هجري قمري نگاشته شده است.

بالاي دالان، تالار وسيعي است که روزگاري حکيم ملاصدرا ملقب به صدرالمتألهين، فلسفه اشراق را در آن تدريس مي‌کرده است .

 مسجد جامع عتيق شيراز كه با نام‌هاي مسجد جمعه، مسجد جامع و مسجد آدينه هم معروف است، از کهن‌ترين مساجد شيراز به‌شمار مي‌رود و در مشرق شاهچراغ قرار دارد.

اين مسجد دو ايواني در سال 281 ه.ق. به دستور عمروليث صفاري ساخته شد. ساختمان مسجد که اولين هسته تاريخي شهر شيراز به‌شمار مي‌رود، مشتمل بر بنايي مرتفع است که داراي چندين حجره و شبستان بوده و برخي قسمت‌هاي آن دوطبقه است.

اين مسجد داراي 6 درب ورودي و خروجي بوده كه يک درب در ضلع شمالي، يک درب در ضلع جنوبي، دو درب در ضلع غربي و دو درب در ضلع شرقي قرار داشته است.

درب ورودي ضلع شمالي به دوازده امام معروف است و کتيبه‌اي بر فراز آن قرار گرفته که در دوره صفوي و در سال (1031 ه.ق. ) به خط علي جوهري نگاشته شده و سر در شمالي مسجد با کاشي، مقرنس کاري شده است


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/2604/امضاي-تفاهم‌نامه-براي-مرمت-2-اثر-تاريخي-در-فارس
بستن   چاپ