پیام فارس
استاددانشگاه شیراز:
ایجاد بارش با تغییرسرعت باد، پایه علمی ندارد
یکشنبه 30 اردیبهشت 1397 - 10:44:59 AM
ایرنا
فارس آنلاین - شیراز - استاد دانشگاه شیراز گفت:ادعای مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر ایجاد بارش با تغییر سرعت باد، فرا زمینی است و بنیان و اساس علمی ندارد.
دکتر سید محمد جعفر ناظم السادات که رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز است  افزود: این ادعاهای فرازمینی را هیچ مرجع علمی و دانشگاهی تایید نمی کند.
در روزهای گذشته، فیلمی در فضای مجازی پخش شد و فردی در آن مدعی شده که بارش های اوایل سال 1397 در جنوب ایران ناشی از کارهای علمی او بوده و با تغییر در سرعت باد توانسته است این بارش ها را پدید آورد.
این فرد مدعی است که در مراکز پژوهشی آلمان اشتغال دارد و تغییر در بارش ها با کار عملیاتی که او بر روی باد و ابرها انجام داده پدید آمده است.
استاد دانشگاه شیراز اظهار داشت: این فرد مدعی نگفته است که دقیقا درکدام موسسه علمی آلمان کار می کند و ادعای وی از سوی کدام موسسه علمی در آلمان تایید می شود.
این استاد و پژوهشگر دانشگاه شیراز اضافه کرد : آلمان افزون بر دانشگاه های با درجه علمی بالا، دارای کانون های بزرگ علمی هواشناسی، اقلیم شناسی و اقیانوس شناسی مانند موسسه ماکس پلانگ است، همه این کانون های علمی به دنبال درک پدیده های اتمسفری - اقیانوسی هستند ، قطعا اگر ادعاهای این فرد درست بود، نیازی به ساخت این فیلم ها نبود و دانشگاه های آلمان در ابتدا از وی استقبال می کردند تا آب و هوای این کشور را درست کند و بیلان انرژی در زمین را دگرگون سازد.
رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز ادامه داد: همه کانون های پژوهشی هواشناسی و اقلیم شناسی و اقیانوس شناسی در پی درک حرکت اتمسفر زمین و پیامدهای آن هستند و می دانند که حرکت جو و اقیانوس در پیوند تنگاتنگی با یکدیگرند، هر دگرگونی در حرکت جو در پیوند با دگرگونی در پدیده های اقیانوسی است، آن پدیده اقیانوسی- جوی که بارش قزاقستان را پدید می آورد با سامانه جوی و اقیانوسی که بارش در جنوب ایران را رقم می زند ناهمسازی های فراوان دارند.
این پژوهشگر دانشگاه شیراز اضافه کرد: این فرد مدعی چگونه جو و اقیانوس را در هم می آمیزد و دگرگون می کند؟ در حالی که همه کوشش دانشمندان آن بوده که مدلهایی را درست کنند که تا اندازه ای با الگوی غالب جو و اقیانوس در پیوند باشد و بتوانند با ریزبینی بیشتری آب و هوا را پیش بینی کنند.
ناظم السادات گفت: با همه کوشش ها، خطا در درک پدیده ها بسیار گسترده است ، همه دانشمندان گفته اند که تنها بخش کوچکی از نادانسته ها را یافته اند، کسی که می تواند جهت باد را تغییر دهد و ابرهای بارش زا را جابه جا کند باید بتواند بیش از چند بمب اتمی انرژی را جابه جا کند.
وی اضافه کرد:خوب است از این فرد مدعی خواسته شود که مقالات و انتشارات علمی خود را در دسترس دانشگاه ها قرار دهد، نمی شود کسی بدون دانستن مبانی حرکت اتمسفرو چگونگی رخداد بارش و برهم کنش نم هوا وریزگردها و آگاهی ازرفتار انرژی خورشیدی در زمین، ادعاهای این چنینی داشته باشد.
رئیس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز اضافه کرد: آنهایی که مقاله های سطح بالای علمی ارائه می دهند معمولا در گام نخست بر روی یک کار علمی متمرکز می شوند ، مثلا فیزیک حرکت ریزگردها ، دیگر ادعای توانایی برای آرام کردن باد یا چرخش مسیر باد را ندارند، ندیدم دانشمندی بگوید که می توانم بیلان انرژی در گستره شهر و یا استان اصفهان را دگرگون کنم و یا باد را بحرکت درآورم یا از حرکت بیندازم ، این فرد اگر در آلمان چنین کاری را انجام داده بهتراست دستاوردهای خود را در مجلات علمی آنجا چاپ کند.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/26654/ایجاد-بارش-با-تغییرسرعت-باد،-پایه-علمی-ندارد
بستن   چاپ