پیام فارس
تاکید استاندار فارس بر الگوسازی فعالیت‌های نوین اقتصادی
سه شنبه 1 خرداد 1397 - 10:19:19 AM
ایسنا
فارس آنلاین - استاندار فارس بر لزوم الگوسازی فعالیت‌های نوین اقتصادی در مسیر توسعه‌ی ملی و مواجهه‌ی مناسب با بحران آب تاکید کرد.
  اسماعیل تبادار در بازدید از مجتمع کشت و صنعت گیاهان دارویی و داروسازی رایمون پاسارگاد در منطقه‌ی رامجرد مرودشت، باشاره به بحران آب در کشور، اقدام های چندوجهی در این مجموعه در زمینه زنبورداری، پرورش، تولید، کاشت و صادرات گیاهان دارویی را بسیار ارزشمند و مبتنی بر رهاوردهای شرکت های دانش بنیان خواند.
ت بادار همچنین به اهمیت ساخت دستگاه آب شیرین کن با هدف بهره گیری از آب شور منطقه، با تلاش تیم فنی این کارخانه اشاره کرد و افزود: ارزش این کار بزرگ، به دلیل بهره گیری از دانش فنی بومی در کاربرد مفید آب شور منطقه است که برای نه تنها پرورش گیاهان به کار بسته شده، بلکه از مواد اضافه آب مصرفی به عنوان کود برای رشد گیاهان دارویی استفاده می شود.
او این نوع زنجیره ها را نقطه امیدی برای استان فارس و در مسیر توسعه کشور دانست و تاکید کرد: باید شرکت های دانش بنیان در زمینه صادرات و بازاریابی، این نوع مجموعه ها را به عنوان یک الگو برای آموزش و بازاریابی قرار دهند.
تبادار به جوانان توصیه کرد تا با بهره جویی از تخصص های خود، با اقدامات مشابه، در راه توسعه ملی گام بردار ند و گفت: باید این مجموعه در استان الگو شود، این الگوسازی موجب می شود تا ضمن جایگاه ویژه بخشیدن به توسعه کشاورزی و فراوری استاندارد گیاهان دارویی، این اقدام به عنوان یک ضرورت در مسیر رونق اقتصادی که با بهره گیری از کمترین آب مصرفی در زمان بحران آب در کشور به ثمر رسیده، معرفی شود.
تاکید بر عزم جدی تمام سازمان ها برای حمایت و توسعه فعالیت های نوین اقتصادی
استاندار فارس با بیان اینکه بحران آب باید نگاه ما را تغییر دهد و مسوولان باید چنین فعالیت هایی را به عنوان یک الگو به مناطق دیگر نیز تعمیم دهند، گفت: با توجه بحران آب، باید با مدیریت و برنامه ریزی در مصرف آب، با تغییر نوع کشت در زمینه کشاورزی و توسعه آن تلاش شود.
تبادار با تاکید بر اینکه مدیران ما باید در ارتباط تنگاتنگ با مردم تلاش کنند، افزود: همزمان با انجام سیاستی که به نفع مردم است، باید نمونه ای جایگزین برای تامین معاش مردم در نظر گرفته شود و به رونق و توسعه کشاورزی استان کمک کنیم.
اعلام همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای صدور مجوز توسعه گیاهان دارویی
در ادامه معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: مشاوره تخصصی با دانشگاه، سازمان جهاد کشاورزی و دیگر سازمان های مرتبط در زمینه تولید فرآورده های دارویی، کشت و صادرات برای سرعت بخشیدن و پیشرفت این مجموعه، بسیار تاثیرگذار است.
حسین نیک نهاد با بیان اهمیت فرهنگ‌سازی برای رونق بازار مصرف و استفاده مردم از این گیاهان، یادآور شد: با توجه به کمبود آب در کشور، تولید بسیاری از گیاهان دارویی مقرون به صرفه است.
او از مزیت های کشت و صنعت گیاهان دارویی در کشور، به صادرات، اشتغال زایی، نیاز به آب بسیار کم برای رشد نسبت به محصولات دیگر و همچنین بالا بودن اررزش افزوده این گیاهان اشاره کرد.
نیک نهاد با اعلام آمادگی برای همکاری در زمینه صدور مجوز از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای فعالیت این شرکت، ابراز امیدواری کرد تا برای رشد این شرکت ها تلاش شود و با برنامه ریزی، برای کشت و توسعه گیاهان دارویی، گام های بزرگی برداشته شود.
دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛ تنها مرجع صادر کننده مجوز در زمینه مکمل های غذایی و گیاهان دارویی
مدیر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: با توجه به اختیاری که از سوی سازمان غذا و دارو به دانشگاه علوم پزشکی شیراز محول شده است، صدور مجوزهای گیاهان دارویی، صدور پروانه و جانمایی محل برای این شرکت انجام شده و مابقی مجوزهای آن نیز در کمسیون فنی معاونت غذا و دارو در دست بررسی است و به زودی فرآیند ساخت گیاهان دارویی این شرکت آغاز می شود.
مهدی خسروی با اعلام این خبر که این تفویض در کشور تنها به صورت پایلوت به دانشگاه علوم پزشکی شیراز واگذار شده است، افزود: مجوز صدور مجوز در زمینه مکمل های غذایی و گیاهان دارویی، حدود یک سال و نیم پیش برای دانشگاه صادر شده است.
سرپرست گیاهان دارویی شرکت تعاونی اسپاد رایمون پاسارگاد با معرفی فعالیت های این شرکت، کاشت یکی از گیاهان دارویی موثر در بیماری های عفونی که به آبیاری نیاز ندارد را نمونه ای از فعالیت های آن نام برد و گفت: با آبیاری این گیاه به میزان هر هفتاد روز یک بار، می توانیم سالانه بیش از سه تن محصول برداشت کنیم.
علی اصغر بانشی از فعالیت های آموزشی، به عنوان دیگر محور اقدامات این مجتمع یاد کرد و با اعلام اینکه کاشت و تولید استاندارد 12 نوع گیاه پرفروش دنیا در این مجتمع آموزش داده می شود، ادامه داد: با آموزش کشاورزان برای تولید گیاهان ارگانیک و سالم، زیر نظر آزمایشگاه این مجموعه از آغاز تا پایان، برای تولید گیاهان دارویی طبق استاندارد جهانی تلاش می کنیم؛ زیرا بسیاری از کشاورزان به دلیل نداشتن آگاهی، برای تولید و کاشت این گیاهان با مشکل مواجه هستند.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/26738/تاکید-استاندار-فارس-بر-الگوسازی-فعالیت‌های-نوین-اقتصادی
بستن   چاپ