پیام فارس
منطقی‌ شدن تصویربرداری‌های پزشکی در فارس
سه شنبه 8 خرداد 1397 - 17:16:26
فارس آنلاین - رئیس اداره نظارت بر امور رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از تدوین شیوه‌نامه و راهنمای بالینی برای تجویز منطقی امور تصویربرداری پزشکی در استان فارس خبر داد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی شیراز، محسن داودی گفت: برای نخستین بار در کشور، تمام اقدامات نظارت بر مراکز تصویربرداری پزشکی مانند رادیوتراپی، رادیولوژی و پزشکی هسته ای در فارس ارزیابی می شود و پزشکان ملزم به رعایت درخواست ها در چارچوب راهنمای بالینی شده اند .
او با بیان اینکه این نظارت ها به صورت هفتگی، ماهانه و سالانه صورت می پذیرد، افزود: با توجه به اینکه هم اینک 214 مرکز تصویربرداری تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعال هستند، پیش‌بینی می شود به طور متوسط در طول سال، تمام این مراکز با حضور بازرسان، مورد بررسی قرار گیرد .
مشاور عالی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز هدف از تبیین راهنمای بالینی در استان فارس را بررسی میزان تجویز تصویربرداری های غیرمنطقی و اهمیت دادن به سلامت بیماران عنوان کرد و ادامه داد: در این اقدام علاوه بر پایش میزان تجویز تصویربرداری های پزشکی، درخواست سی‌تی اسکن پزشکان نیز بررسی و به پزشکانی که به شکل غیرمنطقی اعمال تصویربرداری تجویز کرده اند، تذکرات لازم داده می شود .
یک میلیون 390 هزار تصویربرداری پزشکی در فارس
او در ادامه به آمارهای موجود در این زمینه اشاره کرد که نشان می دهد در طول سال به طور میانگین، بیش از یک میلیون 390 هزار نفر از مردم فارس با مراجعه به این مراکز تحت اشعه پزشکی قرار می گیرند و گفت: استفاده بی‌رویه از خدمات یاد شده بی‌خطر نبوده و ممکن است در طولانی مدت فرد با مشکلاتی مواجه شود و البته اغلب، انجام بیشتر این اقدامات پزشکی بر اثر چانه‌زنی بیماران صورت می گیرد .
داودی اضافه کرد: پزشک متخصص، سی‌تی اسکن و یا موارد مشابه را بر اساس نیاز در امر تشخیص، تجویز می کند و در صورت لزوم، روش های تشخیصی جایگزین پیشنهاد می شود تا بیمار از عوارض احتمالی در امان باشد .
رادیوگرافی و سی‌تی اسکن در صدر تصویربرداری‌ها
رئیس اداره نظارت بر امور رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیشترین درخواست تصویربرداری پزشکی در فارس را به ترتیب مربوط به رادیوگرافی ها، سی‌تی اسکن مغز و ام.آر.آی ستون فقرات، اعلام کرد و گفت: در حال حاضر این آمار به گونه‌ای گزارش می شود که نگران‌کننده است؛ این در حالی است که برخی بیماران همچنان بر انجام چکاپ و تصویربرداری های غیرضروری اصرار دارند .
مشاور عالی معاون درمان دانشگاه، مضرات اشعه ایکس را یکی از عمده دلایل اصلی تدوین راهنمای بالینی دانست و افزود: با توجه به عوارض احتمالی تشعشات ناشی از سی‌تی اسکن و این مساله که بیشترین آمار درخواست های غیرمنطقی خدمات تصویربرداری پزشکی در فارس، مربوط به سی‌تی اسکن مغز است، گایدلاین و شیوه‌نامه تجویز آن به مراکز درمانی استان برای کنترل این شرایط، ابلاغ شده است .
داودی همچنین از تشکیل کمیته حفاظت در برابر اشعه، ویژه بیماران و دیگر افراد جامعه خبر داد و یادآور شد: در همین خصوص دستگاه‌های کنترل کیفی تصویربرداری پزشکی خریداری شده تا به کمک آن بتوانیم میزان پرتودهی غیرضروروی به بیماران و یا دیگر افراد در معرض اشعه را کنترل کنیم.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/27994/منطقی‌-شدن-تصویربرداری‌های-پزشکی-در-فارس
بستن   چاپ