پیام فارس
نماینده‌ی ولی فقیه در استان فارس:
انتقاد گاهی برای پیشبرد امور ضروری است/ چگونگی حفظ بافت تاریخی شیراز اهمیت دارد
يکشنبه 20 خرداد 1397 - 14:57:46
فارس آنلاین - نماینده‌‌ی ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه‌ی شیراز با تاکید براینکه برای پیشبرد امور مردم و شهر و استان گاهی نیازمند طرح انتقاد هستیم، گفت: نباید انعکاس انتقادات موجب لطمه خوردن به فضای همدلی و صمیمت استان شود.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در دیدار شهردار و جمعی از معاونان و مدیران شهرداری شیراز، خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه و رسانه‌های فعال در فارس و شیراز گفتک شیراز مرکز فرهنگ و آداب و ادب و هنر است، باید قلم‌هایتان شیرازی بچرخد و فیض روح قدسی را به مخاطبان منتقل کند.
او با بیان اینکه شیراز مملو از معنویت و فرهنگ و اصالت و دیانت است، حس این فضا در شب‌های قدر را یادآور شد و با قدردانی از حضور گسترده‌ی مردم در راهپیمایی روز قدس، شهروندان شیرازی را اصیل، نجیب و مبادی آداب دانست و گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، شیرازی‌ها علاوه بر تمام محاسن، خوش لهجه هم هستند.
امام جمعه‌ی شیراز تصریح کرد: در این فضا اما گاهی قلمی حرکت کرده و ذهنیتی ایجاد می‌کند، حال آنکه فضای رسانه باید برای پیشبرد اهداف کشور، استان و شهر به کار گرفته شود و رسانه‌ها در انتشار مطالب تلاش کنند که به شهر فیض روح قدسی ببخشند.
دژکام با اشاره به موضوع بافت تاریخی، گفت: باید این موضوع را بررسی کنیم که آیا تمام محله‌های سابق را باید نگه‌داریم؛ همه لزوم حفظ و احیای آثار تاریخی ارزشمند را باور داریم، اما اینکه به چه اندازه باید بافت تاریخی حفظ شود، اهمیت دارد.
امام جمعه‌ی شیراز با اشاره به اینکه فضاهایی نظیر سنگ سیاه در شیراز شکل گرفته و احیاء و حفظ شده است، گفت: اکثر کارشناسان متخصص اصرار بر حفظ بافت تاریخی دارند اما باید به این سئوال پاسخ داد که تا چه اندازه از بافت باید حفظ شود.
او اضافه کرد: اگر ما می‌خواهیم بگوییم که در شیراز صاحب تمدنی بزرگ بوده‌ایم و شهرهای ما تمام نیازهای شهروندانشان را در معماری و شهرسازی برآورده می‌کرده، آیا ضرورت دارد چند محله‌ی مشابه را حفظ و احیاء‌کنیم؟
دژکام با اشاره به اینکه ویژگی‌های بافت تاریخی را در شهری نظیر دمشق که نمادی از تمدن رومی است، می‌توان دید، گفت: اصل لزوم حفظ بافت تاریخی درست است اما اندازه‌ی آن‌را به درستی مشخص و تبیین نکرده‌ایم.
امام جمعه‌ی شیراز همچنین گفت: دارالسلام(قبرستان قدیمی شیراز) امروز به یک معضل تبدیل شده است؛ حال آنکه می‌شد نقاطی از این قبرستان را حفظ و احیاء کرد؛ بسیاری از چهره‌های بزرگ علمی و مذهبی در این مکان دفن هستند.
او با اشاره به اقدامات انجام شده در تخت‌فولاد اصفهان به‌عنوان گورستان قدیمی آن شهر، تصریح کرد: دارالسلام شیراز در واقع مکانی بزرگ و با اهمیت است اما ظاهر آن این بزرگی و اهمیت را نشان نمی‌دهد.
امام جمعه‌ی شیراز با بیان اینکه 2 دیدگاه مد نظر شهردار شیراز پیرامون بافت تاریخی، لزوم حفظ این بافت را قبول دارد، گفت: اینکه بافت تاریخی بخشی از افتخارات و تمدن ما محسوب می‌شود و می‌تواند منبع درآمد و زندگی باشد، مورد قبول است اما باید در خصوص چگونگی و ابعاد حفظ و احیاء آن به توافق رسید.
او با اشاره به مشکلات موجود در زمینه‌ی دسترسی به حرم‌های مطهر امامزادگان واقع در بافت تاریخی شیراز، گفت: شیراز سالانه بیش از 150 هزار گردشگر خارجی دارد، باید زمینه‌ی دسترسی مناسب این گردشگران به حرم‌های امامزادگان فراهم شود؛ اگر به‌خوبی در این مسائل فکر و عمل کنیم، هم گردشگران افزایش می‌یابد هم رضایت همگانی را خواهیم داشت.
امام جمعه‌ی شیراز با تاکید براینکه تمام صاحب‌نظران در این زمینه می‌توانند به یک نقطه‌ی مشترک برسند، گفت: محوریت توسعه‌ی شیراز به عنوان حرم سوم اهل بیت(ع)، حرم‌های مطهر امامزادگان است؛ از گذشته شهر پیرامون حرم‌های مطهر شکل گرفته و گسترش یافته.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه شکل‌گیری شیراز گرداگرد حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) اتفاق افتاده است، گفت: اگر نگاه کنیم می‌بینیم که در گذشته 25 مدرسه‌ی علمیه اطراف حرم شاهچراغ(ع) وجود داشت و این نشان می‌دهد که حرم مطهر از ابتدا محور بوده است.
امام جمعه ی شیراز اعتقاد دارد که شاهد رویکرد خوبی در مجموعه‌ی مدیریت شهری شیراز هستیم و باید امیدوار بود که این رویکرد تداوم داشته باشد.
دژکام همچنین لزوم ساماندهی قبرستان قدیم شیراز (دارالسلام) را به عنوان یک خواسته مطرح و تاکید کرد که گستره‌ی چند هکتاری این محل می‌تواند با بازسازی مناسب و نگاهی دقیق ساماندهی شود.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/29323/انتقاد-گاهی-برای-پیشبرد-امور-ضروری-است--چگونگی-حفظ-بافت-تاریخی-شیراز-اهمیت-دارد
بستن   چاپ