پیام فارس
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز:
تلاش برای رسیدن به شهر خلاق ادبی در بخش خصوصی بیشتر است
چهارشنبه 30 خرداد 1397 - 11:50:40
فارس آنلاین - شیراز- عضو هیئت علمی دانشگاه درخصوص تلاش در جهت شیراز به عنوان شهر خلاق ادبی، گفت: یقینا در بخش خصوصی این موضوع بیش از هر نهادی دنبال می شود.

بهمن فیزابی در گفت و گو با خبرنگار مهر ، افزود: انتظار می رود شهر شیراز به عنوان مرکز ادبی و فرهنگی کشور از نمادهای غیر مرتبط در فضای شهری آن به دور باشد و متولیان مدیریت شهری از عناصری بر مبنای صنایع دستی به زینت شهر بپردازند.
این استاد دانشگاه در عین حال میزان تعامل دانشگاه با محیط های پیرامونی را کم توصیف کرد و گفت: این انتقاد وارد است که عدم همکاری و تعامل دانشگاه و مدیریت شهری باعث شده شیراز از نظر زیبایی محیطی آسیب ببیند.
وی با این پرسش که آیا شیراز کنونی به عنوان شهر خلاق ادبی دارای ظرفیت کافی است، گفت: یقینا در بخش خصوصی این موضوع بیش از هر نهادی دنبال می شود، اما بعید می دانم در بخش دولتی چنین خواستی دیده شود.
فیزابی در عین حال گفت: در زمان حال پدیده معاصر بودن در حوزه خلاقیت جاری نیست؛ با اینکه دانشکده هنر و معماری وجود دارد، انتظار می رود توجه بیشتری به این موضوع شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز در ادامه به فعالیت های انجام گرفته در حوزه صنایع دستی اشاره کرد و افزود: فعالیت هایی که در دانشگاه تا به امروز در این حوزه صورت گرفته است، این بوده است که صنایع دستی به عنوان یک هنر می تواند، گذشته فرهنگیمان را منتقل کند و در این راستا جوان هایی را آموزش داده ایم که بتوانند، این گذشته را در حوزه های مختلف "فنی و مهندسی به جامعه انتقال بدهند .
وی افزود: مفاهیم جدیدی که بعد از انقلاب صنعتی در این زمینه به وجود آمده است، دو گونه خاص پرداختن به صنعت را به ما نشان داد یک گونه جدید، که ما آن را به خوبی می شناسیم با تولید انبوه همراه بوده است و در حوزه های مختلف فنی و مهندسی و مفاهیم مختلف دیگر اجتماعی خودش را نشان داده است، که تمامی مفاهیم ارزشی یک تمدن را همراه با مفاهیم تکنیکی و فنی و مهندسی به جامعه انتقال می داده است که متاسفانه سال هاست آن را در جهان از دست داده ایم و در این راستا کشورهایی که متوجه این موضوع شدند سعی بر این داشتند که صنایع دستی را احیا کنند .
فیزابی عنوان کرد: متاسفانه این تفکر که صنایع دستی مخصوص کشورهای عقب افتاده است نادرست می باشد؛ صنایع دستی خاص کشورهای پیشرفته است، چرا که گذشته فرهنگی خودشان را دائم باز تولید می کنند و به جوانان خودشان عرضه می کند، به گونه ای که آنها بتوانند به جامعه بعدی منتقل نمایند و اینجاست که پدیده معاصر بودن مطرح می شود، یعنی بتوانند هویت ایرانی و اسلامی ما را به فردا منتقل کنند .
عضو هیات علمی بخش هنر با بیان اینکه صنایع دستی در بین هنرهای مختلف بیشترین توانایی را برای انتقال گذشته فرهنگی ایرانی اسلامی دارد، افزود: جدای از اینکه صنایع دستی می تواند در حوزه های مختلف اشتغال، کار آفرینی و صنایع و صادرات غیر نفتی بسیار فعال باشد، از این جهت با این رویکرد قصد داریم صنایع دستی را بیشتر معرفی نماییم .
وی افزود: راه اندازی خانه صنعت در دانشگاه شیراز اتفاقی نیکو در رونق فضای کسب و کار در زمینه صنایع دستی است.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/29641/تلاش-برای-رسیدن-به-شهر-خلاق-ادبی-در-بخش-خصوصی-بیشتر-است
بستن   چاپ