پیام فارس
عضو شورای شهر شیراز تاکید کرد:
لزوم استفاده از دانش شهرسازی برای کاهش صدمات زلزله
سه شنبه 5 تير 1397 - 15:39:13
فارس آنلاین -
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر شیراز معتقد است که استفاده از دانش شهرسازی، راه‌حل علمی و موثری برای کاهش آثار و صدمات زلزله در شهرها به شمار می‌آید .
لیلا دودمان در گفت‌وگو ا ایسنا منطقه فارس، با بیان اینکه شهر و مدیریت شهری همواره در مواجهه با زلزله و عوارض منفی آن بعنوان یکی از بلایای طبیعی، با چا‌لش‌هایی جدی مواجهه بوده است، گفت: قرارگیری مناطق مختلف ایران بر روی نوار زلزله خیز، آسیب پذیری بالای مستحدثات و کمبود زیرساخت‌های لازم برای عملیاتی کردن صحیح مدیریت بحران سبب شده تا خطرپذیری لرزه‌ای در مناطق شهری وروستایی بسیار بالا ارزیابی شود .
به گفته وی، رشد بی‌رویه شهر، ساخت وساز در محدوده گسل‌ها، تراکم زیاد جمعیتی و ساختمانی و ... مدیریت بحران زلزله را در کلانشهرهایی مانند شیراز دشوارتر می‌کند .
این عضو شورای شهر شیراز ادامه داد: آنچه از زلزله یک فاجعه می‌سازد، عدم آمادگی به منظور مقابله با آن و پیشگیری از عواقب زیان‌باری است که به بار می‌آورد کاهش آسیب‌پذیری شهرها در برابر زلزله در بلندمدت، زمانی محقق خواهد شد که ایمنی شهر در برابر خطرات زلزله به عنوان یک هدف در تمامی سطوح برنامه‌ریزی مد نظر قرار گیرد .
دودمان با بیان اینکه در طول تاریخ و به موازات آثار و خسارات عظیم زلزله در ابعاد مختلف، راه حلهای مقابله با آن نیز از پیشرفت‌های قابل ملاحظه ‌ی برخوردار بوده است، عنوان کرد: اما این راه ح‌لها، عمدتاَ در ابعاد فنی ساختمان (سازه و ایمنی)، مدیریتی (مدیریت بحران)، زمین شناسی (ژئوتکنیک) و مهندسی زلزله بوده و آنچه که شاید مورد کم توجهی و یا غفلت قرار گرفته، نقش علم و دانش شهرسازی در کاهش زلزله است. این درحالی است که تمهیدات مناسب شهرسازی میتواند در قلمروهای بسیار گسترده‌تری از ابعاد فوق مؤثر افتند و خسارت‌های انسانی و کالبدی را به طرز چشمگیری کاهش دهند .
وی به نظریه ها و رویکردهای شهرسازی که می‌توانند در الگودهی و توسعه پایدار شهرها نقش مثبت یا منفی ایفا کنند، اشاره و اظهار کرد: این امر در شهرها و مناطق زلزله‌خیز ایران بویژه شهرهای بزرگی همچون تهران و شیراز و آمادگی در برابر بحران زلزله حساسیتی مضاعف نیاز دارد .
این عضو شورای شهر شیراز اضافه کرد: با انطباق این معیارها با رویکردهای معاصر شهرسازی، نقاط قوت این نظریه‌ها و رویکردها برای پایدارسازی شهرها در برابر زلزله استخراج می‌شود.
دودمان یادآور شد: نتایج مطالعات نشان می‌دهد که عوامل زمین ساختی، تراکم جمعیتی و ساختمانی، الگوی فضاهای باز و سبز، الگوی شبکه معابر، الگوی محله‌های مسکونی و الگوی روابط اجتماعی اساسی ترین معیارها در آسیب‌پذیری شهرها به شمار می‌روند .
عضو شورای شیراز خاطرنشان کرد: با لحاظ این معیارها و بکارگیری رویکردهای منطقه‌گرایی، توسعه میان‌افزا، شهر فشرده، توسعه زیرسطحی، نوشهرسازی، توسعه هوشمند، توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل عمومی و دهکده شهری می‌توانند در ایجاد محله‌ها و شهرهای پایدار در برابر زلزله موثر واقع شوند .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/31852/لزوم-استفاده-از-دانش-شهرسازی-برای-کاهش-صدمات--زلزله
بستن   چاپ