پیام فارس
رییس سازمان صنعت فارس عنوان کرد:
سهم 22 درصدی صنایع غذایی در اشتغال صنعتی فارس
پنجشنبه 7 تير 1397 - 11:20:28
فارس آنلاین - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس سهم صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی در اشتغال صنعتی این استان را بالغ بر 22 درصد عنوان کرد.
به گزارش ایسنا منطقه فارس به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، علی همتی گفت: واحدهای تولید آب معدنی، لبنیات، کنسروجات، فرآورده‌های گوشتی، آرد گندم، شیرین بیان و خوراک دام و طیور و آبزیان بیشترین تعداد واحدهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی فارس را شامل می شوند.
همتی اضافه کرد: تعداد 591 واحد تولیدی در مجموعه صنایع غذایی، آشامیدنی و دارویی با میزان سرمایه گذاری بیش از 12 هزار میلیارد ریال و اشتغالی بالغ بر 22 هزار و 280 نفر در استان فارس فعال است.
به گفته ی این مقام مسئول، صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی 13 درصد از سرمایه گذاری و 22 درصد از اشتغال بخش صنعتی فارس را شامل می شود.
همتی گفت: استان فارس به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی دارای تنوع محصولات کشاورزی بوده و پتانسیل مناسبی برای استقرار صنایع تبدیلی کشاورزی است.
او سرمایه گذاری در این بخش را قابل توجه دانست و گفت: با توجه به ضرورت افزایش سهم صادرات مواد غذایی در صادرات غیرنفتی؛ نقاط قوت و فرصت‌‌های موجود جهت صادرات محصولات کشاورزی و فرآورده‌های آن در استان پهناور فارس، وجود تنوع اقلیم فارس و تولیدات متنوع آن، مزیت و پتانسیل بالا در تولید برخی از محصولات، وجود نیروی کار تحصیل کرده و متخصص در بخش کشاورزی، تقاضای بازارهای جهانی و منطقه‌ایی به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای مرکزی، دارا بودن ظرفیت‌ها و پتانسیل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مناسب برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی است .
همتی اضافه کرد: صنایع تبدیلی استان نظیر جمله آرد غلات(گندم)، رب گوجه فرنگی، کنسروجات، فرآورده‌های لبنی و دامی گسترش پیدا کرده اما هنوز زمینه برای توسعه وجود دارد.
به گفته ی او مشکلات ناشی از خشکسالی و تحریم های اقتصادی در سال های اخیر و همچنین کمبود اعتبارات بانکی، صنایع مختلف را تحت تاثیر قرار داده است و حل این مشکلات تلاش بیشتر فعالان صنعت و دولت را برای توسعه و گسترش فعالیت ها طلب می کند.
همتی گفت: در این راه لزوم استفاده بهینه از منابع غذایی موجود، به کارگیری روش‌های مطلوب نگهداری و جلوگیری از ضایعات بی‌‌رویه محصولات کشاورزی، تنوع و تأمین محصولات و فرآورده‌های جدید غذایی، بسته‌بندی مناسب انجام فعالیت‌های تحقیقاتی برای حفظ و بهبود کیفیت تولیدات غذایی، ساخت محصولات جدید، افزایش تولید، کاهش ضایعات و تبدیل آنها به فرآورده‌های غذایی مطلوب و بسته‌بندی مناسب در جلوگیری از اتلاف سرمایه‌های ملی ضروری است .
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس افزود: برنامه‌ریزی کلان در بخش کشاورزی، ارتقاء تکنولوژی تولید و بسته‌بندی، اعمال مدیریت در راستای کاهش هزینه‌های تولید و رقابت در بازارهای جهانی، برندسازی صنایع غذایی در بازارهای جهانی و تأمین تسهیلات صادراتی ارزان‌قیمت از جمله راهکارها در بخش صنایع غذایی است .
به گزارش ایسنا، کارشناسان و صاحب نظران اعتقاد دارند که فارس علی رغم تمام توانمندی ها در حوزه های کشاورزی و سهم بیش از 10 درصدی در تولید محصولات زراعی و باغی کشور و دارا بودن معادن مختلف سنگ، خاک نسوز، کرومیت، دولومیت، سنگ آهن و ... نتوانسته سهم مناسبی در توسعه صنعتی داشته باشد.
به اعتقاد صاحب نظران، در فارس نه تنها رشد صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی، متناسب با ظرفیت ها نبوده است بلکه به واسطه مشکلات عدیده بانکی، مالیاتی و بیمه ای، برخی از صنایع با تعطیلی مواجه شده یا با ظرفیتی پایین تر از ظرفیت اسمی به فعالیت مشغولند.
تعطیلی بسیاری از واحدهای بزرگ تولیدی طی یک دهه گذشته، نظیر آزمایش، ایران نپون، مجتمع صنعتی گوشت فارس، کاشی و سرامیک حافظ و ... متناسب نبودن حجم تولید و ظرفیت اسمی بعضی دیگر از واحدهای تولیدی نظیر روغن نرگس، لاستیک دنا و ... لزوم گذر از مرحله شعار و عملیاتی شدن برنامه های احتمالی را خصوصا در شرایط کنونی کشور، متذکر می شود.
فعالان عرصه صنعت و معدن در استان فارس معتقدند که در این سال ها، بسیاری از صنایع خرد و کوچک هم دچار رکود و حتی تعطیلی شده است و حتی در نظر گرفتن تخفیف ها و تشویق ها برای حضور و فعالیت هرچه بیشتر سرمایه گذاران در شهرک های صنعتی استان، تاکنون آنگونه که انتظار بود موثر واقع نشده است.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/32878/سهم-22-درصدی-صنایع-غذایی-در-اشتغال-صنعتی-فارس
بستن   چاپ