پیام فارس
همراه بیمار، یار یا بار!
سه شنبه 12 تیر 1397 - 10:43:07 AM
ایسنا
فارس آنلاین - این روزها پیاده‌رو خیابان کریم‌خان زند؛ از شوارع اصلی شیراز مملو از چادرهای مسافرتی و خودروهایی است که به عنوان همراه بیمار، کنار معبر اصلی جا خوش کرده‎اند و هیچ کس هم مزاحمشان نیست!!
  معضل پیاده رو نشینی همراهان بیمار، شاید شکل جدیدی از گردشگری سلامت باشد که در آن، خانواده و بستگان بیماران، درمان را بهانه کرده، سفری به شهری که خال رخ هفت کشور توصیف می شد، داشته باشند.
این روزها تعداد مردان و زنانی کنار پیاده‌رو روی مفرش‌هایی نشسته‌اند، رخت‌هایشان را به درخت‌ها آویخته‌اند و وسایل خوابشان هم در میان شاخه برگ‌ها قرار داده‌اند، روز به روز بیشتر و بیشتر می شود، بی آنکه کسی به آسیب های ظاهری و باطنی این نوع از گردشگری باشد!!
اگرچه این جماعت اهل گردشگری نیستند اما آوردن بیمارشان به بیمارستانی در شیراز، بهانه ای است برای آمدن به شهری که شاید از دیارشان خوش آب و هواتر باشد!!
در میانه این ازدحام که از میدان امام حسین(ع) آغاز می‌شود و تا میدان نمازی کم و بیش تداوم دارد، زنان و مردانی هم یافت می‌شوند که به شکلی چشم‌هایشان به جیب یا دست مردم است .
جماعتی که در میان گردشگران سلامت، بساط می کنند و آنهایی که به اشکال مختلف، روزی شان را از مسیر گدایی، از جیب خلق خدا طالبند!
امروز شاید بیش از آنکه ساعت گل کم فروغ و بی سبزه و گل و روشنایی، نمود داشته باشد، این چادرهای مسافرتی رنگ رنگ و رخت های آویخته به درختان و زیراندازهای مردمی که کنار پیاده رو حاشیه نشین میانه شیراز شده اند، به چشم می آید.
  اینجا شیراز است، شهر هزار راز، مرکزی که داعیه‌دار توسعه گردشگری است. پایتختی جوانان جهان اسلام را با افتخار و موفقیت از سر گذرانده و حال نگاهی به چشم انداز گردشگری سلامت و شهرکی دارد که یک دهه از طرح آن و انتشار اخبار پر طمطراقش می گذرد و هنوز اندر خم کوچه سرمایه گذار است!!!
سال هاست مسئولان شعار می دهند و از تضاد این پیاده رو نشینی با جایگاه شیراز می گویند؛ سال هاست که این معضل گریبان شهر راز را رها نمی کند و مسئولان هم جز مسکن های کم اثر، راهکاری برای آن طراحی و اجرا نکرده اند.
ایجاد مراکزی برای اقامت همراهان بیمار، به دلیل تعداد بسیار اندک، ظرفیت بسیار کم و امکانات رفاهی حداقلی و هزینه های زیاد، منجر به حل این مشکل نشده است.
شاید بهترین گزینه برای مقابله با این مشکل، ایجاد این دیدگاه است که بیمار همراه نیاز ندارد و تا زمان بستری بودن در بیمارستان، امکان پرستاری توسط مرکز درمانی انجام می شود؛ حضور همراه، شاید باری از دوش پرستاران برداشته و مسئولیت آنها در امور روزمره بیماران را کم کند، اما اثرات و آسیب های فراوانی به همراه داشته و دارد.
یکی از مهمترین مشکلات حضور همراهان بیمار برای روزهای متمادی در کنار خیابان، بهداشت فردی این افراد است که به واسطه نبود امکاناتی نظیر سرویس بهداشتی و حمام مناسب و تداوم حضور این افراد در مراکز درمانی، با مخاطره جدی روبرو می شود.
کارشناسان اعتقاد دارند که عفونت های بیمارستانی و امکان انتقال این عفونت ها به افراد یکی از مهمترین مخاطراتی است که همراهان بیمار را تهدید می کند!
بارها معضل حضور همراهان بیمار در شیراز و زیان های ناشی از آن در رسانه ها خبر و گزارش هایی منعکس شده است.
سال 90 مسئولان وقت شهرداری، شورای شهر و میراث فرهنگی در این خصوص راهکارهایی را مطرح کردند؛ راهکارهایی که به عنوان یکی از مسیرهای موثر در جذب سرمایه گذار عنوان می شد، اما هیچ زمانی شاهد تحقق آن رویا نبودیم!
در سال های بعد هم باز مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، میراث فرهنگی و شهرداری، در خصوص این موضوع اظهارنظر کردند؛ اگرچه آنان بیشتر از بایدهایی گفتند که معلوم نیست چه کسی مسئولیت انجامش را عهده دار است!!
امروز اما نه تنها شمار همراهان بیمار کاسته نشده است بلکه، از ابتدای امسال شاهد افزایش روز افزون تعداد چادرهایی هستیم که کنار خیابان گسترده می شود؛ چادرهایی که در ساعت های پایانی شب بر تعدادشان افزوده شده و دو سمت معبر پیاده بخشی از خیابان زند را پر می کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گو با ایسنا منطقه فارس، گفت: یکی از مشکلات قدیمی بودن ساختمان بیمارستان‌های موجود است که تنها اتاق بیمار در آن وجود دارد.
عبدالخالق کشاورز با بیان اینکه طی سال‎های گذشته تلاش شد در کنار بیمارستان‎های پرتردد، مکانی برای همراه بیمار در نظر گرفته شود؛ هدایت بخشی از کمک های خیرین به این سمت را یادآور شد.
او در عین حال تاکید کرد که استفاده از ظرفیت خیرین برای ایجاد اماکنی مناسب استقرار همراهان بیمار، یکی از بهترین راهکارها است.
معاون درمان علوم پزشکی شیراز تاکید دارد که در هیچ یک از نقاط جهان شاهد ازدحام همراه بیمار یا ملاقات کننده در ساعت‎های مختلف درون یا مقابل بیمارستان‌ها نیستیم و تنها در ایران است که یک بیمار به همراه اعضای خانواده و بستگان از نقاط دور و نزدیک برای درمان مراجعه می کند.
کشاورز تصریح کرد: ما در این موضوع هم نیازمند فرهنگسازی هستیم؛ اینکه هر بیمار حداکثر نیازمند یک همراه است، گفت: متاسفانه اکنون یک بیمار که بستری می شود، 50 ملاقاتی دارد و چندین نفر هم به شکل دائم با او همراهند.
معاون درمان علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه مراکز اقامتی همراهان بیمار در بلوار شهید چمران تا 6 ماه آینده آماده بهره برداری است گفت: امروز هم تعدادی مراکز اقامت همراه بیمار وجود دارد اما به دلیل بالا بودن تعداد همراهان، پاسخگو نیست.
کشاورز همچنین گفت: در تمام بیمارستان‌های جدیدالاحداث، یک اقامتگاه برای همراه بیمار در نظر گرفته شده است.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/34050/همراه-بیمار،-یار-یا-بار!
بستن   چاپ