پیام فارس
نگهداری همستر به عنوان حیوان خانگی، عواقب بهداشتی دارد
سه شنبه 19 تیر 1397 - 10:18:10 AM
ایرنا
فارس آنلاین - شیراز - نگهداری جونده کوچکی به نام " همستر " به عنوان حیوان خانگی در سال های اخیر رواج یافته که براساس پژوهش ها این حیوان می تواند منتقل کننده بیماری های مشترک بین انسان و حیوان باشد.
هَمستِر Hamster جزو پستانداران خونگرم از خانواده جوندگان است که در طبیعت، شب ها فعال است و در طول روز به استراحت می پردازد و دارای گونه های مختلفی است که تنها برخی از آنها به عنوان حیوان خانگی نگهداری می شود.
لازمه نگهداری همستر ، برخورداری از اطلاعات ضروری درباره بیماری های مشترک آن با انسان است. وجود دو نوع همستر سوری یا طلایی و همستر کوتوله در ایران بیشتر از سایر گونه هاست و معمولا همین گونه های همستر در خانه نگهداری می شود .
دکتر ندا ناظمیان کارشناس مرکز پزشکی مقایسه ای و تجربی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: همستر باید چشمان شفاف و روشن داشته باشد و شاداب، سرحال و سرزنده، هوشیار و با فعالیت بدنی کافی باشد، نباید عطسه کند و یا تنفس صدادار داشته باشد، موهای بدن، دم و زیر شکم همستر نیز نباید کثیف و یا مرطوب باشد، چرا که نشانه اسهال است.
او  افزود: همسترها به ندرت انسان را گاز می گیرند اما در موارد نادر اگر چنین شد، احتمال انتقال بیماری های مشترک به انسان وجود دارد.
کارشناس مرکز پزشکی مقایسه ای و تجربی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: کچلی قارچی متداول ‎ترین بیماری قابل انتقال از جوندگان به انسان است که ضایعات پوستی ایجاد می کند.
ناظمیان افزود: تولارمی به عنوان یک بیماری دیگر است که درمان ندارد و همستر مبتلا به این عفونت به شدت بیمار می شود و ظرف مدت 48 ساعت می میرد، همچنین بیماری کوریومننژیت لمفوستیک که جوندگان مخزن آن در طبیعت هستند از راه بندپایان گزنده نظیر جرب، کنه و پشه، انتقال می یابد که با نگهداری همستر احتمال انتقال آن افزایش می یابد.
او اضافه کرد: همانند بسیاری از حیوانات، همستر نیز می تواند باعث واکنش های آلرژیک مثل سرفه، عطسه، آب ریزش بینی، تورم ملتحمه چشم و ریزش اشک از چشم، به ویژه در کودکان و سالمندان شود و در خانواده هایی که فرزند زیر پنج سال دارند، به هیچ عنوان نگهداری از همستر توصیه نمی شود.
کارشناس مرکز پزشکی مقایسه ای و تجربی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: اگرچه همسترها احتمال خطر پایینی در انتقال بیماری به انسان دارند اما خطر بالقوه آن ها را نباید از نظر دور داشت؛ بنابراین باید از تماس نزدیک و طولانی با همستر از جمله خواباندن همستر در بستر کودکان اجتناب ورزید.
ناظمیان گفت: گرفتن بیش از حد همستر درددست و آغوش، حیوان را مضطرب می کند و هر فرد به ویژه کودکان، باید چگونگی گرفتن صحیح و ایمن همسترها را آموزش ببیند.
دیگر توصیه این کارشناس سلامت، پرهیز از بوسیدن همستر یا قرار دادن آن در نزدیک صورت است.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/34256/نگهداری-همستر-به-عنوان-حیوان-خانگی،-عواقب-بهداشتی-دارد
بستن   چاپ