پیام فارس
مرگ در باتلاق
دوشنبه 25 تیر 1397 - 9:04:28 AM
ایرنا
پیام فارس - شیراز- ناکامی محور غربی و متحدانش در منطقه برای جلوگیری از نفوذ رو به گسترش جمهوری اسلامی ایران به پیاده‌سازی سناریوهای تازه‌ای انجامیده است که عربستان سعودی در آن نقشی ویژه را بازی می‌کند، نقشی که این کشور و منابعش را به ابزار تامین منافع آمریکا بدل کرده است.
کارشناس مسائل استراتژیک و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز معتقد است: شکست محور غربی- عبری- عربی از محور مقاومت، سناریوی تازه‌ای را پیش روی کشور‌های غربی و آمریکا گذاشته است که هدف اصلی آن مقابله با ایران است.
غلامرضا صفر‌پور با بیان اینکه محور غربی- عبری- عربی از محور مقاومت در سوریه و عراق و یمن با صرف هزینه‌های مادی و معنوی بسیار، شکست خورده است، ابراز داشت: این محور با حمایت‌های همه جانبه از گروه‌های تروریستی مانند داعش و جبهه النصره توفیق چندانی نیافت و برای جلوگیری از نفوذ رو به گسترش جمهوری اسلامی در منطقه غرب آسیا در پی جبران شکست برآمده است.
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی افزود: براساس این سناریو، عربستان به دنبال تشکیل ائتلاف با رژیم صهیونیستی است که ماهیتاً با نظام جمهوری اسلامی مشکل دارد.
صفرپور با اشاره به اینکه امروز سوریه کاملاً از گروه‌های تروریستی همچون داعش و جبهه النصره پاکسازی شده است، بیان کرد:با از بین رفتن حامیان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در منطقه تشکیل اتحاد ضد ایرانی و ضد نظام جمهوری اسلامی در دستور کار این دو کشور قرار گرفته است.
** خیزش‌های مردمی پاداش ائتلاف عربستان و اسرائیل
این کارشناس مسائل استراتژیک ادامه داد: به نظر می رسد در کوتاه مدت کشورهای عربی با عربستان در این زمینه همسو شوند؛ ولی با توجه به اینکه ملت‌های مسلمان با رژیم صهیونیستی در موضوع قدس اختلاف نظر جدی دارند، در آینده باید شاهد خیزش‌های مردمی علیه دولت‌های کشور‌های عربی باشیم.
این کارشناس مسائل منطقه بیان داشت: از همین رو، این ائتلاف نمی تواند ائتلافی راهبردی و دراز‌مدت را بین کشور‌های عربی و رژیم صهیونیستی رقم زند.
صفرپور با بیان اینکه عربستان برای جبران شکست‌های منطقه‌ای به اشغال یمن روی آورده است، گفت: با شکست‌های پی در پی آل سعود از محور مقاومت در سوریه و عراق، یمن به عنوان پایگاه جدیدی برای قدرتنمایی این کشور بدل شد.
وی افزود: عربستان در پی جلب حمایت ناتو عربی علیه گروه انصارالله بود که از سوی ایران مورد حمایت قرار گرفته است؛ اما در نخستین گام مسئله ناتو عربی با اختلافاتی رو به رو شد؛ ازجمله اینکه کشور‌های مستقل عربی همچون قطر و عمان زیر بار ناتو عربی نرفتند.
** نقض حقوق بشر در یمن
این مدرس دانشگاه دخالت‌های عربستان را در یمن نسل‌کشی خواند و ابراز داشت: سازمان ملل و کشور‌های غربی به ویژه آمریکایی‌ها به این نسل‌کشی چراغ سبز نشان می‌دهند و از عربستان با تجهیز نظامی حمایت می‌کنند.
وی با تأکید بر اینکه محاصره یمن و کشتار کودکان و مردم بی‌دفاع و همچنین تحریم مواد اولیه حتی دارو، تحقق معکوس شعارهای حقوق بشری است که تحت‌الشعاع منافع قدرت‌های بزرگ قرار گرفته است، عنوان کرد: سازمان ملل و کشور‌های غربی بنا بر منفعت خود حقوق بشر را قربانی می‌کنند؛ همان‌گونه که هواپیمای مسافربری ایرانی را هدف گرفتند؛ بنابراین طبیعی است که در این شرایط از حقوق بشر و آزادی و دموکراسی سوءاستفاده شود.
** رایزنی سیاسی تنها راه عربستان برای خروج از بحران یمن
صفرپور در ادامه گفت: با وجود این عربستان موفق نشده است در این سال‌ها اراده مردم یمن را با شکست مواجه کند و اکنون چاره‌ای ندارد جز اینکه از این باتلاق خود‌ساخته با رایزنی سیاسی رهایی یابد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه همان‌گونه که ماجرای عراق و سوریه در بعد نظامی حل نشد، این مذاکرات به‌زودی محقق خواهد شد، ابراز داشت: انصار الله باید در این مذاکرات حرف اول را بزند و توافق یمن‌یمنی باید صورت گیرد، به بیان دیگر توافقی که تنها، مردم یمن در آن تصمیم گیرنده نظام سیاسی آینده کشورشان باشند.
وی همچنین افزود: احتمالاً در کشور عربستان نیز اعتراضاتی مردمی علیه محمد بن سلمان شکل خواهد گرفت.
صفرپور با اشاره به اینکه عربستان در بین کشور‌های حوزه خلیج فارس به دنبال کدخدایی است، گفت: آل سعود درپی این است که استقلال تصیمیم‌گیری را از حکام کشور‌های عربی بگیرد و به همین دلیل به این کشور‌ها فشار بسیاری وارد می‌کند تا علیه ایران و محور مقاومت وارد عمل شوند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: از همین رو، چون قطری‌ها دریافتند که عربستان با وجود هزینه‌های بسیار در یمن و سوریه و عراق با شکست مواجه شده است، راه خود را از این کشور جدا کردند.
وی گفت: در شرایط کنونی شش کشور عربی شورای همکاری خلیج فارس سه به سه شده‌اند؛ بدین‌ترتیب که عربستان و بحرین و امارات در یک سو و کویت، عمان و قطر نیز در سوی دیگر قرار گرفته‌اند؛ هرچند موضع کویت بیشتر بینابینی است.
صفر‌پور با اشاره به اینکه قطری‌ها به دلیل برخورداری از منابع گازی و انرژی فسیلی چندان از قطع رابطه با عربستان متضرر نمی‌شوند، حمایت کشور‌های مستقلی همچون ایران از کشور قطر را موثر توصیف کرد.
این پژوهشگر مسائل سیاسی با تأکید بر تلاش عربستان و آمریکا برای ایجاد ایران‌هراسی عنوان کرد: آمریکایی ها به دنبال ایجاد اتحاد علیه ایران در منطقه هستند و بارها این موضوع را در مواضع و سخنان ترامپ دیده و شنیده‌ایم.
وی افزود:تجهیز عربستان با سلاح‌های آمریکایی، به‌قول خود آمریکایی‌ها دوشیدن این کشور است؛ بنابراین دارایی های مردم عربستان به نفع منافع غرب هزینه می‌شود و در این میان، اقتصاد ورشکسته آمریکا با دلارهای نفتی جان می‌گیرد.
صفرپور اظهار داشت: این وضعیت که عربستان در آن به زرادخانه‌ای برای تطمیع غربی‌ها بدل شده است، دوام چندانی نخواهد داشت؛ همانگونه که برای صدام دوام نداشت و مردم منطقه بیش از این خانوادن آل سعود را تحمل نخواهند کرد.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: تاکنون شاهد بروز اختلافات شاهزادگان عربستانی بوده‌ایم؛ همچنین طی چند مدت گذشته کاخ ولیعهد عربستان نیز مورد حمله قرار گرفت، گرچه بن سلمان از این وضعیت نجات یافت، ولی در آینده نه‌چندان دور باید بیشتر شاهد این اعترضات کودتاگونه باشیم.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/34502/مرگ-در-باتلاق
بستن   چاپ