پیام فارس
کاهش 70 درصدی بروز بیماری سالک در شهرستان سروستان
سه شنبه 26 تیر 1397 - 12:18:46 PM
مهر
پیام فارس - کارشناس بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان سروستان از کاهش بیش از 70 درصد بروز بیماری سالک در این شهرستان در سال 96 خبر داد .
  وحید خاتمی‌فر سه‌شنبه 26 تیر در جمع خبرنگاران گفت: این شهرستان به دلیل تغییرات آب و هوایی، تداوم خشکسالی و توسعه غیر کارشناسی بافت شهری و روستایی، جزو مناطق پرشیوع بیماری سالک در استان فارس محسوب می‌شود.
او فعالیت‌های کنترلی نظیر جمله آموزش عمومی، عملیات جونده کشی و بهسازی محیط اطراف را در این زمینه کارآمد عنوان و اضافه کرد: برای مهار کامل سالک نیازمند مشارکت، هماهنگی و همکاری حداقل 13 نهاد، اداره و سازمان هستیم.
خاتمی‌فر با بیان اینکه ریشه کنی سالک با توجه به ماهیت این بیماری غیر ممکن است و تنها با اقدام‌های مداخله‌ای، می‌توان آن را کنترل کرد، گفت: سالک در مبتلایان، علاوه بر مشکلات جسمی و به واسطه‌ی مدت درمان طولانی، درمان دردناک و هزینه‌های بالای درمان و عوارض ناشی از ابتلا، مشکلات روحی و روانی قابل توجه‌ای ایجاد می کند .
او یادآور شد: ابتلا به سالک بر اثر گزش پشه خاکی آلوده به انگل این بیماری در فصول بهار و تابستان حادث می‌شود اما زخم ناشی از ابتلا به این بیماری چهره ناخوشایند خود را در پاییز و زمستان نمایان می‌کند.
این کارشناس گفت: افرادی که در حاشیه شهرها و در محیط‌های روستایی زندگی یا در محیط‌های آلوده نظیر دامداری‌ها، محل انباشت زباله و نخاله‌های ساختمانی کار می‌کنند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به سالک قرار دارند.
خاتمی‌فر گفت: با توجه به ماهیت پیچیده‌ی بیماری سالک، شناسایی و درمان به‌موقع بیماران برای جلوگیری از عوارض آن اهمیت زیادی دارد.
وی برای پیشگیری از این بیماری توصیه کرد: افراد با نصب توری جلوی در ورودی و پنجره‌ها، استفاده از پشه بند در هنگام خواب در محیط باز، استفاده از حشره کش‌های خانگی و پماد دور کننده حشره‌ها، حفاظت فردی در برابر گزش انواع پشه و حشره می‌توانند خطر ابتلا به سالک را کاهش دهند.
این کارشناس بیماری‌های واگیر با بیان اینکه سگ‌های ولگرد و جوندگان در انتقال بیماری سالک به انسان نقش اساسی دارد، گفت: مشارکت مردم در نتیجه بخش بودن مبارزه با سالک و پیشگیری از بروز آن بسیار مهم است.
خاتمی‌فر گفت: جلوگیری از رها شدن آب در محل زندگی و ایجاد حوضچه‌های راکد، جمع‌آوری و دفع بهداشتی زباله، خودداری از انباشت زباله، از بین بردن جوندگان و... می‌تواند در کاهش میزان ابتلا به سالک بسیار تاثیرگذار باشد.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/34553/کاهش-70-درصدی-بروز-بیماری-سالک-در-شهرستان-سروستان
بستن   چاپ