پیام فارس
برگزاری نخستین همایش فواید جنگل و مهار حریق در جهرم
سه شنبه 2 مرداد 1397 - 18:32:19
پیام فارس - نخستین همایش بزرگ فواید جنگل و مهار حریق، با مشارکت اداره‌ی کل منابع طبیعی استان فارس، فرمانداری جهرم، اداره‌ی ورزش و جوانان به مجری‌گری هیئت کوهنوردی جهرم، شامگاه دوشنبه اول مرداد ماه از ساعت 20 تا 23 در جهرم برگزار شد .
به گزارش ایسنا منطقه فارس، کارشناس آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌ی کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس سه‌شنبه دوم مرداد در همایش فواید جنگل و مهار حریق، ضمن تأکید بر نهادینه‌کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی گفت: مقام معظم رهبری درباره‌ی منابع طبیعی در سال 65 فرمودند: فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود .
سیدکاظم موسوی، با بیان این مطلب که آتش یکی از مخرب‌ترین حادثه‌ محسوب می‌شود و باقیمانده‌ی قابل استفاده‌ای بر جای نمی‌گذارد، افزود: بر این اعتقادم که اگر زبان آتش را بلد باشیم، زبانه‌های آتش، قابل مهار خواهند بود .
موسوی پس از بیان مقدمه‌ای درباره‌ی منابع طبیعی، خاطر نشان کرد: اثر و نقش جنگل‌ها و مراتع و به طور کلی منابع طبیعی، یکی از باارزش‌ترین و بزرگترین نعمات خداوند محسوب و از آن به عنوان بستر حیات و توسعه پایدار یاد می‌شود .
وی افزود: همین اهمیت و ارزش باعث شده تا، جنگل‌ها و مراتع همواره در معرض تهدید و تخریب قرار داشته باشند و در همین راستا سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به عنوان متولی منابع طبیعی در کشور، امور حفاظت، احیا، توسعه و بهره‌برداری در این حوزه را بر عهده دارد.
موسوی با بیان اینکه یکی از رسالت‌های مهم در حوزه منابع طبیعی تنویر افکار عمومی و فرهنگسازی و شناساندن اهمیت و ارزش این منابع حیاتی برای احاد جامعه خصوصاً مجریان و بهره‌برداران این عرصه است، ادامه داد: درختان، درختچه‌ها، بوته‌ها و به طور کلی جنگل‌ها و مراتع، ریه‌های جوامع بشری هستند که اگر از بین بروند، دیگر حیات ممکن نخواهد بود .
وی با اشاره به مثلث معروف آتش گفت: برای ایجاد آتش باید سه عنصر؛ مواد سوختنی، اکسیژن و حرارت وجود داشته باشد و اگر هر یک از آنها حذف شود آتش ایجاد نمی‌شود .
موسوی سپس با تعریفی از آتش‌سوزی جنگل، عوامل اصلی آتش‌سوزی‌های جنگل‌ها و مراتع را، علل طبیعی، اتفاقی و عمدی معرفی و اضافه کرد: آذرخش یا سایش برگ‌های برخی درختان از عوامل طبیعی و بی‌احتیاطی و عدم رعایت نکات ایمنی توسط عشایر، شکارچیان، کوهنوردان، کسانی که برای تفریح و گردش به جنگل می‌روند از علل انسانی سهوی و درگیری‌های قومی و طایفه‌ای، سودجویی، ساختمان‌سازی و توسعه‌ی ابنیه و تصرف اراضی از عوامل انسانی عمدی آتش‌سوزی در جنگل است .
کارشناس آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس، انواع آتش‌سوزی در جنگل را براساس اینکه چه سطح از جنگل و یا چه قسمت از درختان یا پوشش گیاهی طعمه حریق شده باشد، به 3 دسته‌ی سطحی، تاجی(فراز یا هوایی) و آتش‌سوزی تنه‌ای تقسیم کرد.
موسوی درباره‌ی اقدامات لازم در اطفای حریق گفت: این اقدامات به سه دسته تقسیم می‌شود؛ عملیات قبل، حین و بعد بحران که ما در بخش دوم یعنی عملیات حین حریق دچار مشکل هستیم .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/35868/برگزاری-نخستین-همایش-فواید-جنگل-و-مهار-حریق-در-جهرم
بستن   چاپ