پیام فارس
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس:
ترتیکاله از بهترین گزینه‌ها برای کشت جایگزین است
دوشنبه 8 مرداد 1397 - 1:22:09 PM
ایسنا
پیام فارس - رییس سازمان جهادکشاورزی استان فارس گفت: گیاه ترتیکاله که از تلاقی چاودار و گندم به‌وجود آمده، بهترین گزینه برای کشت جایگزین محسوب می‌شود.
محمدمهدی قاسمی گفت: گیاه ترتیکاله مقاوم به شوری و خشکی بوده و با نیاز آبی کم معادل سه هزار متر مکعب عملکرد 3 تا 4 تن در هکتار داشته و علوفه آن در جیره غذایی دام استفاده می‌شود.
قاسمی افزود: این محصول خرید تضمینی نداشته و در چند سال اخیر با استفاده از منابع در اختیار و تسهیلات ارزان از کشت این محصول حمایت شده و با توجه به جز محصولات منطبق بر اقلیم ما است، توسعه کشت این محصول نیاز به حمایت در خرید دارد .
این مقام مسئول از دیگر محصولات کم آب بر که کاشت آن در چند سال اخیر در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته، به دانه روغنی گلرنگ اشاره نمود و افزود : استان فارس بالاترین سطح زیرکشت گلرنگ دیم را داشته، از راه‌کارها در حوزه آبخور سد درودزن کاشت این گیاه است، که متاسفانه در سال زراعی جاری بارندگی خوبی اتفاق نیفتاد وگرنه سطح قابل توجهی را می توان به کشت گلرنگ اختصاص داد، بذر گلرنگ از سایر نقاط کشور تامین شده و بیمه آن در دستور کار است .
وی با تصریح اینکه جهادکشاورزی نمی‌تواند به‌تنهایی پاسخگوی مشکلات معیشتی کشاورزان خصوصا در حوزه‌ی آبخور سد درودزن باشد، گفت: بسته‌هایی با محوریت جهاد کشاورزی تهیه شده، اما پیشنهاد می‌شود، دستگاه‌هایی نظیر آب منطقه‌ای و دستگاه‌هایی که در بحث اشتغال می‌توانند تاثیرگذار باشند مانند صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی در این امر مشارکت کنند .
قاسمی به تشکیل دو کمیته محوریت سازمان جهاد کشاورزی درراستای حل مشکلات کشاورزان آبخور سد درودزن خبر داد و افزود: "کمیته حفاظت از منابع آب و مدیریت آب" پیگیر حقابه کشاورزان و "کمیته اقتصادی و امور زیر بنایی" که موضوع معیشت را دنبال می‌کند، که نتایج این کمیته ها در "کارگروه سازگاری با کم آبی استان" که به مدیریت استاندار و تمام دستگاههای ذی مدخل تشکیل شده، مطرح شود .
رییس جهادکشاورزی استان فارس با اشاره به پیشنهاد اتحادیه دامداران استان مبنی بر اصلاح قیمت شیر بر اساس کیفیت، گفت: دو روش تعیین قیمت، یکی بر اساس قیمت تمام شده از صفر بوده، دوم بر اساس نهاده‌ها و کالاهایی که وارد کشور می شود.
وی افزود: بنا به اظهار نظر اتحادیه دامداران، سالانه 50 هزار تن کره وارد کشور شده که بابت آن ارز خارج می‌شود، در صورتی که با محاسبه چربی، قیمت شیر تعیین شود، شیر خشک اقتصادی شده، در نتیجه هم محصول ارزان‌تر، مثل ماست‌های کم‌چرب تولیدشده و ازطرفی دیگر قیمت شیر بیشتر را می توان افزایش داد .
قاسمی با بیان اینکه طرح مذکور پیشنهاد خوبی است، گفت: در حال حاضر چربی استحصالی از شیر صرف تهیه خامه شده، واردات کره به دلیل نیاز است چرا که چربی اضافی در کشور تولید نمی شود، با جیره مناسب و افزایش میزان درصد چربی شیر از 3.2 فعلی به 4.2، شیر با چربی بیشتری تولید شده و در نتیجه به جای اینکه هزینه ای صرف واردات کنیم، با خرید شیر بر اساس کیفیت به دامدار داخل کشور کمک می‌شود.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/39931/ترتیکاله-از-بهترین-گزینه‌ها-برای-کشت-جایگزین-است
بستن   چاپ