پیام فارس
اينترنت استثنايي
چهارشنبه 26 آبان 1395 - 11:35:56 AM
ايرنا
فارس انلاين- در اين يادداشت به قلم حميد مقدس فرد آمده است: ايران دراينترنت نسل جديد (جي 4) در رديف 74 و پس ازکويت و عربستان و پاکستان رتبه بندي شده است.
نمايندگان مجلس نهم در کميسيون صنايع با اينترنت پرسرعت براي کاربران مخالف بودند که چيزي بود مانند مخالفت با توسعه يا با سرعت برق و بعيد نيست آنها اگر مي توانستند سرعت روشن شدن چراغ ها و وسايل الکتريکي را هم به پايين رتبه جهاني آن مي رساندند.
اين که نماينده مجلس به جاي خدمت رساني به روز به موکلان خود دربرابر اين نياز توسعه مي ايستد نشان مي دهد او پيش ازنماينده مردم بودن نماينده کساني است که دربرابر توسعه ايستاده اند که سرعت آن با استانداردهاي جهان امروز لاک پشتي است و درمورد اينترنت، ايستاده است.
روندهاي ايستگاهي ومانع تراشي درارتباط هايي که سرعتهاي فرانجومي دارند مانند اينترنت ، بسيارپرهزينه اند و مي توانند سرعت توسعه را به اندازه عمر يک نسل به اندازه اي کند کنند که نسل پدرومادرها از نسل فرزندانشان عقب تر بيفتند.
اين همان اتفاقي است که به نام شکاف ميان نسلي افتاده و ارتباط ها را جزيره اي کرده است. گسل هاي ارتباطي مانند فاصله سرعت واقعي اينترنت درجهان امروزبا سرعت آن درايران برروي گسل هاي اجتماعي و فرهنگي تشکيل شده اند و آنها را بزرگتر و سنگين تر مي کنند و برفاصله قديم وجديد ، سنت و مدرن و امروز وديروز مي افزايند چندانکه پل زدن برروي آنها ناممکن مي شود.
با آنکه سرمايه گذاري لازم براي ايجاد اينترنت پرسرعت درايران صورت گرفته ولي اينترنت هنوز با سرعت يک گاري درحاشيه بزرگراه اطلاعاتي ، وقت هاي نجومي از کاربران تلف مي کند وبر فاصله آنها با همگنانشان درجهان چنان مي افزايد که تامدتي ديگر ازحاشيه بزرگراه به تاريکي هاي برهوت مي افتند.
بااين فرض سرعت کم اينترنت نشانه منفي بودن سرعت توسعه و رشد است و بردامنه فقر و فراگيري آن مي افزايند. ارتباط هاهميشه محور رشد اقتصادي و توليد و توزيع ثروت بوده اند.
افزايش سرعت ارتباطي به شکلي که دراينترنت پرسرعت رخ داده به برابرشدن فرصت هاي اطلاع رساني و داده پردازي کمک کرده و توزيع اطلاعات و زمان دريافت داده ها را براي همه به نسبت گذشته کوتاه تر و هم ترازترساخته است.
اين مکانيسم شکافها و تضاد هاي طبقاتي را مهارپذير ساخته اند و انرژي آزاد شده از تنش و فعاليت هاي گسل هاي اقتصادي و اجتماعي را به خدمت کاهش فاصله هاي طبقاتي گرفته است .
تاآنجا که به اينترنت مربوط است کاهش سرعت آن سرعت انتقال اطلاعات و داده پردازي را کم و گاه داده پردازي را ناممکن مي کند.
دراين شرايط برد با کساني است که به شکل رانتي به اينترنت پرسرعت دسترسي دارند و فاصله ميان آنها و کاربران اينترنت بي سرعت ، يکي از مهمترين و فعالترين گسل هاي ارتباطي است که درست برروي گسل هاي طبقاتي شکل گرفته است.
اينترنت کم سرعت چند برابر فاصله اي را که ميان کاربران اينجا و کاربران جهان توسعه ايجاد کرده دردرون سپهراجتماعي وميان لايه هاي درآمدي فاصله انداخته و نهادهاي توليد فقر را تقويت کرده است .
اين مخالفان اينترنت پرسرعت هستند که بايد بگويند فقر توليدشده و پي آمدهاي ويرانگر آن را چگونه مي خواهند مهار کنند؟
مجلسي هايي هم که مي خواهند نمايندگان مردمي باشند که توسعه وپيشرفت ورفاه و رفع تبعيض ونابرابري را مي خواهند بايد بگويند تا به حال براي افزايش سرعت اينترنت درايران چه کرده اند؟ ولي دراصل اين دولت است که بايد پاسخگو باشد وموانع اصلي را به افکارعمومي معرفي کند.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/4160/اينترنت-استثنايي
بستن   چاپ