پیام فارس
نماد پارسه در ميدان وليعصر شيراز / دغدغه بودن يا نبودن
يکشنبه 21 آذر 1395 - 11:01:51 AM
ايرنا
فارس انلاين- تاريخ نصب اين ستون به 22 ارديبهشت ماه سال 1344 باز مي گردد که دو عدد ستون به همراه سرستون و گل ستون دقيقا مشابه با ستون هاي کاخ آپادانا تخت جمشيد ساخته شد، يکي از آنها به آرژانتين هديه و ديگري در شهر شيراز نصب شد.
گفته مي شود ستون نصب شده در آرژانتين در شهر بوينوس آيرس هنوز وجود دارد و نماد دوستي دو کشور است ، اما ستون نصب شده در شيراز چندين بار بين سال هاي 1369 تا 1372 سر ستون آن برداشته و نصب شد و در نهايت با سقوط يکي از کارگران از ارتفاع ، داستان با حذف سرستون پايان يافت.
اما امروز با ساخت پل کابلي در اين ميدان و اجراي فعاليت هاي عمراني نماد پارسه در معرض خراب شدن است و گفته مي شود پايه ستون نيز با عمليات عمراني آسيب ديده است .
هر چند احداث ستون 63 متري به عنوان پايه پل کابلي، نماد پارسه را به حاشيه رانده است اما به نظر مي رسد مسئولان شهرداري شيراز و مجريان طرح و مسئولان شوراي اسلامي شهر شيراز بايد براي بودن يا نبودن نماد پارسه در اين ميدان نيز چاره انديشي کنند .
ارتفاع ستون تخت جمشيد در ميدان ايران شهر بوينوس آيرس و نماد پارسه در ميدان وليعصر شيراز 18 متر است که با ابعاد واقعي ستون تخت جمشيد ساخته شده است، نقوش برجسته روي اين دو ستون نيز مشابه نقوش ستون هاي کاخ آپادانا در تخت جمشيد است .
موضوع بودن يا نبودن اين ستون در آينده و با ايجاد عمليات عمراني در ميدان وليعصر شيراز را با شهرداري شيراز ، مسئولان و اعضاي شوراي اسلامي شهر شيراز ، نمايندگان شيراز در مجلس شوراي اسلامي و معاون عمراني استانداري فارس در ميان گذاشت که برخي از آنها به پرسش هاي مطرح شده پاسخ دادند .
محمد تقي تذروي عضو کميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر شيراز بيان داشت: تا کنون در نشست هاي شوراي شهر موضوع اين ستون مطرح نشده است ، اما بايد جايگاه مناسب براي آن در نظر گرفت، البته دو بار از سوي شهرداري شيراز با ميراث فرهنگي براي جابجايي ستون مکاتبه شده و هنوز پاسخي دريافت نشده است .
تذروي با بيان اينکه مکاتبه سوم شهرداري شيراز نيز بزودي به ميراث فرهنگي استان ارسال مي شود افزود: به دليل قرار گرفتن ستون در مسير بولوار اصلي احتمالا بايستي جابجايي انجام شود .
رضا محمديان، رئيس کميسيون عمران شوراي اسلامي شهر شيراز هم در اين زمينه اظهار داشت : قرار است در صورت نياز به جابجايي اين ستون با هزينه شهرداري شيراز و نظارت سازمان ميراث فرهنگي جابجا شود.
محمديان درباره زمان اين جابجايي و چگونگي انجام آن موضوع را نيازمند بررسي بيشتر دانست .
سيد احسان اصنافي عضو کميسيون برنامه وبودجه ، امور حقوقي و املاک شوراي اسلامي شهر شيراز نيز گفت : تا کنون در شوراي شيراز بحثي دراين زمينه نشده است ، اما در بازديدي که چند وقت پيش از پروژه داشتيم مجريان اعلام کردند که وجود ستون در مکان فعلي با سازه عرشه اصلي تداخل ندارد و براي اجراي عرشه نيازي به جمع آوري آن نيست.
اين عضو شوراي اسلامي شهر شيراز در باره امکان جابجايي ستون نيز گفت : نکته اي که فارغ از عمليات اجرايي پل مطرح است نوع مصالح و قدمت ستون است ، ستون در سال 54 از ميلگرد و بتن ساخته شده و قدمت تاريخي چنداني ندارد.همچنين بدليل مصالح بکار رفته در ستون قابليت جابجايي بصورت قطعات را هم ندارد.
عبدالرضا نصيري اصل معاون اداره کل ميراث فرهنگي استان فارس نيز گفت : اين ستون از نظر تاريخي سابقه زيادي ندارد امااز نظر معنوي ممکن است در ذهن و خاطره مردم شيراز داراي جايگاه معنوي باشد لذا بايد براي جابجايي آن اقدام کرد .
نصيري اصل با بيان اينکه ستون نماد پارسه دراين ميدان احتمالا 20 تا 30 متر جابجا خواهد شد گفت : ما دراين زمينه با شهرداري شيراز براي جابجايي ستون مکاتبه کرده ايم و آمادگي داريم تا براي جابجايي ستون اقدام کنيم و در هر صورت آن را در چند متر آن طرف تر و در جايي که نمود بهتري بعد از احداث پل کابلي داشته باشد حفظ کنيم .
اين مقام مسئول با بيان اينکه با توجه به جنس ستون و سالهاي ساخت آن جابجايي اين ستون کار آساني نيست گفت : حتي ميراث فرهنگي براي باز سازي سر ستون تخريب شده نيز نظر مساعد دارد .
معاون ميراث فرهنگي استان فارس به هزينه هاي جابجايي اين ستون اشاره کرد و گفت : قطعا هزينه زيادي براي جابجايي پرداخت خواهد شد و مجريان پل کابلي براي تامين هزينه جابجايي نيز اعلام آمادگي کرده اند .
نصيري اصل با بيان اينکه فونداسيون اصلي ستون سالم است و تخريب نگرديده گفت : در هر صورت جاي فعلي ستون در اجراي طرح مزاحمت ايجاد مي کند و بايد براي جابجايي و مطالعه چگونگي جابجايي اين ستون با نظارت ميراث فرهنگي چاره انديشي شود .
مصيب اميري مدير کل ميراث فرهنگي استان فارس نيز هر گونه تصميم گيري در باره ماندن يا جابجايي اين ستون را نيازمند مطالعه بيشتر دانست .
طرح پل کابلي ميدان وليعصر شيراز قطعا اثرات فراواني در روان سازي ترافيک و توسعه کلان شهر شيراز دارد و با افزايش ترافيک شهري در مناطق مرکزي شيراز وجود آن لازمه روان سازي ترافيک است اما در اين ميان بايد براي مکان فعلي يا جابجايي ستون نماد پارسه در اين ميدان نيز در فضايي کارشناسي تصميم گيري کرد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/4218/نماد-پارسه-در-ميدان-وليعصر-شيراز---دغدغه-بودن-يا-نبودن
بستن   چاپ