پیام فارس
بانوي معلول و قهرمان تيراندازي جهان:به هدف زدم،هدفم ذهنيت زدايي بود
چهارشنبه 24 آذر 1395 - 1:15:28 PM
ايرنا
فارس انلاين- اين بانوي معلول که در ماه سپتامبر 2016به عنوان چهره برتر ورزش بانوان دنيا معرفي شد و بيش از 30مدال رنگارنگ جهاني، آسيايي و پارالمپيک در کارنامه ورزشي خود دارد، در مصاحبه با ايرنا مي گويد:ازابتداي فعاليت ورزشي هدفم اين بود که با تصاحب سکوهاي جهاني به مردم ثابت کنم معلوليت، محدوديت نيست و حتي مي توانم بالاتراز افراد سالم باشم و نگاه هاي تحقيرآميز برخي ازهموطنانم را تغييردهم.
** به سوي موفقيت و هدف
اين معلول گفت: براي اينکه به زندگي خود تحرک دهم ورزش را انتخاب کردم و بعد سراغ ورزش قهرماني رفتم و احساس کردم توانايي آن را دارم به همه نشان دهم که معلولان هم مي توانند افتخار آفرين باشند و اولين مدالي هم که با تيم ملي گرفتم انگيزه ام را بيشتر کرد و پس از کسب چند مدال طلا در آسيا و جهان در پارالمپيک 2012 لندن به اولين مدال پارالمپيکي دست يافتم.
او ادامه داد:‌اگرچه، رنگ اين مدال برنز بود اما حق خودم را بيشتر از اين مي دانستم به همين دليل پس از لندن مدت چهار سال با وجود کاستي ها، سختي ها و برخي کار شکني ها که نتوانست اراده ام را تغييردهد، توانستم رنگ مدالم را در 2016 ريو طلايي کنم.
پرسيديم: آيا فکر مي کرديد با 2 مدال طلا از پارالمپيک ريو به کشور باز گرديد؟
جوانمردي گفت:براي طلاي ريوهدف گذاري داشتم اما فکر نمي کردم 2 طلا کسب کنم اما بدنبال يک رکورد بودم ضمن اينکه برخي ها نمي خواستند مدال کسب کنم و پس از موفقيت هم حاشيه ها را ادامه دادند با اين حال مقاومت کردم ضمن اينکه تيترهاي بيشتر رسانه ها به من کمک کرد و توانستم در دو رشته 10 متر و خفيف 50 مترنشان طلا کسب کنم و به آروزهايم در زندگي دست يابم.
جوانمردي براي بازي هاي آسيايي 2018 جاکارتا و پارالمپيک 2020 ژاپن برنامه دارد و اميدواراست برايش حاشيه درست نکنند تا مردم را در اين 2 رويداد مهم آسيايي و پارالمپيک شاد کند.
ساره جوانمردي موفق شد عنوان نخست نظرسنجي تارنماي رسمي کميته بين المللي پارالمپيک را براي بهترين ورزشکار زن ماه سپتامبر 2016 بدست آورد.
جوانمردي براي دريافت اين عنوان به مدت يک هفته با ورزشکاراني از ايتاليا (شمشيربازي)، آمريکا (ترايتلون)، نيوزلند (شنا)، نيجريه (وزنه برداري)، چين (شنا) رقابت کرد.
اين بانوي ورزشکار در اين نظر سنجي با 41 درصد آرا به اين افتخار دست يافت ، ورزشکاران ايتاليا با 38 و آمريکا 19 درصد دوم و سوم شدند.
وي احساس خود را چنين بيان کرد: وقتي نظرسنجي شروع شد 6 نفر کانديدا بودند وابتدا اختلاف آراي زيادي با رقيبم که از کشور ايتاليا بود داشتم، کمي نگران شدم اما روحيه ام را از دست ندادم رسانه هاي ايران بويژه خيلي حمايت و تبليغ کردند و خوشحال شدم پس ازاينکه يک مرد ايراني(سيامند رحمان وزنه بردار) به عنوان بهترين ورزشکار انتخاب شد، اين افتخار نصيب يک بانوي ايراني شد تا بهترين هاي ماه سپتامبر به کشورعزيزم تعلق داشته باشد و اين بهترين احساس است .
** تقدير براي تغيير
او مي گويد: هفدهم آذرماه 1363 در شهر شيراز به دنيا آمدم و معلول مادرزادي هستم اما تقديرالهي اينگونه بود که معلول به دنيا بيايم و اين امر سبب نشد که براراده پولادين من که آرزوهاي زيادي در سر داشتم، اثر منفي بگذارد.
معلوليت براي ساره در اوان کودکي سخت گذشت اما رفته رفته باور کرد که اين معلوليت، محدوديت نيست و مي تواند نقطه آغازي براي پرواز به سوي موفقيت در جهان و تغيير در زندگي باشد .
* معلول و خانواده جوانمردي
جوانمردي مي گويد:دست تقديرالهي بود در حالي که پنج خواهر دارم و همگي سالم هستند و در اجتماع جايگاه خاص خود را دارند، به صورت مادرزادي، معلول به دنيا آمدم و تا يک سني متوجه اين موضوع نبودم اما پس از اينکه خود را شناختم متوجه شدم که چه محدوديت هايي دارم. او ادامه داد: حدود 2 يا سه سالي درگير اين موضوع بودم تا اينکه خودم را جمع و جور کردم و گفتم اين محدوديت نبايد مانع پيشرفت من شود چرا که اگر خداوند متعال برايم اينگونه مقدرکرده که معلول باشم اما راه هاي متفاوتي هم براي پيشرفت برايم درنظر گرفته است و مي شود ثابت کرد که معلوليت ، محدوديت نيست و توانستم از پس آن بخوبي بر بيايم .
اين بانوي معلول گفت: بارموفقيت من بيشتر روي دوش خانواده ام بود خيلي از بستگان و دوستان به من انگيزه مضاعف مي دادند،چهار سال از خانواده دور بودم و اميدوارم با کسب اين 2 مدال جبران زحمت هاي بي دريغ آنها را کرده باشم و من هم بجز خوشحال کردن آنها کاري از دستم بر نمي آيد .
** ساره جوانمردي و فعاليت ورزشي و ساير فعاليت ها
پاسخش درباره فعاليت هاي روزانه اين است: زندگي من ورزشي است و هر روز سه ساعت ورزش مي کنم و چون مشغول تحصيل در کارشناسي ارشد هستم، بقيه وقت خود را صرف خواندن دروس دانشگاهي مي کنم .
* شبکه هاي مجازي
سوء استفاده از نام ساره جوانمردي با درج خبري کذب در اينستاگرام موجب گرفتاري و دردسر اين ورزشکار شد.
مي گويد:مجبورشدم براي توضيح اين خبرغير واقعي نزد محمود گودرزي وزير پيشين ورزش بروم و همچنين با مصاحبه آن را تکذيب کنم. چرا بايد با يک اشتباه بزرگ، زندگي ورزشي شخصي که مي خواهد براي کشورش افتخار کسب کند را به چالش کشيد؟
پس از آن موضوع، جوانمردي چندان موافق شبکه هاي اجتماعي نيست چرا که به گفته اين بانوي معلول ورزشکار، هنوز نمي دانيم چگونه از آن استفاده کنيم.
او معتقد است:متاسفانه برخي آدم ها ناآگاهانه با نام افرادي که داراي شهرت هستند اقدام به ساختن پيج هاي غير واقعي مي کنند و اين امر با چالش هاي زيادي مواجه بوده است.اگرچه شبکه هاي مجازي باعث شده ارتباط انسان ها را به هم نزديک کند اما اتفاقات تلخي هم در پي داشته و همه زندگي ما را تحت تاثير قرار داده است و اي کاش با فرهنگ بهتري به سراغ شبکه هاي مجازي مي رفتيم تا کمتر دچار آسيب، هم از نظر جسمي و هم از رواني مي شديم.
**سفير توسعه علوم قرآني
جوانمردي به عنوان سفير توسعه علوم قرآني و سفير کتاب انتخاب شده است و مي گويد: بارها گفته ام تنها چيزي که راه زندگي مرا تغيير داد قرآن بود و در مسابقات هم، قرآن به دست هستم و به واسطه وجود اين کتاب آسماني به همه چيز دست يافتم.
وي ادامه داد:از اينکه سفير توسعه علوم قرآني شده ام کار من سخت و مسئوليتم سنگين تر شده است و مي کوشم با اين عنواني که کسب کردم کار مفيدي انجام دهم .
در پاسخ به اين پرسش ايرنا که آيا تمايل داريد در امورعام و المنفعه مانند تلاش براي بهبود وضعيت معلولان و سامان دهي معابر براي معلولان مشارکت کنيد، گفت: شهرداري ها دردنيا مرجع توسعه معابر در سطح شهرها با رعايت استانداردهاي لازم هستند و اين امر همت مي خواهد.
جوانمردي گفت:من هم اگر احساس کنم حضورم باعث تحقق اين امرمي شود مطئمن باشيد از هيچ کوششي فروگذار نخواهم کرد و افتخار مي کنم عضو جامعه معلولان هستم و اگر به کسي هم کمک کنم خيرو برکت آنها هم نصيب خودم خواهد شد و با شعف دل مي پذيرم .
اين معلول گفت:مشکل معلولان زياد است اما حمل و نقل شهري و اشتغال بزرگترين معضل معلولان است ضمن اينکه امرارمعاش هم سخت به دست مي آيد و استخدام اين عزيزان درهيچ جا اعمال نمي شود ومجبورند به کارهاي پيش پا افتاده آن هم با حقوق کم تن دهند .
ساره جوانمردي درباره وعده هايي که براي قدرداني از ورزشکاران داده شده عملي شده است گفت:هنوز آن وعده اي که درسطح کشور و از سوي وزارتخانه قراراست انجام شود، صورت نگرفته اما اين کار انجام خواهد شد و در شيراز هم چند ارگان از جمله استانداري فارس، عمران صدرا، بهزيستي، بسيج ورزشکاران، اداره کل ورزش و جوانان، شوراي شهر و مدرسه نابينايان تاکنون زحمت کشيده اند اما انتظار زيادي ندارم.
** انتظارات
اين ورزشکار معلول مي گويد:همين قدر مي بينم که در استان هاي ديگر براي ورزشکاران معلول بيشترهزينه مي کنند خوشحال مي شوم که آنها همه گونه حمايت مي شوند و دوست دارم در استان فارس بيشتر از آنچه که در گذشته اتفاق افتاده، رخ دهد.
جوانمردي اين را هم گفت:دوست دارم حداقل شرايط را براي ادامه تمريناتم مهيا سازند و وعده راه اندازي خط اختصاصي تيراندازي عملي شود چرا که مدتي است تمرين ندارم و تا چشم بهم بزنم بازي هاي آسيايي 2018 و پارالمپيک 2020 فرا خواهد رسيد و نبايد فرصت را از دست داد.
او مي گويد:خانم هاي ايراني در رقابت هاي مختلف در دنيا نشان دادند که اگر به آنها فرصت بيشتري داده شود مي توانند هرغير ممکني را ممکن سازند ضمن اينکه در رقابت ها مهم جهاني همچون المپيک ، پارالمپيک و بازيهاي آسيايي و پارآسيايي يک پنجم مدال ها توسط بانوان بدست آمده و اين رشد صد درصدي داشته و بايد نگاه ويژه اي از سوي وزارت ورزش و جوانان به بانوان شود و دولت هم بيشتر حمايت کند.
به گفته جوانمردي اگر برنامه ريزي براي بانوان انجام شود آنها حرف هاي زيادي براي گفتن دارند و بايد به خانم ها با بينش مثبت نگاه شود و پيام من به بانوان شجاع ايران زمين اينست که خواستن، توانستن است و مهم نيست چه شرايطي دارند و يا اينکه در حصارعقايد پوچ قراردارند بلکه مهم اين است که خود را باور کنند و براي رسيدن به هدفي که دارند، تلاش کنند چرا که خداي بزرگ حامي هميشگي ماست .
** انتقال تجربه بدون چشمداشت
آيا ساره جوانمردي قهرمان تيراندازي جهان تمايل دارد براي بانوان به ويژه معلولان کلاس هاي آموزشي رايگان بگذارد و تجربيات خود را در اختيار آنها قرار دهد؟
مي گويد:از صميم قلب و با تمام قوا در خدمت بانوان فارس و کشور هستم و حاضرم با کمال ميل تجريبات ناچيزم را به صورت رايگان در اختيار آنها قرار دهم.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/4230/بانوي-معلول-و-قهرمان-تيراندازي-جهان-به-هدف-زدم،هدفم-ذهنيت-زدايي-بود
بستن   چاپ