پیام فارس
تاخيردربارندگي هاي فارس نگران کننده و حاصل دخالت انسان است
دوشنبه 6 دي 1395 - 11:02:09 AM
ايرنا
فارس انلاين- دکتر مهرداد زمان پور بيان کرد:‌کاهش بارندگي‌ها در منطقه و در استان فارس وتاخيردربارندگي سال 95 دراين استان و تغييرات آب و هوايي به وجود آمده،بخشي به دليل افت‌ و خيزهاي آب‌ وهوايي طبيعي کره زمين است که از دوره‌ي آخرين يخبندان تاکنون رو به گرم شدن داشته است.
وي ادامه داد: بخشي از تغييرات به دليل تاثير انسان و فعاليت‌هاي آن از جمله کاربرد بيش از اندازه‌ سوخت‌هاي فسيلي و رهاسازي گازهاي گلخانه اي در اتمسفر است.
عضو کارگروه تدوين برنامه‌ مديريت زيست‌ بومي تالاب بختگان با اشاره به اينکه تاخير بارندگي در امسال بسيار نگران‌ کننده است گفت : پيش‌بيني‌هاي هواشناسي نشان مي‌دهد که مقدار بارش در سال 1395 بسيار کم‌تر از اندازه‌ طبيعي خواهد بود اميدواريم بارندگي‌ها بتواند دست‌ کم مقدار آب لازم براي تامين آب آشاميدني کلان‌شهر شيراز را در سد درودزن فراهم کند.
زمان پور با بيان اينکه با اين پيش‌بيني بارش، بسياري از فعاليت‌ها به ‌ويژه کشاورزي در سال آينده با مشکل بزرگي روبه‌ رو خواهند بود گفت : از آن‌‌جا که در سال‌هاي گذشته، ديدگاه مطلق ما بهره‌برداري انساني بوده است، طبيعي است که به اين کار ادامه خواهيم داد. وقتي در زمان پرآبي به فکر طبيعت و حق آب تالاب‌ها نبوديم، نبايد انتظار داشت که در شرايط بحراني به دنبال سهم آب تالاب‌ها و درياچه‌ها باشيم.
عضو هيات علمي و رئيس اتاق فکر محيط زيست استان فارس به مصوبات دولت در سال گذشته اشاره کرد و گفت : هيات دولت در سال گذشته مصوبه‌ مهمي داشته است که در آن اولويت تخصيص آب را نخست براي آب آشاميدني و در رتبه‌ي دوم به سهم آب طبيعت داده است و کاربري‌هاي ديگر در رده‌هاي بعدي اهميت اند اما مايه‌ تاسف و تعجب است که متاسفانه تاکنون هيچ‌ يک از مسئولان و مديران به اين مصوبه توجهي نکرده اند.
زمان پور گفت: شک نيست که اگر چاره‌ اي انديشيده نشود، اين بحران وضع درياچه‌ها و رودخانه‌ها را از پيش بدتر خواهد کرد. هم‌اکنون وضعيت تالاب‌هاي استان فارس از جمله بختگان، پريشان، و ارژن در تاريخ شناخته شده‌ آنان بدترين شرايط است.
وي اضافه کرد : نبود بارش از يک ‌سو و قطع ورودي آب از رودها و چشمه‌ها به دست انسان از سوي ديگر هيچ ذخيره اي براي برپا ماندن نگذاشته است. همه‌ آنان کاملا خشک اند و حيات طبيعي و زندگي انساني در پيرامون آن‌ها به ‌شدت آسيب ديده است.
زمان پورگفت:راهکاذ مقابله با اين بحران آسان نيست، اما ناممکن هم نيست. ملت ايران هزاران سال با دشواري‌هاي مشابه سر کرده و با آن کنار آمده است. روش‌هايي خردمندانه و برپايه منطق اکوسيستمي درپيش‌گرفته است، روش‌هايي که مبناي آن کنترل مصرف، مصرف بهينه و دوري از آزمندي و لجام ‌گسيختگي و احترام به طبيعت بوده است.
عضو هيات علمي و رئيس اتاق فکر محيط زيست استان فارس با اظهار تاسف از اينکه در سال‌هاي اخير مقدار مصرف را مهار نکرده ايم گفت : دراين سالها نوع مصرف را بهينه‌سازي نکرده ايم. بدتر از آن اين که هم‌اکنون که در ميانه بحران قرار داريم و کساني بي‌توجه به معيارهاي پيش‌گفته در پي راه‌هاي دور زدن طبيعت و تعادل چرخه‌هاي طبيعي اند تا به گمان خود عرضه را افزايش دهند و مشکل را حل کنند.
عضو کارگروه تدوين برنامه‌ي مديريت زيست‌ بومي تالاب بختگان به راهکارهايي مانند انتقال آب از دريا و انتقال آب از حوزه اي به حوزه‌ ديگر براي افزايش عرضه آب انتقاد کرد و گفت : اين موارد شيوه‌هايي است که تنها آيندگان نادرستي آن‌ها را تحليل خواهند کرد، زيرا گوش شنوايي براي انتقادهاي امروز ما نيست. امروزه در جهان پيشرفته براي رويارويي با بحران‌هاي اين‌چنين، مديريت زيست‌بومي را برمي‌گزينند. اين شيوه بر مشارکت همه‌ سودبران و دست‌اندرکاران تالاب در تدوين برنامه مديريتي استوار است

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/4258/تاخيردربارندگي-هاي-فارس-نگران-کننده-و-حاصل-دخالت-انسان-است
بستن   چاپ