پیام فارس
برگزاری همایش ترویج تغذیه با شیر مادر در شیراز
چهارشنبه 17 مرداد 1397 - 08:59:43
پیام فارس - همایش ترویج تغذیه با شیر مادر به همت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حضور کارشناسان برگزار شد.
به گزارش ایسنا منطقه‌ی فارس به نقل از وب‌دا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در همایش ترویج تغذیه با شیر مادر با بیان اینکه اهمیت شیر مادر برای همه روشن و مشخص است؛ گفت: مهر مادری سرلوحه همه چیز است و مادری که به فرزندش شیر می‌دهد، همزمان مهر مادری را به او هدیه می‌کند .
علی بهادر ارتباط بین مادر و کودک شیرخوار را از موضوعات مهم در عرصه جهانی عنوان و اضافه کرد: محرومیت از مهر مادر در کودکی، می تواند آسیب های روانی و اجتماعی را موجب شود .
وی شیر مادر را موهبتی الهی در وجود مادر عنوان کرد و ادامه داد: کودک با تغذیه با شیر مادر، از بسیاری بیماری ها در دوره شیرخواری مصون می ماند، اما کودکانی که از این موهبت برخوردار نیستند، در معرض ابتلا به بیماری هایی نظیر اسهال و بعضی از بیماری های ویروسی قرار می گیرند و بر اساس آمارها، تعداد مرگ و میر در کودکانی که از شیر مادر تغذیه نمی کنند بیشتر است .
دکتر «بهادر» همچنین به مواد موجود در شیر مادر برای تقویت سیستم ایمنی کودک اشاره کرد و افزود: تحقیقات نشان داده است افرادی که در کودکی از شیر مادر تغذیه کرده اند به بسیاری از بیماری ها مانند دیابت، کمتر دچار می شوند؛ بنابراین شیر مادر از اهمیت زیادی برخوردار است و حتی از نظر اقتصادی و اجتماعی نیز به نفع خانواده هاست .
او تغذیه با شیر مادر را زمینه ساز تکامل جسمی و روانی کودک در بزرگسالی عنوان کرد و با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این زمینه، گفت: در بیمارستان های دوستدار کودک، مادر در هنگام تولد نوزاد به این امر تشویق می شود تا از همان ساعات ابتدایی تولد، نوزاد از شیر مادر استفاده کند که در افزایش شیرآوری مادر نیز موثر است .
فارس پیشرو در ترویج شیر مادر است
دبیر شورای معاونین آموزشی دانشگاه و مدیرگروه اطفال، نیز در این آیین با اشاره به مزایای متعدد شیر مادر، گفت: ممکن است همه به شیر مادر تنها به عنوان یک غذا برای کودک نگاه می کنند، اما این تنها یکی از مزایای شیر مادر است .
محمود حقیقت با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد شیر مادر، آن را بهترین شیر برای هر نوزاد عنوان کرد و افزود: از دیگر ویژگی هایی که به لطف خداوند در شیر مادر قرار داده شده، این است که شیر مادر یک واکسن برای نوزاد در روزهای ابتدایی پس از تولد محسوب می شود و در تماس نوزاد با عفونت های مختلف محیطی، سبب ایمنی بیشتر نوزاد می شود .
او در ادامه به خاصیت بسیار بالای شیر سه روز نخست مادر اشاره کرد که اگرچه مقدار آن اندک است، اما خاصیت بیشترین اثر را در پیشگیری از ابتلای نوزاد به عفونت ها و کاهش مرگ و میر نوزادان دارد .
مدیرگروه اطفال دانشگاه، به پزشکان، ماماها، مادران و اطرفیان مادر که با مادر و نوزاد تازه متولد شده تماس دارند، توصیه کرد: نوزادان را در روزهای نخست تولد از این شیر محروم نکنیم و اگر می خواهیم از بیماری نوزاد و گرفتاری های خانواده و نوزاد جلوگیری کنیم، از این شیر به عنوان بهترین غذا و بهترین واکسن برای پیشگیری از ابتلای نوزاد به انواع عفونت ها، استفاده شود .
حقیقت ادامه داد: از سال 71 که نخستین گروه تغذیه با شیر مادر در استان فارس تشکیل شده است، در این زمینه تلاش کرده و تاکنون موفق بوده ایم؛ به گونه ای که در سطح کشور و منطقه به عنوان یک استان پیشرو و الگو مطرح هستیم .
مدیرگروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس دانشگاه نیز تغذیه با شیر مادر را بهترین شروع زندگی برای نوزادان در تمام مناطق جهان عنوان کرد و گفت: تغذیه مصنوعی با میزان بالاتر مرگ نوزادان همراه است و شروع اولیه و به موقع تغذیه انحصاری با شیر مادر می تواند جان بیش از یک میلیون نوزاد را حفظ کند.
معصومه صفاری با بیان اینکه کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، از سلامت و تکامل طبیعی برخوردار بوده، میزان مرگ و میر در آنها کمتر و ضریب هوشی این کودکان بالاتر است، افزود: نقطه شروع طلایی برای سالم زیستن، تغذیه با شیر مادر است، دوره ای که کودک در بیشترین تأثیرپذیری از محرک های محیط اطراف قرار دارد تا در بزرگسالی از بیماری های مرتبط با چاقی مفرط، دیابت یا فشارخون بالا در امان بماند .
او در ادامه به مزایای تغذیه با شیر مادر برای مادران و جامعه اشاره کرد و ادامه داد: سرطان سینه در مادران شیرده و مادرانی که به مدت طولانی تری به نوزاد خود شیر داده اند، کمتر است، همچنین شیردهی درمدیریت بارداری سالم و کاهش مشکلات سلامت مادران و کودکان نقش موثری ایفا می کند .
صفاری تغذیه انحصاری با شیر مادر را موجب کاهش هزینه های اقتصادی برای خانواده، جامعه، سیستم بهداشتی و محیط زیست عنوان کرد و افزود: امروزه مشخص شده است مرگ و میر ناشی از بیماری عروق کرونری در سن بزرگسالی با وزن نوزاد متولد شده و تغذیه او در دو سال اول زندگی ارتباط دارد که این امر نشانگر اهمیت تغذیه سالم مادر و مراقبت های دوران بارداری، شیردهی و حتی قبل از بارداری است .
عصمت دیره فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به نگرانی‌ها در مورد تغذیه‌ نوزادان و پیدا کردن جایگزین مناسب به‌ جای شیر خشک، گفت: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت و یونیسف در سال 1980 میلادی، برای نوزادانی که امکان استفاده از شیر مادر ندارند، نخستین جایگزین در دسترس، استفاده از شیر مادر دیگر منابع است که همین نظریه، ایده‌ تأسیس بانک شیر مادران را مطرح ساخت و یک ‌سال پس از آن، نخستین بانک شیر مادران اهداکننده در بوستون آمریکا بنیاد نهاده شد و به‌ دنبال آن، در کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی نیز تأسیس این نوع بانک‌ها رونق گرفت .
او تولد نوزادان چندقلو و کافی نبودن شیر مادر و تولد نوزادان نارس را از جمله دلایل تأسیس بانک شیر مادران عنوان کرد و افزود: بانک شیر مادر یکی از الزامات نوزادان نارس است، چرا که شیر خشک هیچگاه نمی‌ تواند ضامن نجات نوزادان نارس باشد، در بانک شیر مادر، مانند بانک خون، مادرانی که شیر زیادی دارند، می‌توانند شیر خود را اهدا کنند؛ این شیر ابتدا از لحاظ بیماری های عفونی و ویروسی بررسی می‌شود و در نهایت پاستوریزه و در شیشه ‌های مخصوص، در دمای منفی 20 درجه سانتیگراد نگهداری می ‌شود .
دیره از پیگیری های وزارت بهداشت برای راه اندازی بانک شیر مادر در 10 دانشگاه علوم پزشکی کشور خبر داد و اضافه کرد: بیمارستان حضرت زینب(س) دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز یکی از کاندیداهای تاسیس این بانک است .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/44829/برگزاری-همایش-ترویج-تغذیه-با-شیر-مادر-در-شیراز
بستن   چاپ