پیام فارس
طرح گزکاری در 2 هزار هکتار از اراضی بیابانی فارس اجرا شد
چهارشنبه 17 مرداد 1397 - 21:53:36
پیام فارس - شیراز- معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان فارس گفت: با هدف احیای رویشگاه ها، ایجاد پوشش گیاهی و فضای سبز در اراضی بیابانی، طرح گزکاری در سطح بیش از 2 هزار هکتار از عرصه های طبیعی این استان اجرا شد.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی فارس در گزارش روز چهارشنبه خود از قول عبدالحسین یوسفی افزود: از ابتدای برنامه چهارم تا کنون 2 هزار هکتار اراضی این استان در چارچوب اجرای طرح های الگویی احیا و مدیریت مشارکتی عرصه های بیابانی با گونه های مختلف اقتصادی و سازگار با شرایط بیابانی مانند گز شاهی به خانوارهای ساکن در مناطق بیابانی فارس اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: همچنین اجرای طرح زراعت چوب در استان فارس توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و در قالب طرح های گز کاری از سال 83 آغاز شده و تاکنون بخش های زیادی از مناطق بحرانی در شهرستان های زرین دشت، لار، لامرد، خنج، داراب، مُهر، نی ریز و فراشبند احیا شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان فارس ادامه داد: با اجرای این طرح، افزون بر توسعه روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان شاهد مقابله با پدیده بیابان زایی و احیای اراضی بیابانی خواهیم بود.
یوسفی، با اشاره به کاشت گونه های سازگار با مناطق بیابانی در اراضی ملی گفت: این گونه ها به عنوان بادشکن، مانع هجوم رسوبات بادی به خانه ها و تاسیسات زیربنایی می شود و همچنین نقش بسزایی در حفظ و حراست از خاک دارد.
وی ادامه داد: کاشت گونه‌های گیاهی بادشکن در مناطق بیابانی، باعث کاهش سرعت، شدت و اثرات نامطلوب باد در این مناطق می شود و ضمن کمک به اجرای طرح ترسیب کربن، نقش بسزایی در مهار ریزگرد ها دارد.
یوسفی افزود: همچنین توسعه گونه های بیابانی تاثیر قابل توجهی در افزایش سطح جنگل های دست کاشت در مناطق گرمسیری و بیابانی دارد و موجب پوشش محافظتی و عملیات خاکی نیز می شود.
یوسفی اظهار داشت: از جمله اهداف اجرای طرح احیا و مدیریت شوره زارها با گونه مقاوم گز شاهی در عرصه های بیابانی این استان، بهره برداری مطلوب از آب های غیر متعارف، خاک های شور و قلیایی برای تولید چوب برای تامین نیاز کارخانه های نئوپان سازی، صنایع چوب، صندوق سازی و سایر مصارف چوبی است.
به گفته وی، ایجاد زمینه لازم برای مصنوعات تبدیلی، ایجاد اشتغال و تولید درآمد در عرصه های بیابانی از دیگر اهداف این طرح به شمار می آید.
یوسفی با اشاره به اقتصادی شدن این طرح در عرصه های طبیعی افزود: انجام فعالیت های بیابانزدایی با اجرای طرح های اقتصادی و عمرانی با مشارکت مردم ضمن ایجاد زمینه اشتغال و تولید درآمد برای بهره برداران عرصه ها، تاثیر قابل توجهی در احیای عرصه‌های بیابانی دارد.
وی ادامه داد: از طریق اجرای این طرح تا کنون برای 200نفر به صورت مستقیم و برای 2 هزار نفر به صورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال شده است.
9873 /6118

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/44924/طرح-گزکاری-در-2-هزار-هکتار-از-اراضی-بیابانی-فارس-اجرا-شد
بستن   چاپ