پیام فارس
طرحي براي راديو و تلويزيون خصوصي
سه شنبه 29 فروردين 1396 - 11:20:40 AM
ايرنا
فارس انلاين- اين روزنامه مبناي اين تحليل خود را سخنان اخير علي مطهري نائب رئيس مجلس شوراي اسلامي در اين باره قرار داده است.
در اين يادداشت به قلم محمدمهدي جعفري زاده صاحب امتياز و مديرمسئول و روزنامه طلوع آمده است: در سال 1925 ميلادي که اولين تصوير واقعي تلويزيون توسط جان لوگي اختراع شد، طولي نکشيد که در سال 1953 نخستين ايستگاه تلويزيون خصوصي در اونتاريو (تورنتو) آغاز به کار کرد. از آن زمان تاکنون اکثر کشورهاي جهان، مجوز تاسيس تاسيس تلويزيون را به بخش خصوصي داده اند و آنها مي توانند به فراخور ظرفيت سياسي کشورشان، موضوعات مورد علاقه مردم و گردانندگان را توليد و پخش کنند.
امروز ديگر با وجود شبکه هاي اجتماعي و ماهواره ها، بسيار تعجب آور است که هنوز راديو و تلويزيون در کشوري فقط در دست حکومت باشد و مردم و بخش خصوصي اجازه راه اندازي و تاسيس آن را نداشته باشند.
با نگاهي به کشورهاي جهان، نه تنها کشورهاي پيشرفته بلکه کشورهاي همسايه ما مانند افغانستان و عراق داراي شبکه هاي متعدد تلويزيون خصوصي هستند. در شان کشور ما نيست که با آن سابقه تمدني، فرهنگي و تاريخي از آنها عقب تر باشيم.
طبق آمار منتشره، در افغانستان در سال 1387 علاوه بر تلويزيون ملي افغانستان، 10 شبکه خصوصي سراسري و هشت شبکه خصوصي محلي در ولايت هرات و بلخ فعاليت مي کردند که مسلما تا امروز بيشتر شده است.
در عراق نيز طبق آمارهاي چند سال پيش بيش از 12 شبکه تلويزيوني خصوصي به توليد و پخش برنامه مي پردازند. ترکيه و ساير کشورهاي همسايه نيز داراي شبکه هاي متعدد تلويزيوني خصوصي هستند.
به هر حال با هر معياري که بسنجيم، محدود شدن يک کشور فقط به يک تلويزيون دولتي ، امر پسنديده اي نيست و مردم را به سوي رسانه هاي جهاني سوق مي دهد و آنچه که آنها مي خواهند و توليد مي کنند به مخاطبان عرضه مي شود.
عاقلانه ترين روش در دنياي باز کنوني اين است که همه رسانه هاي گروهي همچون راديو و تلويزيون، مطبوعات، خبرگزاري ها و سايت خبري با آزادي کامل در چارچوب قانون کشور توسط سلايق و گرايش هاي مختلف اداره شود تا ابتکار عمل در دست خودمان باشد نه بيگانگان.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/4720/طرحي-براي-راديو-و-تلويزيون-خصوصي
بستن   چاپ