پیام فارس
آغاز به کار نخستین اجلاس اجتماعی شدن سلامت در شیراز
چهارشنبه 7 شهريور 1397 - 13:22:20
پیام فارس - نخستین اجلاس اجتماعی شدن سلامت با حضور دانشگاه‌های علوم پزشکی قطب 5 کشور و با رویکردی نوین برای تامین مشارکت مردم و همکاری بین بخشی به میزبانی علوم پزشکی شیراز برگزار شد .
به گزارش ایسنا منطقه فارس، معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شیراز چهارشنبه 7 شهریور در افتتاحیه‌ی نخستین اجلاس اجتماعی شدن سلامت گفت: اجتماعی شدن سلامت کاری بین بخشی محسوب می‌شود و همه سازمان‌های تاثیرگذار در این حوزه باید در آن مشارکت داشته باشند.
کرامت‌الله افراشی افزایش کانون‌های محلات را راهکاری برای رسیدن به این هدف دانست و تاکید کرد که اجتماعی شدن سلامت منجر به کاهش آسیب‌های اجتماعی در ابعاد مختلف خواهد شد.
افراشی با بیان اینکه بیماری‌های واگیر یکی از دلایل مرگ و میر در ایران و بسیاری از کشورها محسوب می‌شود، گفت: با ارائه‌ی آموزش‌های لازم امکان پیشگیری از بروز بیماری و کاهش عوارض بیماری‌های واگیر وجود دارد.
او با بیان اینکه هزینه‌های آموزش بسیار پایین‌تر از هزینه‌های درمان بیماری‌ها است، گفت: ارتقاء سطح سواد سلامت جامعه منجر به کاهش هزینه‌های درمان و افزایش سطح رفاه اجتماعی خواهد شد.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت نیز با اشاره به اینکه مفهوم اجتماعی شدن سلامت مشارکت مردم، افزایش سواد سلامت، همکاری بین بخشی، عدالت در سلامت و کاهش ناهنجاری‌ها در جامعه است، گفت: اجتماعی شدن سلامت یک ضرورت برای هر جامعه‌ای است.
سید محمدهادی ایازی تاکید کرد: هر فردی باید دغدغه سلامت خود و اعضای خانواده، هم محله‌ای و همشهری خود را داشته باشد، این امر از طریق اصلاح رفتار، آموزش و فرهنگ‌سازی و ایجاد کانون‌های سلامت در محله‌ها امکان‌پذیر است .
ایازی با اشاره به همکاری بین بخشی در حوزه سلامت افزود: باید از ظرفیت سازمان‌ها و نهادهای دیگر به نفع سلامت مردم استفاده شود چراکه 75 درصد از مسائل مربوط به نظام سلامت خارج از مدیریت نظام سلامت است .
وی با تاکید بر ارتقا نظام سلامت گفت: افزایش سواد سلامت به طور طبیعی به انتخاب زندگی بهتر، خود مراقبتی و اصلاح رفتار کمک می‌کند؛ آمار ها نشان می‌دهد که سواد سلامت در ایران بالا نیست.
ایازی با اشاره به اینکه در حوزه همکاری‌های بین بخشی 17 دستگاه دبیرخانه سلامت را راه‌اندازی کرده‌اند، عنوان کرد: برای کمک به بحث اجتماعی شدن سلامت حدود 700 سازمان مردم نهاد سلامت، 900 خیریه سلامت در سطح کشور به صورت گسترده فعالیت دارند.
شهردار شیراز نیز در این اجلاس ضمن عرض تبریک به مناسبت هفته دولت و همچنین دهه ولایت و امامت گفت: در بازآفرینی شهری باید به روح شهر بیشتر از کالبد آن توجه شود .
حیدر اسکندرپور با بیان اینکه حدود 15 محله آسیب پذیر در شیراز شناسایی شده است، افزود: با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی با همچنین حضور مردم در خانه محله سهل‌آباد باعث شد که این خانه محله به عنوان یکی از موفق‌ترین نمونه در کشور شناخته شود.
اسکندرپور با بیان اینکه مشارکت مردم در فرآیند تصمیم‌گیری تا اجرا طرح بازآفرینی و شناسایی آسیب‌های اجتماعی موثرتر بوده است، گفت: برای بازآفرینی محله های آسیب پذیر نیاز است که برنامه های ویژه‌ای با همکاری دستگاه‌های اجرایی و همچنین مشارکت مردمی انجام شود.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/48513/آغاز-به-کار-نخستین-اجلاس-اجتماعی-شدن-سلامت-در-شیراز
بستن   چاپ