پیام فارس
معاون دادگستري فارس: اعتياد زمينه ساز بسياري از جرايم در جامعه است
چهارشنبه 14 تير 1396 - 9:37:15 AM
ايرنا
فارس انلاين- احمد رحمانيان، در همايش شميم پاکي که با حضور مددجويان رها يافته از دام اعتياد در شيراز برگزار شد، افزود: نکته کليدي در حوزه پيشگيري از اعتياد، بحث اطلاع رساني و افزايش آگاهي آحاد جامعه است و بايد در زمينه آگاه سازي مردم از پيامدها و تبعات مصرف مواد مخدر، دانش آموزان و خانواده ها به صورت ويژه مد نظر قرار گيرند.
وي بيان داشت: اگر چه در حوزه اعتياد به مواد مخدر، گروه هاي سني مختلف در گير اين مساله هستند اما مهم ترين گروه سني، نوجوانان و جوانانند.
رحمانيان ادامه داد: بايد به اين موضوع نيز توجه داشت که هم سختگيري بيش از اندازه و هم سهل انگاري والدين نسبت به فرزندان، پيشگيري از اعتياد را با مشکل مواجه مي کند.
رحمانيان ادامه داد: در زمينه پيشگيري از اعتياد به مواد مخدر، مبارزه با اين مواد افيوني و برخورد با گروه هاي عرضه کننده مواد بايد از همه امکانات دستگاه هاي مختلف بهره گرفت.
اين مقام قضايي افزود: مشکل اعتياد و مواد مخدر يک معضل فراگير و بين المللي است که تمام کشورها با آن مواجه هستند و مشکلاتي را در زمينه هاي مختلف اجتماعي، بهداشتي و قضايي ايجاد کرده است.

** کمپ هاي غير مجاز ترک اعتياد در فارس تعطيل شدند
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان فارس هم در اين همايش گفت: براي پيشگيري از اعتياد به مواد مخدر همه دستگاه هاي دولتي بايد در اين زمينه ورود و با رويکردي مسئولانه تلاش کنند.
محمد رضا ابراهيمي افزود: در حوزه درمان و حمايت هاي اجتماعي در سال هاي گذشته اتفاقات خوبي در اين استان صورت گرفته است از جمله اينکه، مرکز مناسبي با همت مسئولان راه اندازي و معتادان حاد و پُرخطر در شيراز ساماندهي شدند.
وي، فارس را در حوزه درمان در کشور پيشرو دانست و گفت: کمپ هاي ترک اعتياد غير مجاز و زير زميني در اين استان تعطيل شدند و هم اينک 115 کمپ ترک اعتياد مجاز در فارس فعال است.
ابراهيمي به شمار کمپ هاي غير مجاز تعطيل شده در فارس اشاره اي نکرد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان فارس ، همچنين بيان کرد: به زودي 45 تُن انواع مواد مخدر که در اين استان کشف شده، امحا خواهد شد.
ابرهيمي، در قسمت ديگري از مطالب خود اظهار داشت: يکي از جدي ترين آسيب هاي اجتماعي، بحث مواد مخدر و روان گردان هاست و مي توان گفت اين موضوع به يکي از ابزارهاي سياسي در معادلات جهاني تبديل شده است.
او افزود: تغيير مواد مخدر سنتي به صنعتي، چالش بزرگي در دنيا ايجاد کرده است به گونه اي که بسياري از قتل ها، خشونت ها و طلاق ها بر اثر مصرف مواد مخدر صنعتي اتفاق مي افتد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان فارس، بيان کرد: مواد مخدر با توجه به گردش مالي زياد، بسيار قدرتمند است و امروزه با رنگين کماني از مواد مخدر صنعتي مواجه هستيم و عمده ترين موضوعي که در ستاد مبارزه با مواد مخدر دنبال مي شود، بحث کاهش تقاضاست.
ابراهيمي اضافه کرد: از ابتداي انقلاب تا کنون بيش از 53 هزار نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر جان باخته اند، 55 درصد طلاق هاي به ثبت رسيده در ارتباط با موضوع اعتياد به مواد مخدر بوده و بيش از چهار هزار نفر در راه مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسيده اند.

** بيش از 15 هزار نفر در مراکز ترک اعتياد فارس تحت درمان هستند
رئيس دانشگاه علوم پزشکي شيراز نيز در اين همايش اظهار داشت: بايد جوانان و نوجوانان را نسبت به سوء برداشت هايي که از مصرف روان گردان ها و مواد مخدر مي شود، آگاه کرد زيرا برخي از سوء برداشت ها و پندارهاي نادرست موجب گرايش جوانان به مصرف مواد مخدر مي شود.
محمد هادي ايمانيه گفت: نوجواني دوره حساس و مهمي در سير تکامل فيزيکي و احساسي اين مقطع سني است، مغز نوجوانان در حال رشد به تاثير مضر مواد مخدر، بسيار حساس است و بايد توجه داشت که برخي از اثرات مواد مخدر موقتي است، اما آسيب هاي ديگر ممکن است تاثير طولاني مدتي بر رفتار، احساس و عملکرد نوجوان وجوان داشته باشد.
وي ادامه داد:
رئيس دانشگاه علوم پزشکي شيراز، شمار مراکز ترک اعتياد دولتي در فارس را 6 مرکز اعلام کرد و بيان داشت: 130 مرکز بخش خصوصي نيز در اين زمينه ايجاد شده است و هم اکنون بيش از 15 هزار نفر در اين مراکز در حال ترک اعتياد هستند و نتايج خوبي به دست آمده است.
ايمانيه افزود: در چند ماه گذشته نيز در اين زمينه اردوگاه مناسبي با ظرفيت 100 نفر در شيراز راه اندازي شد که در حال حاضر ظرفيت آن به 400 نفر رسيده است و قابليت افزايش تا 700 نفر را دارد.
او گفت: اگر چه اعتبارات لازم براي اين اردوگاه تامين نشده است اما دانشگاه علوم پزشکي شيراز از ساير منابع اعتباري اين دانشگاه براي اين اردوگاه هزينه کرده و افزون بر اين در زمينه پزشکي و پرستاري نيز کمک ويژه اي به اين اردوگاه انجام داده است.
ايمانيه اظهار کرد: در اين اردوگاه، معتادان متجاهر به اعتياد اسکان داده شده اند و کارهاي آموزشي و درماني براي آنها انجام مي شود.
وي افزود: بيش از 600 نفر در اين اردوگاه از سوي واحدهاي حرفه اي و فناوري، آموزش هاي لازم را فرا مي گيرند و به جامعه بازمي گردند.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/5165/معاون-دادگستري-فارس--اعتياد-زمينه-ساز-بسياري-از-جرايم-در-جامعه-است
بستن   چاپ