پیام فارس
همايش مطالعات تاريخ ايران برگزار شد/شيراز از ثبت جهاني جا نماند
دوشنبه 26 تير 1396 - 9:53:28 AM
مهر
فارس انلاين- با همکاري و مشارکت پايگاه ميراث جهاني تخت جمشيد و پاسارگاد، دانشگاه هنر شيراز، مرکزاسناد وکتابخانه ملي فارس،اداره کل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري فارس و دفتر امورپايگاه هاي ميراث فرهنگي کشور، سالن آمفي تئاتر مرکز اسناد وکتابخانه ملي فارس ازساعت 17:30 ميزبان اين همايش بود.

در اين مراسم معاون ميراث فرهنگي کشور گفت: محور زنديه شيراز مهم است و بايد در فهرست ميراث جهاني ثبت شود.

محمد حسن طالبيان حفاظت و مراقبت از اين محور را محدود به ثبت جهاني ندانست و افزود: آثار اين بخش از شيراز ثروتي هستند که اين شهر را به ايران و جهان معرفي مي کند و بايد براي نسل آينده باقي بماند.

وي با توجه به تخريب گاه و بي گاه خانه هاي تاريخي و بخشي از بافت قديمي شيراز موجب شده اين شهر تاريخي از ثبت جهاني جا بماند خواستار عزم جدي تمامي مسولان و مديران و مردم بر حفاطت و نگهداري از اين ميراث ارزشمند شد.

معاون ميراث فرهنگي کشور اعضاي شوراي شهر و شهرداري را در حفاطت از آثار تاريخي شيراز نيازمند عزم جدي دانست و يادآور شد: بي شک با حمايت  اين افراد و کمک  ديگر دستگاه هاي اجرايي و فرهنگي محور زنديه در فهرست جهاني ثبت خواهد شد.

طالبيان در ادامه سخنانش به ثبت جهاني محور ساساني فارس اشاره و پرونده  اين محور را تکميل شده عنوان کرد.

وي پيرامون اين بخش مهم تاريخي استان يادآوري کرد: محور ساساني فارس ابعاد گسترده و آثار متعددي دارد به طوري که در اين محور نخستين گنبد، شهرتاريخي و کاخ و....  کم نظير ومنحصر به فرد مشاهده مي شود.

طالبيان با توجه به گستردگي اين آثار در عين حال تلاش ها براي ثبت جهاني اين محور را بسيار ضعيف عنوان کرد و افزود: بايد در اين عرصه تلاش ها و همکاري ها افزايش يابد.

وي در ادامه پيرامون زنده ياد شاپور شهبازي اعلام کرد: اين بزرگمرد سهم بزرگي در رشد و اعتلاي بنياد پارسه پاسارگاد داشت.

معاون ميراث فرهنگي کشور در ادامه افزود: اين پژوهشگر برجسته باستان شناسي درواقع رويايي من محسوب مي شد زيرا بسياري از نکات کليدي در محوطه هخامنشي پارسه و پاسارگاد را از اين زنده ياد فراگرفتم؛ اين استاد برجسته همچنان مهمترين مرجع تاريخ شناس در ايران و خارج از ايران شناخته مي شود   

در ادامه اين مراسم مسعود رضايي منفرد مدير پايگاه ميراث جهاني تخت جمشيد نيز طي سخناني از چاپ کتاب «يادنامه پروفسور شاپور شهبازي« با 26 مقاله خارجي و 26 مقاله خارجي خبر داد و گفت: جايزه علمي دوسالانه پروفسور شهبازي به زودي به باستان شناسان و پزژوهشگران اعطا خواهد شد. 

همچنين دکتر نازيلا شهبازي به نمايندگي از خانواده مرحوم شاپور شهبازي هم از اهداي جايزه دوسالانه پروفسور شاپور شهبازي به پژوهشگران و باستان شناسان برجسته خبر داد.

علي موسوي پژوهشگرباستان شناسي از دانشگاه کاليفرنيا هم در اين نشست يکروزه در خصوص معماري و تاريخ شکل گيري و تخريب مجموعه جهاني تخت جمشيد به ايراد سخن پرداخت و گفت: مي توان تخت جمشيد را به دوره هاي مختلفي چون شکوفايي، تخريب و غارت،افسانه هاي اساطيري و اکتشافات و مرمت تقسيم بندي کرد.

وي يادآور شد: اين مجموعه تاريخي پس از آتش گرفتن حياتي تازه يافت، البته اين آتش تخت جمشيد را جاودانه کرد.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/5231/همايش-مطالعات-تاريخ-ايران-برگزار-شد-شيراز-از-ثبت-جهاني-جا-نماند
بستن   چاپ