پیام فارس
عضو هیئت علمی علوم پزشکی شیراز:
درمان 90 درصد بیماری‌های قلبی جنین در شیراز/ پیشگامی شیراز در جراحی جنین
جمعه 16 شهريور 1397 - 11:56:24
پیام فارس - عضو تیم جراحی جنین دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: علوم پزشکی شیراز در انجام جراحی ‎ های جنین از مراکز پیشگام جهان بشمار می‌رود و امکان درمان 90 درصد از جنین‌های مبتلا به نارسایی قلبی در شیراز وجود دارد.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، دکتر حمید آموزگار جمعه 16 شهریور در جمع خبرنگاران گفت: علت حدود 40 درصد مرگ و میر نوزادان بیماری ‎ های قلبی است؛ حال آنکه تشخیص و در مان به موقع این بیماری می تواند در کاهش آمار مرگ نوزادان تاثیر چشمگیری داشته باشد .
این پزشک متخصص خاطرنشان کرد: تشخیص اغلب بیماری های قلبی به کمک اکوکاردیوگرافی جنین و از هفته هفدهم زندگی جنینی امکان پذیر است و اقدامات درمانی و در صورت لزوم انجام اینترونشن قلب جنین در سن 20 تا 30 هفتگی می ‌تواند یک زندگی سالم را برای نوزاد رقم بزند .
آموزگار با بیان این واقعیت که از هر 100 هزار نوزاد تازه متولد شده، یک مورد به مشکل قلبی مبتلاست، لزوم توجه به تشخیص به موقع بیماری قلبی جنین قبل از تولد را متذکر شد و گفت: تیم جراحی جنین دانشگاه علوم پزشکی شیراز به ‌عنوان یکی از معدود مراکز درمانی در دنیا قادر است اینترونشن قلب جنین را با موفقیت انجام دهد .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تصریح اینکه جراحی قلب جنین کاری بسیار دشوار است؛ گفت: انگیزه و دانش پزشکان تیم جراحی جنین دانشگاه علوم پزشکی شیراز آنان را در این مسیر مصمم کرده و باعث شده این مرکز به‌ عنوان تنها مرکز درمانی ایران، مجری دوره ‌های آموزش فلوشیب پزشکی قلب کودکان باشد .
آموزگار افزود: این‌ گونه جراحی پیشرفته، در برخی مراکز درمانی کشور‌های آمریکا، انگلیس و برزیل و هم ‌اینک در شیراز انجام می ‌شود .
عضو تیم جراحی جنین دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به انجام اعمال اینترونشن قلب جنین در شیراز، گفت: این جنین ها، دچار تنگی شدید دریچه ریوی یا آئورت بودند و بطن راست یا چپ کوچک ‌تر از حد طبیعی داشتند که در صورت انجام نشدن جراحی، تا پایان عمر از مشکل قلبی رنج می ‌بردند .
او ادامه داد: این عمل جراحی که در آن دریچه ریوی یا آئورت با بالون گشاد می شود توسط تیم جراحی جنین شیراز انجام و زمینه ی رشد بطن راست یا چپ جنین را برای داشتن یک زندگی عادی پس از تولد فراهم کرد .
این پزشک متخصص با بیان اینکه انجام جراحی قلب جنین در سن 20 تا 30 هفتگی می‌ تواند زندگی طبیعی پس از تولد را برای فرد رقم بزند، اضافه کرد: در صورت انجام ندادن این عمل، خطر بروز مشکل قلبی و درگیری فرد با این مشکل تا پایان زندگی را فراهم خواهد کرد؛ اگر نوزاد بعد از تولد و بر اثر بیماری قلبی فوت نکند .
عضو تیم جراحی جنین دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ادامه داد: نخستین عمل جراحی قلب جنین سال 91 برای نخستین بار در خاورمیانه توسط تیم تخصصی در شیراز با موفقیت انجام و جنین با سلامت کامل متولد شد؛ در حال حاضر نیز با تشخیص به ‌موقع پزشکان و غربالگری مادران باردار قادر هستیم 90 درصد این بیماران را با استفاده از روش ‌های مختلف درمان معالجه کنیم و حتی تمهیداتی در نظر بگیریم که نوزادان نیاز به جراحی باز نداشته باشند .
آموزگار با اشاره به پیشرفت و توان علمی متخصصان داخلی، گفت: درمان های دارویی برای بی نظمی قلب جنین، پیشگیری از عوارض بیماری های روماتیسمی مادر بر روی قلب جنین، درمان نارسایی قلب جنین، استفاده از اکسیژن برای افزایش رشد بطن چپ در جنین هایی با کاهش رشد بطن چپ از جمله مداخلات و اقداماتی است که می تواند جلو مشکلات جنین را بگیرد و باعث کاهش مرگ و میر جنین شود .
او به جراحی اینترونشن برای نوزاد با «هیپرپلازی» بطن چپ برای نخستین بار در کشور، به همت پزشکان دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و افزود: این نوزادان تا چندی پیش به علت نبود این فناوری در کشور، جان خود را از دست می دادند .
این فوق تخصص بیماری‌ های مادرزادی قلب، راه ‌اندازی مرکز ژنتیک جنوب کشور در دانشگاه علوم پزشکی شیراز را نیز به ‌عنوان یک امر مهم در زمینه تشخیص به ‌موقع بیماری‌ های ژنتیکی جنین دانست و گفت: انجام غربالگری‌ های مادران باردار امر مهمی است که باید در هفته‌ های نخست انجام شود تا در صورت تشخیص جنین ناسالم بتوانند به‌ صورت قانونی در 18 تا 19 هفتگی جنین خود را سقط کنند و یا اقدامات درمانی مناسب را به موقع انجام داد .
این پزشک متخصص و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: چنانچه بتوانیم با تشخیص به‌ موقع، مادران را به انجام آزمایش‌ های غربالگری تشویق کنیم از مرگ ‌و میر نوزادان بیمار جلوگیری می شود و جامعه‌ ای سالم ‌تر خواهیم داشت .
به گزارش ایسنا و بر اساس آمار‌ها نیمی از افرادی که به ناهنجاری ‌های ژنتیکی سندروم داون مبتلا می شوند، از داشتن قلب سالم محروم هستند و به همین منظور با تشخیص به ‌موقع از تولد جنین‌ های مبتلا به سندروم داون جلوگیری می شود .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/53057/درمان-90-درصد-بیماری‌های-قلبی-جنین-در-شیراز--پیشگامی-شیراز-در-جراحی-جنین
بستن   چاپ