پیام فارس
نرم‌افزاري که 20 هزار فرصت شغلي را تهديد مي‌کند
سه شنبه 17 مرداد 1396 - 10:41:53 AM
فارس
فارس انلاين- روزنامه شيراز نوين چاپ شيراز گزارشي را به قلم محمد شبيري در خصوص تاکسي‌هاي اينترنتي منتشر کرده است که با هم مي‌خوانيم:

گزينه درخواست اسنپ را لمس کنيد. با اسنپ سفرهاي درون شهري شما رنگ و بوي تازه‌اي مي‌گيرند. کافيست اسنپ را باز کنيد، مبدا و مقصد را مشخص کرده و پس از مشاهده هزينه سفر، نزديک‌ترين اسنپ در خدمت شما خواهد بود.

تمامي اين جملات شعار مربوط به يکي از تاکسي‌هاي اينترنتي غيرداخلي است که اين روزها با سر دادن اين گونه شعارها بسياري از شهروندان را خوشحال و عده‌اي را ناراحت کرده است.

چندي پيش وزير ارتباطات محمود واعظي در حاشيه همايش‌ شبکه‌هاي اجتماعي در جمع خبرنگاران به ايرانيان هشدار داد: مردم بايد بدانند که با استفاده از شبکه‌هاي اجتماعي داخلي علاوه بر اينکه هزينه کمتري پرداخت مي‌کنند، امنيت بيشتري خواهند داشت.

در ادامه بيان داشت: تا زماني که سرورهاي شبکه‌هاي اجتماعي خارجي در خارج از ايران است، ما آنها را به ديد يک شبکه خارجي در نظر مي‌گيريم و همه امکانات خود را مانند تبليغات، ارائه خدمات دولت الکترونيک يا خدمات بانکداري و... را در اختيار آنها نمي‌گذاريم؛ اما اگر اين شرکت‌ها سرور خود را به داخل کشور انتقال دهند از برخي مزايا برخوردار خواهند شد.

حالا اين روزها نرم افزار اسنپ در فضاي مجازي و فضاي واقعي شهر خودنمايي مي‌کند و براي جذب اطلاعات بيشتر مخاطبان بسته‌هاي بسته‌هاي تشويقي ارائه مي‌دهد؛ خدماتي که روزي يکي از مطالبات اصلي شهروندان براي گرفتن اين نوع خدمات از شرکت‌هاي حمل و نقل داخلي بود. به گفته برخي از کارشناسان آي تي امروز در فضاي مجازي جنگ بر سر اطلاعات کاربران است و هر کدام از برنامه‌هاي نرم افزار بتواند اطلاعات بيشتري از کاربران خود را در اختيار بگيرد برنده ميدان خواهد بود.

در اين گزارش تلاش نداريم با نرم افزار شبيه اسنپ تپ سي و ديگر نرم افزا‌هاي حمل و نقلي جنگ کنيم، بلکه هدفمان هشدار به کاربران فضاي مجازي است که از ارائه اطلاعات در اين فضاي غيرواقعي بيشتر مراقبت کنيد؛ زيرا تمامي اطلاعات براي مديران اين نرم افزار‌ها بسيار ارزشمند خواهد بود.

حبيب يوخاري به عنوان يک شهروند به شيرازنوين مي‌گويد: با توجه به اينکه اين نرم افزار تمامي اطلاعات کاربران را با تصوير دريافت مي‌کند، بدين معنا خواهد بود که به طور رسمي اجازه خواهم داد اطلاعات دقيق خانواده را در اختيار رانندگان و مديران اين شرکت قرار دهم.

وي گفت: علي رغم اينکه با استفاده از اين شرکت حمل و نقلي از تمامي حق و حقوق شهروندي برخوردار خواهم شد، ولي حاضر نخواهم بود اطلاعات خود را در اختيار آنان قرار دهم.

يوخاري ارائه خدمات از طريق اين شرکت را بسيار ارزشمند مي‌داند و مي‌گويد: امروزه مشاهده مي‌شود ارائه مشابه چنين خدمات حمل و نقلي از شرکت‌هاي داخلي به عنوان يک آرزو تلقي مي‌شود؛ زيرا اين شرکت توانسته با رعايت تمامي حق وحقوق مسافر گوي سبقت را از شرکت‌هاي داخلي بربايد.

اسماعيل بيات شهروندي است که به واسطه بيمار شدنش اين روزها اکثر سفرهاي درون شهري خود را با استفاده از نرم افزار اسنپ هر روز براي حضور در محل کار با استفاده از رانندگان عضو اسنپ خودرو خود را انتخاب و در محل کار حضور مي‌يابد.

اين شهروند شيرازي استفاده از اين نرم افزار حمل و نقلي را بسيار ايدئل مي‌داند و مي افزايد: به نظر مي‌رسد هر مسير شهري را که بخواهم انجام دهم با اطلاع از قيمت و دريافت خدمات ويژه انتخاب و براي دريافت خدمات استفاده مي‌کنم. وي مي‌گويد: اين نوع خدمات را بايد چند سال پيش شرکت‌هاي حمل و نقلي داخلي انجام مي‌دادند تا امروز نخواهند با چنين شرکتي رقابت داشته باشند؛ زيرا امروزه ارائه خدمت با کمترين قيمت بيشترين مشتري را دارد.

مسئولين مستولي امر معتقدند اين نوع خدمات غير قانوني است؛ زيرا بر اساس قانون ارائه هرگونه خدمات حمل و نقلي بايد با تأييد دستگاه‌هاي امنيتي و با مجوز شهرداري صورت بگيرد.

در اين راستا رئيس کمسيون حمل و نقل شوراي اسلامي شهر شيراز احمدرضا نقيب زاده به شيرازنوين مي‌گويد: همواره به سبب رشد فناوري شاهد ارتقاي فعاليت‌ها و خدمات‌رساني در حوزه‌هاي مختلف هستيم و حمل‌ونقل درون‌شهري نيز از اين امر مستثني نيست. وي مي‌افزايد: به‌طورقطع استفاده از فناوري‌هاي جديد ارتباطي تاکسي آنلاين يا اينترنتي مزايايي دارد که ما بر آن واقف هستيم که از آن جمله مي‌توان به دسترسي سريع‌تر و مکان‌يابي مسافر در زمان‌هاي خالي بودن تاکسي اشاره کرد اما آسيب‌هايي بر اين فناوري مترتب است که بايد با نظارت از آن پيشگيري شود.

وي با يادآوري اينکه مطابق ماده 9 توسعه حمل‌ونقل عمومي و مصرف سوخت، مديريت حمل‌ونقل مسافر درون‌شهري و مرجع صادرکننده مجوز فعاليت اين شرکت‌ها شهرداري است، ادامه مي‌دهد: بحث تاکسي آنلاين تنها يک موضوع در حيطه ارتباطي نيست که شرکت‌هاي کامپيوتري يا صنعت، معدن و تجارت متولي آن باشد؛ بلکه اين موضوع بايد با نگرش کلان و هماهنگ با کسب‌وکارهاي قديمي حوزه حمل‌ونقل پيش برده شود تا به‌عنوان‌مثال لطمه‌اي به فعاليت 20 هزار شاغل در آژانس‌هاي تاکسيراني وارد نشود.

اين عضو شوراي شهر شيراز متذکر شد: استفاده از ظرفيت آژانس‌هاي تاکسي‌تلفني براي راه‌اندازي تاکسي آنلاين، يکي از رويکردهاي قابل‌بررسي است و در اين زمينه شوراي شهر شيراز در حال بررسي لايحه پيشنهادي شهرداري است و در صورت راه‌اندازي نرخ خدمات تاکسي آنلاين بايد به تصويب شورا برسد.

وي اضافه مي‌کند: ما رقابت را در حوزه حمل‌ونقل مفيد مي‌دانيم اما با توجه به فعاليت 20 هزار خودروي تأييد صلاحيت شده در آژانس‌ها، معيشت اين قشر بايد مدنظر قرار گيرد.

نقيب زاده اظهار داشت: بنابر شنيده‌هاي غيررسمي دو شرکت در زمينه راه‌اندازي تاکسي آنلاين از اداره کل صنعت، معدن و تجارت فعال شده‌اند اما شورا و شهرداري تاکنون مجوزي در اين زمينه صادر نکرده است.

معاون حمل و نقل شهردار شيراز نيز معتقد است: از آنجايي که امروزه دسترسي آسان به خدمات شهري يکي از موضوعاتي است که تمامي مسؤولان برآن تاکيد دارند ولي نوع ارائه خدمات و حفظ تمامي موراد امنيتي يکي از الزاماتي است که تمامي شهروندان بر آن تاکيد داردند.

ناصر شمس مي‌گويد: ارائه مستندات براي حفظ حريم اطلاعات مسافران يکي از موضوعاتي است که امروزه به طور قطع در تمامي شرکت‌هاي حمل و نقلي رعايت مي‌شود و چنانچه در اين زمينه کوتاهي صورت بگيرد، به صورت قانوني با فرد متخلف برخورد و به دستگاه قضايي ارجاع داده مي‌شود.

معاون شهردار شيراز فعاليت هرگونه شرکت حمل و نقلي در کلان‌شهر شيراز را مستلزم اجراي رعايت قانون و دريافت مجوز تاکيد کرد و مي گويد: با توجه به اينکه ادعاي اين نوع شرکت‌ها بر اين است که مجوز خود را از طريق سازمان صنعت و معدن دريافت کرده اند، ولي براساس قانون اين نوع مجوز براي شهرداري و دستگاه امنيتي براي فعاليت از اعتبار برخوردار نيست و با متوليان برخورد خواهيم کرد.

وي در خطاب به فعالين تاکسي‌هاي آنلاين مي‌گويد شيراز تهران نيست که بتوانند فعاليت داشته باشند؛ زيرا دستگاه‌هاي استان با اين نوع فعاليت‌ها برخورد قانوني انجام خواهد داد.

معاون شهردار شيراز در پاسخ به اين سوال که چرا شهرداري اجازه تبليغ تابلو‌هاي شهري براي جذب مسافر و راننده به آن داده است، مي‌گويد: به نهاد‌هاي تبليغاتي وابسته به شهرداري اخطار داده شده تا از تبليغ اين نرم افزار ممانعت صورت بگيرد.

شمس در خطاب به مسؤولان اين نوع فعاليت‌هاي حمل و نقلي مي‌گويد: براساس قانون متوليان بايد در فراخواني که به زودي اعلام خواهد شد شرکت و با دريافت مجوز فعاليت خود را به صورت رسمي آغاز کنند.

به عقيده کارشناسان اين روزها اکثر کاربران فضاي مجازي براي دريافت هرگونه نرم‌افزار حاضر هستند اطلاعات خود را در اختيار سازندگان قرار دهند. نصب اين نرم‌افزار روي گوشي خود بدين معنا خواهد بود که به آنان اجازه داده‌اند تا وارد حريم شخصي آنان بشوند.


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/5319/نرم‌افزاري-که-20-هزار-فرصت-شغلي-را-تهديد-مي‌کند
بستن   چاپ