پیام فارس
/گزارش/
بازار داغ مكمل‌ها در فارس
چهارشنبه 8 شهريور 1396 - 3:22:52 PM
ایسنا - ورزشی
فارس آنلاین - فكر اينكه كمي‌ لاغر، اندكي چاق يا قدري قوي‌ترباشيم وقتي با مشورت‌هاي مكرر آدم‌هايي كه خيرخواه هستند و كم اطلاع، گاهي ما رادر مسيرهايي قرار مي‌دهد كه انتهايش مطب‌هاي پزشكان و راهروهاي بيمارستان است و...
به گزارش ايسنا منطقه‌ي فارس هر چه پيش مي‌رويم،تعداد كسانيكه با عوارض كبدي و كليوي ناشي از مصرف داروهاي تقويتي و مكمل‌هايغذايي به مراكز درماني خصوصي و دولتي مراجعه مي‌كنند، بيشتر مي‌شود تا جايي كهشمار بيماران مراجعه كننده به بيمارستان‌ها در استان فارس، روزانه شده است.
روند رو به افزایش مصرف مکمل‌هاي دارويي وغذايي ناشي از بي‌اطلاعي از عوارض سخت و زمين‌گير كننده اين مواد، تبليغات گستردهفروشندگان و عرضه‌كنندگان چنين محصولاتي، نظارت‌ و ورود بعضي باشگاه‌ها و باشگاه‌دارانو ورزشكاران و ... به بازار خريد و فروش چنين موادي، است؛ روندي كه بر شماربيماران مبتلا به عوارض سخت و گاه كشنده مكمل‌ها افزوده است.
به گزارش ايسنا، مکمل‌های غذایی و دارويي موادیاست كه به دليل وجود تركيبات مختلف تغليظ شده، مصرف آنها بايد تابع شرايط و ضوابطيعلمي و براساس آگاهي‌هاي كامل از شرايط بدني مصرف كننده باشد؛ لذا متخصصان تغذيه وپزشكان تنها مرجع براي تجويز استفاده از چنين محصولاتي به‌شمار مي‌روند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیرازدر گفت و گو با ايسنا در خصوص تهیه مکمل‌ها از اماکن غیر مجاز هشدار داد و تاكيدكرد كه استفاده از مكمل‌هاي غيراستاندارد و مصرف آنها بدون نظر پزشك يا متخصصتغذيه، بيش از آنكه منافعي براي مصرف كننده داشته باشد، منجر به بروز عوارض مختلفيخواهد شد.
دكتر نيك‌نهاد با اشاره به وجود مکمل‌های قاچاقدر بازار و احتمال وجود آلودگی اين محصولات، تاريخ گذشته بودن يا استفاده از مواد غیرمجاز در تهيه اين محصولات، تنها مکان مجاز و مطمئن عرضه این محصولات را داروخانه‌هادانست .
او خاطرنشان كرد: مکمل‌های موجود در داروخانه‌هاشامل تولیدات داخلی و محصولات وارداتی قانونی است؛ اين محصولات تحت نظر و تایید وزارتبهداشت قرار دارد، اما مکمل‌های موجود در خارج از چرخه داروخانه‌ها در شبکه توزیع تحتکنترل نیست .
نيك‌نهاد گفت: دانشگاه علوم پزشکی خود را در کنارباشگاه‌هاي ورزشي مي‌داند نه در مقابل آنها و آمادگی خود را در خصوص کمک و مشاوره بهباشگاه‌ها اعلام کرده است.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شيرازتصريح كرد: ما نمی‌گوییم ورزشكاران و ساير شهروندان تحت هيچ عنوان از مكمل‌هايغذايي و دارويي استفاده نكنند؛ حرف ما اين است كه مصرف بايد آگاهانه باشد، يعني بانظر پزشك يا متخصص تغذيه و از مجاري رسمي تهيه و مصرف شود.
مديركل ورزش و جوانان استان فارس نيز در گفت وگو با ايسنا گفت: مجوزهاي ارائه شده به باشگاه‌ها، اجازه فعاليت ورزشي و آموزشي درحوزه ورزش است.
حيدرعلي كامياب كلانتري تصريح كرد: عرضه و حتیمصرف مکمل‌ها اعم از مجاز و غیر مجاز در باشگاه‌ها ممنوع است.
وی همچنین از تشکیل کارگروه سلامت باشگاه‌هايورزشي استان فارس خبر داد و گفت: اين كارگروه متشکل از نمايندگان نهادهاي متوليامر ورزش و دستگاه‌هاي نظارتي و بهداشتي است كه نظارت بر باشگاه‌ها و سالن‌ها واماكن ورزشي را با جديت پيگيري مي‌كند.
كامياب اضافه كرد: اداره كل ورزش و جوانان،دانشگاه علوم پزشكي، هيئت پزشكي ورزشي و پليس اماكن در اين راستا هماهنگي و همكاريخوبي داشته و دارند.
مديركل ورزش و جوانان استان فارس اعتقاد داردكه امروز بيش از 95 درصد از كل باشگاه‌هاي ورزشي فعال و مجوزدار استان فارس بهلحاظ توزيع و مصرف مكمل‌ها، غيرقانوني است، ابراز اميدواري كرد كه با ارتقاء آگاهيباشگاه‌داران و ورزشكاران و شهروندان، شاهد رفع مشكلات موجود در اين زمينه باشيم.
به گزارش ايسنا، سرپرست هيئت پزشكي ورزشياستان فارس پيش از اين گفته بود در نیمه دوم سال 95 بیش از 160 باشگاه ورزشی در شیرازمورد بازرسی ناظران ستاد نظارت بر سلامت باشگاه های استان فارس قرار گرفته است.
دکتر حیدر صفرپور در اولین نشست ستاد نظارت برسلامت باشگاه‌های استان فارس تاكيد كرده بود كه تشکیل اين ستاد با رویکرد تشویق و ترغیبفعالیت اماکن ورزشی به سلامت محور بودن فعاليت‌هاي ورزشي است.
او كه قبول دارد در کنار رویکرد مثبتی که در حوزهورزش و سلامت وجود دارد با بعضی از چالش‌ها و آسیب‌هایی روبه رو هستیم، بسياري از تخلفاتدر زمينه عرضه و مصرف مكمل‌ها را ناشي از ناآگاهي و نبود دانش كافي دانست.
صفرپور گفت: تمام تلاش ستاد نظارت بر باشگاه‌هااین است که فضای ورزشی را بعنوان مکاني ایمن و سالم مطرح و خانواده‌ها و شهروندانرا براي استفاده مطلوب و بي دغدغه از اين اماكن ترغيب كند.
به گزارش ايسنا،‌ علي‌رغم تمام تلاش‌هاي انجامشده از سوي مسئولان، بازار خريد و فروش مكمل‌هاي دارويي و غذايي روز به روز داغ‌ترمي‌شود و همراه با خود بر تعداد كسانيكه با عوارض كبدي و كليوي به مراكز درمانيمراجعه مي‌كنند، مي‌افزايد.
ويترين بسياري از مغازه‌ها مملو از مكمل‌هايياست كه به راحتي در اختيار مردم قرار مي‌گيرد و فروشندگان و گردانندگان اين مغازه‌هامعمولان مردان جوان ستبر بازويي هستند كه با نمايش اندام‌هاي ورزيده خود، مشتريانرا براي خريد و مصرف اين محصولات ترغيب مي‌كنند؛ جواناني كه خود در قامت يك متخصصتغذيه، ميزان مصرف و شكل مصرف را هم براي هر يك از مكمل‌ها، به خريداران توصيه مي‌كنند.
اگرچه اين ظاهر بازار است و در سايه، تبادلمحصولاتي ديگر رواج دارد؛ انجام تزريق آمپول‌هاي مختلف، ارائه تئوري‌هايي در موردكاهش و افزايش وزن، اضافه كردن توده‌هاي عضلاني و .... بازاري مكاره كه يك سر آنانباشت سود در جيب كاسباني بي‌انصاف و سمت ديگر آن به حراج رفتن سلامت جوانان اينسرزمين است.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/5855/بازار-داغ-مكمل‌ها-در-فارس
بستن   چاپ