پیام فارس
نظارت بهداشتی بر سالن‌های شنا در فارس
شنبه 7 مهر 1397 - 12:04:24 PM
ایسنا

پیام فارس- شاید زمانی در گذشته دور شنا تنها یک تفریح یا ورزش فصلی محسوب می شد، اما استخرهای سرپوشیده امکانی را فراهم کرد که افراد علاقه مند در هر فصل و شرایطی، آب تنی کنند! اگرچه هنوز در ایران و خصوصا استان فارس، استخر سرپوشیده یک امکان همگانی برای تمام شهروندان در هر نقطه و برای تمام گروه‌ها، نیست.

علاوه بر موضوع کمبود امکانات فیزیکی برای پرداختن به این ورزش بسیار مفرح، جذاب و تاثیرگذار بر سلامت جسم و روح، موضوع بهداشت آب و استخر هم از مسائل بسیار با اهمیتی است که بی توجهی به آن یک ورزش مفرح را به عاملی برای بیماری بدل می کند.

مدیر گروه سلامت محیط معاونت بهداشت علوم پزشکی شیراز گفت: تماس مستقیم و  غوطه ور شدن در آب احتمال ورود آب به دهان، بینی، گوش و چشم را افزایش می‌دهد و آلودگی آب در چنین شرایطی انتقال بیماری‌ها را به همراه خواهد داشت، لذا کنترل بهداشتی استخرهای شنا برای حفظ سلامت و جلوگیری از انتقال بیماری با همکاری متصدیان و بازرسی بازرسان بهداشت محیط باید پیگیری شود .

سیامک شمس ادامه داد: در شش ماهه نخست امسال نزدیک به 900 مورد بازدید بازرسان  از تمام  76 استخر فعال در استان ثبت و  نمونه‌برداری برای آزمایش باکتریولوژی، کدورت، کلرباقی مانده و آموزش متصدیان استخر در طول بازدیدها انجام شده است.

شمس عنوان کرد: دو هزار و 700 مورد کلرسنجی پی‌اچ، دو هزار و 500 مورد نمونه‌برداری میکروبی، 80 مورد نمونه‌برداری شیمیایی و دو هزار و 500 مرود نمونه‌براری برای بررسی کدورت آب استخر انجام شده است.

مدیر گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: طی بازرسی‌های انجام شده 30 مورد اخطار بهداشتی برای رفع نقص، 14 مورد اخطار 48 ساعته قبل از تعطیل، پنج مورد توقف فعالیت و هشت مورد بهسازی انجام شد.

وی از عموم مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف و موارد غیر بهداشتی در استخرهای شنا آن را در سامانه 190 پیگیری کنند.

شمس خاطرنشان کرد: طی بازرسی‌های انجام شده 30 مورد اخطار بهداشتی برای رفع نقص، 14   مورد اخطار 48 ساعته قبل از تعطیل، 5 مورد توقف فعالیت و 8   مورد بهسازی انجام شد.

معاون امور توسعه اداره کل ورزش و جوانان فارس نیز گفت: هم اینک 15 شهرستان در استان فارس از سالن‌های شنا ( استخر سرپوشیده) بهره‌مند است؛ در این میان شیراز با برخورداری از 33 استخر فعال در صدر قرار دارد .

محسن سالاری، با تاکید بر اینکه سیستم تصفیه و گندزدایی آب استخرها 24 ساعته فعال و تحت کنترل است، گفت: علت تفاوت رنگ آب استخرها نه به دلیل میزان کیفیت آن است بلکه ریشه در نوع نورپردازی و سرامیک به کار رفته در کف استخر دارد.

سالاری گفت: بازرسان بهداشت حداقل دوبار در هفته از استخرهای فعال بازدید می‌کنند و بنده نیز اطمینان می‌دهم که کیفیت تمام استخرهای استان در بازه مطلوبی قرار دارد .

معاون ورزش و جوانان فارس یادآور شد: در شش ماهه اول امسال چندین مورد شاهد تعطیلی استخرها بوده‌ایم. استخر "یادگار امام" و "انقلاب" از جمله‌ی آن بودند اما تشخیص غیر مطلوب بودن کیفیت آب پیش از وقوع حادثه و توسط بازرسان بهداشت بود .

وی نوید داد که هفته تربیت بدنی سالن شنای شهرستان نورآباد نیز افتتاح می شود و گفت: استقبال مردم بیشتر در شش ماهه نخست سال است و هر ساله  در شش ماهه دوم سال شاهد کاهش  70 تا 80 درصد جمعیت استقبال کنندگان هستیم .

سالاری خاطرنشان کرد: به‌رغم آنکه قیمت‌گذاری و تعیین درجه کیفیت استخر به عهده‌ی اداره کل ورزش و جوانان است و تمام سالن‌ها باید  از آن پیروی کنند، مجموعه ورزشی هتل‌ها از آن سر باز می‌زنند. استدلال جامعه هتلداران نیز آن است که از تحت‌پوشش مجموعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هستند و چون  تمام خدمات ورزشی ویژه مسافران ساکن در هتل است ضوابط اداره ورزش و جوانان شامل حال آنان نمی‌شود .

وی ادامه داد: اما حقیقت چیز دیگری‌است. بر کسی پوشیده نیست که استخر هتل‌ها نه تنها برای مسافران هتل بلکه برای همه عموم خدمات ارائه می‌دهد. نتیجه آن اختلاف قیمت‌های قابل توجه ورودی استخرها میان هتل‌ها و سایر استخر‌های دولتی و خصوصی‌است .

معاون امور توسعه اداره ورزش و جوانان فارس خاطرنشان کرد: مسئله به همین جا ختم نمی‌شود،  مجموعه ورزشی هتل‌ها بدون دریافت پروانه سالانه از هیت شنا و نجات غریق اقدام برگزار دوره آموزشی شنا می‌کنند .

به گفته سالاری، تمام سالن برای برگزاری دوره آموزش شنا ملزم به دریافت پروانه سالانه از هیت‌های شنا و نجات غریق هستند اما مجموعه ورزشی هتل‌ها تنها با کسب مجوز تأسیس استخر اقدام به برگزاری دوره شنا می‌کنند و به طبع آن دوره آموزشی شنا در هتل برای مسافران برگزار نمی‌شود .

وی با تاکید بر اینکه باید در نظر گرفت که در صورت وقوع حادثه و نبود پروانه‌های لازم شرکت‌های بیمه زیر بار چنین مسولیتی نخواهند رفت .

معاون امور توسعه اداره ورزش و جوانان فارس گفت: با ایستادن در کنار استخر اگر بتوان عمق و فاصله وسط استخر را دید می‌توان گفت کیفیت کدورت آب به حد مطلوب است . تمام استخر ها برای برگزار دوره آموزشی شنا ملزم به دریافت پروانه سالانه هیت شنا و نجات غریق هستند اما مجموعه ورزشی هتل از ان سرباز می زنند .

  شهروندان می‌توانند با سامانه 190 یاری‌رسان در بهداشت استخرها باشند و در صورت مشاهده هرگونه موارد غیر بهداشتی با کمک سامانه این سامانه  گزارش دهند


http://www.Fars-Online.ir/fa/News/58602/نظارت-بهداشتی-بر-سالن‌های-شنا-در-فارس
بستن   چاپ