پیام فارس
نمایش «مکبث» اثر ویلیام شکسپیر در شیراز به روی صحنه می رود
يکشنبه 15 مهر 1397 - 13:41:32
پیام فارس - شیراز- نمایش «مکبث» اثر ویلیام شکسپیر و ترجمه داریوش آشوری به کارگردانی علیرضا بنیادی توسط گروه تئاتر رهبین آماده و به روی صحنه می رود.

به گزارش خبرنگار مهر ، این نمایش در 5 پرده و 130 دقیقه اجرا می شود و تلاش شده است که با نگاهی وفادارانه به متن نمایش مکبث، شیوه اجرایی کلاسیک از این اثر را در معرض مخاطبین قرار دهد.
علیرضا بنیادی در این باره به خبرنگار مهر گفت: این شاهکار شکسپیر طی سالهای گذشته بارها و بارها با شیوه های گوناگون در سراسر دنیا به روی صحنه رفته است و این ضرورت اجرای چنین نمایشنامه هایی را در جوامع مختلف گوشزد می کند؛ درونمایه ای برخاسته از فطرت انسان( قبح رذائل و ترویج فضایل) توام با غنای ساختاری و محتوایی و زبان دراماتیک، منجر به خلق شاهکاری دلنشین و بی نظیر برای همه اعصار و جوامع مختف بشری گردیده است.

به گفته کارگردان این تئاتر، از آنجایی که نمایش دارای ویژگی های بی بدیل و منحصربفردی در انتقال مفاهیم و مضامین، نقد شرایط اجتماعی وحضور بی واسطه مخاطب و ارتباط موثر و پایدار می باشد لذا می توان به اهمیت چنین رسانه ای که متاسفانه در جامعه مورد کم لطفی بسیار قرار می گیرد، تاکید کرد. بنیادی عنوان کرد: وجود هنرمندان مجرب و دانشکده های متعدد هنرهای نمایشی در شیراز و تحصیلکردگان هنرهای نمایشی، این امکان را می دهد که به غنای فرهنگی و اجتماعی افزوده شود که در برخی اوقات این ظرفیت ها و پتانسل های موجود مورد بی توجهی مسوولین و نهادهای موثر در حوزه هنرهای نمایشی قرارمی گیرد.
وی با اشاره به اینکه عدم حمایت های مالی و تبلیغاتی توسط ادارات و نهادهای مربوطه باعث بی انگیزگی، رخوت و نابسامانی در میان هنرمندان می شود ادامه داد: نتیجه اینکه عزلت هنرمند، یا به امورغیر مرتبط مشغول شدن و یا حتی کوچ ناخواسته بسیاری دیگر می شود و این مترادف است با هدر رفتن سرمایه های فرهنگی، اجتماعی این مرزو بوم و صد البته که این اتفاق مبارکی نیست.
بنیادی همچنین از همراهی ابراهیم قابل، حسن فلاح، محمد هاشم پور، آرزو قاسمی، حسین چوپانی، عرفان قشقایی، عبدالرضا خسرویان، خانم نوروزی(مدیر فرهنگسرای هنر) و محسن خباز(مدیر مجوعه فرهنگی هنرشهرآفتاب) تقدیر کرد.
در این تئاتر، رحیم هودی، آرش جمال الدینی، پریسا درافشان، اسماعیل مرزبان، اشکان فرهادی، آرمان احمدی، محمد مهدی نیک عهد، سعید طهمورثی، بهروز داریوشی، محمد جمالدینی، پریسا بصیری پور، امیرحسین کشاورز، حجت دهبان، آزاده بلادی، نشاط آرایش، نسرین محبی فانی، صفورا جامعی، افسون حسن پورشیرازی، صدف آتشی، مریم جهانی، علیرضا سهراب، میثم جوکار، حجت نصاری، محسن زحمتکش، مرتضی سلمانپور، بهنام مرادی، نیلوفر احمدی نبی، تندیس جعفری، احمد نیکخو و امیرحسین هوشنگی نقش آفرینی می کنند.
دیگر عوامل اجرایی تئاتر مکبث؛ کارگردان: علیرضا بنیادی، مشاورین کارگردان: فرامرز شاه قلعه، سعید ذوالنوریان، دستیار کارگردان: محسن استواری، منشی صحنه: نرجس عبودی، مدیر صحنه: امیر ارسلان فاظمی، طراح صحنه: علیرضا بنیادی، اجرای دکور: حجت حکمفرمایی، مهران نرگس نیا، طراح لباس: نرگس شیرازی نژاد، دوخت لباس: زهرا بدیعی فرجام، غزال رضایی، طراح نور: صمد فرهنگ، انتخاب موسیقی: علیرضا بنیادی، اجرای موسیقی: کیمیا درافشان، طراح گریم: فرشاد تندنویس، اجرای گریم: فرشاد تندنویس، فهیمه رحمن ستایش، محمد مهدی ستوده، طراح حرکات رزمی: سامان احمدی، طراح و اجرای پوستر و بروشور: علیرضا احمدی، ساخت تیزر: اردلان زینتی، مدیر تدارکات وامور مالی: مهرداد کاویانی هستند.
در کارنامه هنری علیرضا بنیادی، دکترای هنرهای نمایشی(گرایش ادبیات نمایشی)، عضو گروه نمایش هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، رییس کمیته تخصصی گروه هنر دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس، کارگردانی بر شانه های زخمی زینب(س)، هنگامه ای که آسمان شکافت، در قاب ماه، سر برسریر خون قرار دارد.

این نمایش که روایت گر داستان شوم انجام سرداری است به نام مکبث که علیرغم دلاوری ها و رشادت هایی که در غلبه بر دشمنان سرزمینش داشته و به همین سبب علاوه بر سپهسالاری گلامز، به امیری کودور می رسد، در راه بازگشت از فتوحات با خواهران جادوگر مواجه می شود و پیشگویی هایی در خصوص رسیدن به پادشاهی را نیز می شنود. مکبث این موضوع را با همسرش درمیان می نهد و او نیز که عطش رسیدن به قدرت در خود را در می یابد با تحریک مکبث اقدام به قتل «شاه دانکن» که پادشاهی نیکوکار بوده است می کند؛ مکبث به پادشاهی می رسد و در راه حفظ قدرت نامشروع خود دست به کشتار می زند و «بنکو»(همراه و یاورش) و همسر و فرزندان «مکداف»(از دیگر دوستان وی ) را به قتل می رساند و سرانجام توسط مکداف به سزای اعمال خود می رسد، لیدی مکبث هم تاوان سنگدلی های خود را می دهد و با جنونی وحشت آور اقدام به خودکشی می کند. پادشاهی به "ملکم" ، جانشین بر حق "شاه دانکن" ، می رسد و او نوید حکمرانی توام با مهربانی و عدالت می دهد. این نمایش تصویرگر تبعات سقوط ارزش های اخلاقی همچون جاه طلبی میباشد و بیانگر این نکته است که اولا عدول از ارزش ها و فضیلت ها انسانی چه پیامدهای شومی خواهد داشت و دوما ناپایداری ظلم و ستم و بی عدالتی را در جهان نمایش را یادآور می شود.
به گزارش خبرنگار مهر ، تئاتر «مکبث»، از 25 مهرجاری تا 4 آبان ساعت 19 در مجموعه فرهنگی هنر شهر آفتاب شیراز به روی صحنه می رود.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/59236/نمایش-«مکبث»-اثر-ویلیام-شکسپیر-در-شیراز-به-روی-صحنه-می-رود
بستن   چاپ