پیام فارس
مدیرکل منابع طبیعی فارس مطرح کرد:
حدنگاری 260 هزار هکتار اراضی ملی برای جلوگیری از زمین‌خواری
سه شنبه 17 مهر 1397 - 15:26:51
پیام فارس - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس گفت: با هدف ممانعت از زمین‌خواری و حفظ و احیای عرصه‌های منابع طبیعی، 260 هزار هکتار از اراضی ملی در این استان امسال حد نگاری شده است.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، مهرزاد بوستانی سه شنبه 17 مهر در جمع خبرنگاران با اشاره به وسعت 10 میلیون و 300 هزار هکتاری منابع ملی در استان فارس گفت: از زمان اجرای طرح کاداستر اراضی ملی در استان فارس تاکنون برای حدود 2 میلیون و 420 هزار هکتار از این اراضی نقشه‌های ماهواره‌ای تهیه شده است.
وی با اشاره به اجرای این پروژه در سطح 260 هزار و 654 هکتار از اراضی ملی در شش ماه نخست امسال، گفت: سال گذشته طرح کاداستر اراضی ملی و دولتی در فارس سطحی بالغ بر 757 هزار و 762 هکتار را شامل شد.
بوستانی با اشاره به اهمیت اجرای پروژه حدنگاری عرصه‌های منابع طبیعی در صیانت از این اراضی، گفت: اجرای این طرح در راستای رفع تداخلات اراضی ملی و مستثنیات از اولویت ‌ های اصلی منابع طبیعی استان است.
وی شناسایی و برخورد با متجاوزان و جلوگیری از زمین خواری، تقویت مدیریت و نظارت دولت بر املاک ملی و دولتی، کاهش یا حذف عوامل تخریب درعرصه های ملی، ممانعت از جعل اسناد توسط سودجویان و تشخیص مرز اراضی ملی و مستثنیات در عرصه‌های ملی را از مهمترین اهداف طرح کاداستر اراضی ملی عنوان کرد.
بوستانی با بیان اینکه اجرای این طرح علاوه بر بارگذاری لایه ‌ های حقوقی بروی نقشه اراضی ملی، در تعیین دقت مکانی آن قسمت ازاراضی موثر است، افزود: تثبیت مالکیت دولت و تعیین حدود مستثنیات اشخاص از مهمترین مزیت ‌ های کاداستر اراضی ملی است که در نتیجه آن می توان اختلافات قضایی و ملکی را برطرف و امکان تعرضات به اراضی ملی و دولتی اشخاص را به حداقل رساند.
وی با اشاره به استفاده از نقشه حدنگاری و نیز کاربردهای مهم اجرای این طرح در دیگر فعالیت ‌ های مجموعه منابع طبیعی گفت: مستندسازی اطلاعات اراضی در اطفای حریق نیز نقش بسزایی دارد، بطوریکه از طریق انطباق با نقشه پوشش گیاهی و تعیین مختصات نقاط آسیب پذیر در هنگام وقوع حریق محدوده و حدود حریق شناسایی و سرعت و دقت عملیات مهار آتش سوزی در عرصه های طبیعی نیز افزایش می یابد.
بوستانی خاطرنشان کرد: ایجاد بنچ مارک یا کمربندهای حفاظتی نیز بر مبنای خطوطی که در کاداستر تعریف می شود از کاربردهای دیگر این پروژه مهم است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس با تاکید بر تعیین موقعیت اراضی دولت، اشخاص و املاک بر اساس نقشه‌های کاداستر اراضی ملی، گفت: کاداستر، نقشه‌هایی بر اساس موقعیت جغرافیایی، جهانی و دقیق است و از بروز اختلافات تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.
وی گفت: سند تک برگ یا کاداستر منابع طبیعی شامل نقشه برداری از عرصه و تصویر برداری به روز، جانمایی دقیق قطعات زمین در پرونده های ثبتی و اطلاعات عمومی و حقوقی ملک است که توسط سیستم اطلاعات پیشرفته سازماندهی و مدیریت می‌شود.
بوستانی، کدگذاری و ثبت محدوده اراضی در سامانه ملی ثبت را از دیگر مزایای این طرح برشمرد و افزود: با استفاده از این روش به هیچ عنوان امکان صدور سند مجدد برای اراضی کاداستری شده وجود ندارد و این بزرگ ترین حسن این طرح است .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/59416/حدنگاری-260-هزار-هکتار-اراضی-ملی-برای-جلوگیری-از-زمین‌خواری
بستن   چاپ