پیام فارس
استاندار فارس تاکید کرد:
احیای آب رکنی شیراز به‌عنوان یادگار حافظ
شنبه 21 مهر 1397 - 09:58:52
پیام فارس - استاندار فارس تاکید کرد که احیای آب رکنی شیراز به عنوان یادگاری از حافظ و با هدف ساماندهی این منطقه مد نظر قرار گیرد.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، اسماعیل تبادار شامگاه پنج شنبه ١٩ مهر در آیین یاد روز حافظ که در محل مجموعه حافظیه شیراز برگزار شد، گفت: حافظ گنجینه شعر، شعور، فرهنگ پویا و زنده ایرانی و آیینه تمام نمای تاریخ ایرانی و از بزرگترین نابغه ی نظم فارسی و جهان است .
وی با بیان اینکه شعرای نامدار جهان در برابر نبوغ حافظ سر تعظیم فرود می آورند، افزود: اگر تا امروز سلفی گری و ظاهر پرستی کسانی مثل ابن تیمیه چه بین شیعیان و چه اهل سنت رونق نگرفته باید دلیل آن را در دولت بی زوال شاعران از جمله حافظ جستجو کرد .
استاندار فارس با بیان اینکه جهان مطلوب حافظ، جهان و دنیای رندانه ای است که اگر محقق شود هر آزاده ای به کام دل می رسد، خاطرنشان کرد: جامعه آرمانی حافظ خراب آبادی است که در آن خود پرستیدن و تحقیر دیگران نقش خرابی دارد .
تبادار ادامه داد: آرمان شهر حافظ، شهر عشق است که شهروندان آن همه عاشقانی خواهند بود که آزاد فکری را به عنوان دستاوردهای خطیر آفرینش برای همگان ضروری می بینند .
وی اضافه کرد: طبیعتا در چنین جایی از جنگ و ظلم خبری نیست و عدل و انصاف و مروت پیوسته مدنظر است و عشق به انسانیت چون مشعلی در سینه ها زبانه می کشد .
استاندار فارس با بیان اینکه اگر کسانی می خواهند رمز دوری ایرانیان با خون ریزی را بفهمند باید با عالم حافظ آشنا شوند، خاطرنشان کرد: هنر حافظ، همساز کردن ناسازی هاست .
تبادار گفت: در مکتب تلفیقی عشق که به اعتقاد حافظ بر هر مکتبی رجحان است، صنم و صمد هر دو جمع شدنی است و عشق عاشق اکسیر و کیمیای حیات است که هر خارا سنگ نادلپذیری را حل می کند .
استاندار فارس خاطرنشان کرد که حافظ پرورش را بر آموزش مقدم می‌دانست به همین دلیل در آثارش بیش از آموزش، پرورشی و مکتب او نیز انسان‌سازی است.
منصور پایمرد، رئیس هیئت مدیره انجمن دوستداران حافظ نیز در ادامه این مراسم با تاکید بر ساماندهی آب رکن آباد شیراز که از وجوه و نشانه‌های حضور حافظ و سعدی در این کلانشهر است، خواستار برپایی یک فرهنگسرا در موقعیت فعلی آب رکنی شد و گفت: علی‌رغم پیگیری‌ها اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز برپایی همزمان یاد روز حافظ و گردهمایی انجمن بین المللی ترویج زبان و ادبیات فارسی را فرصت بسیار خوب و مناسبی برای رشد‌‌‌ و توسعه علمی و اد‌‌‌بی فارس د‌‌‌ر حوزه حافظ شناسی دانست
صابر سهرابی حضور درجمع علاقه مندان به خواجه شیراز را چونان دولتی سرشار از غرور و افتخار دانست و گفت: به یمن دست یابی به چنین دولت و موقعیتی باید فرش دل را در مقدم شما دوستداران حافظ گستراند و چراغ دیده را از دیدار شما فروزان کرد .
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، حاضران در آیین یاد روز حافظ و علاقه مندان به این شاعر بزرگ را، پادشاهان ملک هنر و قلندران حکمت و معنی توصیف کرد و گفت: شما شایسته تقدیر و خوش آمد هستید و در این مجال از همه افراد و دستگاه هایی که در برگزاری هر چه بهتر و فاخرتر این رویداد مهم فرهنگی و ادبی ما را یاری کردند؛ قدردانی می کنم .
وی گفت: امشب علاقمند‌‌‌ان به حافظ د‌‌‌ر جوار آرامگاه بزرگ‌ترین غزلسرای ایران گرد‌‌‌ هم آمدند‌‌‌ تا بیست و د‌‌‌ومین د‌‌‌وره یاد‌‌‌روز این شاعر بزرگ را گرامی بد‌‌‌ارند‌‌‌. اتفاقی که به عنوان یک جریان فرهنگی نه تنها د‌‌‌ر فارس، بلکه د‌‌‌ر تمام کشور به خوبی جا افتاد‌‌‌ه و عموم علاقمند‌‌‌ان به شعر و حافظ و اد‌‌‌بیات را با خود همراه ساخته است .
سهرابی با اشاره به این که امسال بیست و د‌‌‌ومین یاد‌‌‌روز حافظ همزمان با سیزد‌‌‌همین گرد‌‌‌همایی بین ‌المللی ترویج زبان و اد‌‌‌بیات فارسی برگزار می‌شود‌‌‌، گفت: ترکیب این د‌‌‌و روید‌‌‌اد‌‌‌ باعث شد‌‌‌ه تا حضور چهره‌های ماند‌‌‌گار اد‌‌‌بیات فارسی را د‌‌‌ر شهر هنرپرور شیراز شاهد‌‌‌ باشیم. حضوری که رونق بخش هر د‌‌‌و برنامه شد‌‌‌ه و به جرئت می‌توان گفت که امسال یکی از پربارترین د‌‌‌وره‌های بزرگد‌‌‌اشت حافظ را شاهد‌‌‌ هستیم. بزرگد‌‌‌اشتی که با برنامه‌های علمی بسیار غنی همراه است و این مهم می‌تواند‌‌‌ فرصت بسیار خوب و مناسبی برای رشد‌‌‌ و توسعه علمی و اد‌‌‌بی فارس د‌‌‌ر حوزه حافظ شناسی به شمار آید‌‌‌ .
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به اینکه هر موقعیت و جایگاهی در زندگی انسان می تواند وسیله ای برای آزمون و امتحان او باشد؛ گفت: آرزو می کنم که موقعیت و جایگاه هایی که هر کدام ازما در زندگی خویش به آنها دست پیدا می کنیم، زمینه ای برای ارتقاء روحی و معنوی ما باشد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم، از 2 کتاب رونمایی شد که یکی از این کتابها؛ دانشنامه جامع حافظ تالیف بهاءالدین خرمشاهی و دیگری، این کیمیای هستی، شامل نوشته‌ها و گفته‌های محمدرضا شفیعی کدکنی رونمایی بود.
دانشنامه حافظ، یک اثر چهار جلدی مشتمل بر ٢ هزار و ٦٥٠ صفحه است که ١٥٠ نفر از پژوهشگران مقاله های این کتاب را تالیف کرده‌اند و بیش از یک هزار و ٨٠٠ مقاله در این کتاب نوشته شده است و با توجه به اینکه قبل از این دانشنامه ای در باره حافظ نداشتیم، این کتاب بسیار با اهمیت است .
همچنین کتاب "این کیمیای هستی" شامل متن نوشته ها و گفته‌های دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی است و در قالب سه جلد به چاپ رسیده و با مجموعه یک جلدی پیشین از همین استاد و با همین نام متفاوت است .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/60550/احیای-آب-رکنی-شیراز-به‌عنوان-یادگار-حافظ
بستن   چاپ