پیام فارس
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی مطرح کرد:
پرداخت تسهیلات به فارغ‌التحصیلان کارآفرین علمی کاربردی
دوشنبه 30 مهر 1397 - 17:53:59
پیام فارس - رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی از پیش بینی پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به فارغ التحصیلان این دانشگاه به شرط کارآفرینی خبر داد.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، محمدحسین امید دوشنبه 30 مهر در یک کنفرانس خبری در شیراز گفت: اگر فارغ التحصیلان مراکز علمی کاربردی در زمینه کارآفرینی فعالیت کرده و شرکت یا موسسه‌ای راه اندازی کنند، مشمول دریافت تسهیلات تا سقف 50 میلیون تومان و با کارمزد 2 درصد خواهند شد.
وی با اشاره به وجود 600 مرکز دانشگاهی جامع علمی کاربردی در کشور، گفت: براساس قانون برنامه ششم توسعه، مراکز آموزش عالی باید 30 درصد ظرفیت خود را به جذب دانشجویان مهارتی اختصاص دهند.
امید با یادآوری اینکه بیش از دو سوم از جمعیت دانشجویی مهارتی در مراکز علمی کاربردی مشغول به تحصیلند، گفت: مهر امسال 400 هزار و بهمن ماه 200 هزار نفر ظرفیت پذیرش برای دانشگاه علمی کاربردی تعریف شده است.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه برای اشتغال هر دانش آموخته دوره‌های نظری بین 300 تا 500 میلیون تومان هزینه نیاز است، گفت: اشتغال دانش آموختگان دوره‌های مهارتی 10 درصد این مبلغ است.
امید گفت: به نفع دولت خواهد بود که به جای سرمایه گذاری برای اشتغال دانش آموختگان، به استقبال بیشتر از دوره‌های مهارتی کمک کند.
او خاطرنشان کرد که سال آینده حدود 40 درصد از فارغ التحصیلان آموزش و پرورش، مربوط به هنرستان‌ها است، گفت: باید زمینه جذب این تعداد در دوره‌های مهارتی آموزش عالی فراهم شود.
امید، پایین بودن کیفیت آموزش، مصوبه شورای عالی اداری، همکاری نکردن برخی مراکز اجرایی و ... را از دلایل تعطیلی برخی مراکز جامع علمی کاربردی در کشور اعلام و اضافه کرد: دانشکده خبر شعبه شیراز مجددا از بهمن ماه پذیرش دانشجو را دنبال می کند.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی از راه‌اندازی مراکز نوآوری در جوار مراکز دانشگاه علمی کاربردی خبر داد و گفت: در شش ماه گذشته 70 تا 80 مورد مجوز مرکز نوآوری صادر شد و با ایجاد آن به سمت پژوهش‌های مهارتی حرکت می کنیم.
وی اضافه کرد: مهارتی شدن مدرسان دانشگاه جامع علمی کاربردی حائز اهمیت بوده و از سال‌های گذشته مورد توجه قرار گرفته و در این زمینه نیز افرادی که بنا است تدریس کنند باید دارای چهارچوب‌های خاص قانونی باشند .
امید افزود: اگر امروز می‌خواهیم در کارآفرینی و اشتغال مهارت داشته باشیم باید به سمت مهارت آموزی برویم و دانشجویانی تربیت کنیم که با تخصص لازم وارد فضای کسب و کار شوند و از آنجا که ما دانشگاه مهارتی هستیم و می‌خواهیم وارد عرصه تربیت نیروهای جوان باشیم و این مهم نیز روز به روز در دانشگاه علمی کاربردی رو به رشد و توسعه است .
وی گفت: امسال نیز سامانه‌ای در موضوع آموزش تدوین شده که بر اساس آن، نظرسنجی در حال انجام است تا برخی رشته‌ها را تغییر داده و برخی رشته‌ها نیز در دانشگاه افزایش یابد بنابراین برای اولین بار از مهرماه سامانه باز شده تا ثبت‌نام انجام دانشجویان ترم بهمن انجام شود و معتقدیم باید دانشجو بتواند از بهمن‌ماه به تحصیل مشغول شود .
امید به موضوع تعطیلی برخی از مراکز علمی کاربردی وابسته به دولت اشاره کرد و گفت: این مصوبه شورای عالی اداری بود و ما موظف به اجرا هستیم که به بهترین نحو ممکن نیز اجرا می‌کنیم و در این راه درخواست ما این است که مراکز دولتی تعطیل نشده و قابل واگذاری باشد .
او بیان کرد: مراکز علمی کاربردی دولتی در استان‌ها، از نظر ما متعلق به اداره‌های کل هستند و باید مدیران کل استان‌ها برای آن تصیمیم بگیرند که در این راستا معتقدیم واگذاری آن باید توسط مدیران کل استان‌ها صورت گیرد و ما نیز استقبال می‌کنیم .
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه در راستای اجرای مصوبه عالی شورای عالی اداری، تعدادی از مراکز در دست واگذاری است خاطرنشان کرد: ادامه فعالیت برخی از مراکز از جمله آب و برق و کشاورزی که واگذاری آنان مشکل بود با پیشنهاد دانشگاه جامع علمی کاربردی پودمانی می‌شوند .
وی بیان کرد: نظام پودمانی در حال احیاء است و براساس توافق با ستاد کل نیروهای مسلح این دانشگاه تمام سربازان دیپلم به بالا را جذب کرده و دوره‌های پودمانی برای آنان برگزار می‌شود .
امید از اجرای طرح ارزیابی و رتبه‌بندی مراکز این دانشگاه خبرداد و افزود: فرآیند این مهم نیز توسط معاونت نظارت و سنجش دانشگاه در دست اقدام است و در مورد ظرفیت‌ها نیز از این پس ظرفیت‌ها به طور یکسان اجرایی می‌شود .
وی با بیان اینکه با تکمیل ظرفیت در مراکز موافق نیستیم و از بهمن‌ماه نیز این طرح دیگر اجرایی نمی‌شود گفت: درخواست ما این است مدیران برای ترم بهمن تبلیغ‌های خود را از امروز آغاز کرده و بخشی از دانشجویان خود را از مدارس با برگزاری بازدیدها انجام دهند و با تغییر نظام آموزشی در مدارس پیش‌بینی می‌شود، مهر سال آینده 40 درصد از خروجی‌های آموزش و پرورش در دانشگاه علمی کاربری جذب شوند .
امید از تعطیلی برخی موسسات در بهمن ماه امسال خبرداد و افزود: مراکز هلال احمر از بهمن ماه به طور قطع نمی‌تواند دانشجو بگیرند و فعالیت مراکز علمی کاربردی شهرداری‌ها نیز محدود شده و دیگر به مراکز جدید شهرداری‌ها مجوز فعالیت داده نمی‌شود .
وی همچنین از تدوین اساسنامه 51 مرکز علمی کاربردی در کشور خبرداد و گفت: با این اساسنامه‌ها مراکز می‌توانند به تامین زیرساخت‌های مورد نیاز در آموزش و جذب اعتبارات اقدام کنند.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/62396/پرداخت-تسهیلات-به-فارغ‌التحصیلان-کارآفرین-علمی-کاربردی
بستن   چاپ