پیام فارس
سلامت برای صلح و مسئولیت اجتماعی کارشناسان
شنبه 12 آبان 1397 - 12:35:55
پیام فارس - شیراز - مسئولیت متخصصان و فعالان عرصه سلامت در تلاش برای تأمین و تقویت عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت به خصوص اهتمام به کاهش خشونت و ترویج فرهنگ دوستی و صلح مورد تأکید دست اندرکاران برگزاری کنگره سلامت برای صلح است.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، این کنگره 23 تا 25 آبان ماه با حضور جمعی از صاحبنظران و متخصصین حوزه های علوم اجتماعی و سیاسی، استادان دانشگاه و فعالان عرصه سلامت در شیراز برگزار می شود.
برگزاری این کنگره سه روزه در شیراز از آن رو حائز اهمیت است که کشورمان در سال های مختلف جنگ تحمیلی و در سال های تحریم از بیشترین صدمات ناشی از بروز جنگ و خشونت و همچنین عواقب و پیامد های تحریم آسیب دیده است اما مدعیان صلح در جهان به ویژه کشور آمریکا همچنان بر طبل جنگ و تحریم می کوبند.
دامنه خشونت های بین المللی و آسیب های ناشی از آن نه تنها بر کشور ما بلکه بر بسیاری دیگر از ملت های مظلوم و آزادی خواه جهان رسیده است.
کشورهای یمن ، سوریه و عراق ، افغانستان و کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا از صدمات ناشی از جنگ در امان نبودند و اثرات این آسیب ها در برخی مناطق مانند میانمار و یمن تا سالها بر جای خواهد بود.
دست اندرکاران برگزاری کنگره سلامت برای صلح با بیان اینکه نفی خشونت،دوری از تضادها و دستیابی به یگانگی و همزیستی در تعاملات جهانی، پیامی است که این کنگره به جهانیان دارد می گویند: فعالان عرصه سلامت دراین کنگره می کوشند تا آموزه ها و مفاهیم معنوی صلح و همزیستی و نفی خشونت را به سطح جامعه انتقال دهند.
دکتر رضا ملک زاده معاون وزیر بهداشت و رئیس کمیته علمی این کنگره در پیامی در آستانه برگزاری این کنگره بر لزوم یاد آوری مسئولیت و رسالت فعالان عرصه سلامت در حفظ صلح و ترویج آن و نفی خشونت تاکید کرد چکیده ای از این پیام را در متن زیر مرور می کنیم:
بعد از دو جنگ خانمان سوز اول و دوم جهانی که دامن همه بشریت را از شرق تا غرب عالم سوزاند و نه تنها منجر به مرگ میلیون ها نفر شد، بلکه آسیب های فراوانی بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی تعداد بیشتری از انسان ها وارد نمود، جامعه جهانی به فکر قدم برداشتن در راه صلح افتاد.
تأسیس سازمان های بین المللی از گام های مقدماتی برای حرکت در این مسیر دشوار بود. اما با گذشت بیش از 70 سال از پایان جنگ های جهانی، به نظر می رسد خشونت همچنان از بزرگترین مخاطرات سلامت انسانها است.
ظهور داعش و افراطی گری در جهان نشان داد که اگر به صلح تنها از دریچه نفی جنگ و خشونت بنگریم و به علل ایجاد کننده خشونت که بی توجهی به عدالت و کرامت انسانی است توجه نداشته باشیم، توفیقی در این راه حاصل نخواهد شد.
شاید ادعای نفی جنگ و خشونت بی توجه به عدالت و حقوق بشر کارکرد تبلیغاتی داشته باشد، اما خشم فروخفته و حقارت انباشته مردمی که کرامت شان به دست زورمداری، انحصارطلبی و قوم مداری مفرط سرکوب شده، در جستجوی کرامت و هویت از دست رفته، افراطی گری را فربه کرده و داعش وار جهان را به آتش خواهد کشید.
صلح باید در پرتو احترام به حقوق بشر و کرامت انسانی و عدالت و نفی تبعیض به دست آید. آن گاه نفی خشونت و صلح، پایدار و طولانی خواهد بود.
امنیت و سلامت، باصلح رابطه دوسویه دارند. در جامعه ای که در آن احساس امنیت و سلامت در همه ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی آن وجود داشته باشد، صلح عمیق تر و پایدارتر است و در هر جامعه ای که صلح در آن ریشه دواند، امنیت و سلامت رشد خواهد کرد.
بحران های عمیق زیست محیطی و خطراتی که سیاره زمین را تهدید می کنند، به بشر اخطار میدهند که دیگر فرصت چندانی برای منازعه نیست. اگر دست به دست هم ندهیم، نه تنها خودمان، بلکه کل حیات شناخته شده را از دست خواهیم داد. از این رو، صلح گستری و صلح طلبی و صلح از راه سلامت نه یک خواسته لوکس و از سر سیری، که فریادهایی ناگزیر برای بقا است.
همه شهروندان جامعه جهانی به هر وسیله و هر بهانه ای باید به دنبال گسترش صلح و دوستی در جهان باشند و بدانند که این تنها راه نجات زندگی در گسترده ترین معنای آن است.
باید باور کنیم که نه تنها متخصصین حوزه سلامت، بلکه تمام کارکنانی که در بخش سلامت و سایر بخش های جامعه فعالیت می کنند، می توانند کارهای بسیار مهمی انجام دهند و تحولات اساسی به وجود آورند.
بیشتر کارهای بزرگ در زمینه صلح، به دست افرادی انجام شده که بی توقع مهر ورزیده اند، بدون چشم داشت در جهت گسترش دوستی تلاش کرده و هرگز کار خود را دست کم نگرفته و به قابلیت تأثیر گذاری خود اعتماد داشته اند.
صلح گستری در فرهنگ دینی و ملی ما ایرانیان دارای ریشه های عمیق است. پیامبر اسلام (ص) همانند سایر پیامبران ابراهیمی، پیام آور دوستی، اخلاق و کرامت بوده است و استمرار این رویکرد در سخنان و سیره امامان شیعه نمایان است.
منشور حقوق بشر کورش، پیشینه تاریخی صلح گستری ایرانیان را معرفی می کند. پیام صلح و دوستی در اشعار شخصیت های برجسته ای مانند سعدی، حافظ و مولانا متجلی است.
جمهوری اسلامی ایران نیز در سال 2013 پیشنهاد دهنده ایده جهان عاری از خشونت و افراطی گری در مجمع عمومی سازمان ملل بوده است. این پشتوانه ما را در انجام مسئولیت انسانی و حرفه ای مان برای تلاش گری در صلح گستری از طریق سلامت مصمم تر می نماید.
در پایان پیام دکتر ملک زاده آمده است : وقت آن است که جامعه پزشکی کشور به مسئولیت اجتماعی خود در این بعد نیز پرداخته و بیش تر از گذشته آگاه باشد، که فقط توجه به امر درمان و کاهش آلام بیماران نمی تواند برای رسیدن به جامعه سالم کافی باشد. مسئولیت متخصصین و فعالان عرصه سلامت در تلاش برای تأمین و تقویت عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت به خصوص اهتمام به کاهش خشونت و ترویج فرهنگ دوستی و صلح باید مورد تأکید قرار گیرد .
شبکه سازی سازمان های غیر دولتی برای صلح از طریق سلامت ، همکاری بین المللی سازمان های سلامت محور برای صلح ،
نقش دولت ها و نظام های ملی سلامت در ایجاد صلح ، ارزش های انسانی ، اخلاق پزشکی و صلح گستری ، نقش متخصصان سلامت در صلح گستری ، آموزش پزشکی و صلح گستری و سلامت برای صلح در خاورمیانه از جمله محورهای اصلی کنگره سلامت برای صلح است که به مدت سه روز از 22 آبان در شیراز برگزار خواهد شد.
6113 /1876

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/64981/سلامت-برای-صلح-و-مسئولیت-اجتماعی-کارشناسان
بستن   چاپ