پیام فارس
جامعه و توسعه فرهنگ عمومی
دوشنبه 14 آبان 1397 - 16:57:08
پیام فارس - روزنامه تماشا چاپ شیراز دوشنبه در شماره 1671 یادداشتی با عنوان "جامعه و توسعه فرهنگ عمومی" منتشر کرده است.
در این یادداشت به قلم سیدمحی الدین حسینی ارسنجانی آمده است: چهاردهم آبان ماه روز فرهنگ عمومی گرامی باد. این روز از روزهای خوب خدا در تقویم ما ایرانیانِ خداباور است. روزی که اگر در عمل به آن توجه و به شایستگی به آن پرداخته شود روزی عزیز و مبارک است.
مساله فرهنگ که از مهمترین و اساسی ترین مسائل هرملتی است تا آنجا مهم است که می تواند سرنوشت و هویت ملت ها را در دوران های گوناگون تاریخی تحت تاثیر خود قرار دهد. فرهنگ زیباترین نشانه شناخت یک فردیا گروه وجمعیتی است که به دنبال کمال و زیبایی هاست. فرهنگ عمومی هم به معنای فرهنگ غالب و گسترد ه‌ای است که در میان عموم جامعه رواج و رسوخ دارد و حوزه‌ای از عقاید،‌ ارزش ها، جلوه‌های احساسی و هنجارهاست که اجبار اجتماعی غیر رسمی از آن حمایت می‌کند و فراتر از گروه ها و اقشار خاص در کلیت جامعه مورد قبول است.
در سال 1387شورای فرهنگ عمومی‌ کشورمان روز چهاردهم آبان‌ماه را در تقویم سال به نام روز فرهنگ عمومی نامگذاری کرد، از آنجا که فرهنگ تعیین‌کننده چگونگی تفکر و احساس اعضای جامعه و راهنمای اعمال انسان‌ها و معرف جهان بینی‌های آنها در زندگی است، در میان عموم جامعه رواج و رسوخ دارد و حوزه‌ای از عقاید،‌ ارزش‌ها، جلوه‌های احساسی و هنجارهاست و فراتر از گروه ها و اقشار خاص در کلیت جامعه مورد قبول است.
فرهنگ عمومی ویژگی‌ها و شاخصه‌های خاص خودرا دارد ازجمله دارای دو جهات عینی و اعتباری است که می‌‌‌‏بایست هر دو را مدنظر داشت. همچنین فرهنگ عمومی حوزه‌‌‌‏ای از نظام فرهنگی جامعه است که پشتوانه آن اجبار قانونی و رسمی نیست، بلکه تداوم آن از سوی آحاد جامعه و تشکل ها و سازمان های غیردولتی و غیررسمی است. برخلاف حوزه فرهنگ رسمی که در نهایت، اجبار فیزیکی از آن حمایت می‌‌‌‏کند، حوزه فرهنگ عمومی عمدتاً بر پذیرش و اقناع استوار است و عدم پایبندی به آن مجازات، به معنای حقوقی کلمه را در پی ندارد.
فرهنگ عمومی مؤلفه‌ هایی از فرهنگ است که تأثیرات آن عام و فراگیر می‌باشد و عامه مردم در کیفیت آن نقش دارند و از شیوه رفتار‌های عمومی مردم یا عرف و عادات و رسوم و زبان ساخته می‌‌‌‏شود و یا تأثیر مشهود می‌پذیرد و عموم جنبه‌‌‌‏ها و عرصه‌‌‌‏ها و زندگی مردم را تحت تأثیر قرار می‌‌‌‏دهد و عموم مردم نسبت به آنها حساسیت و شناخت دارند.
تغییر در باورها و دیدگاه‌های مردم و مسئولان نسبت به اصلاحات فرهنگی، دخالت دادن مردم برای هرنوع تغییر، توجه و اهمیت به قدرت فرهنگ در جریان تحول و تکامل جامعه، ادراک و احساس ایجاد تغییر در فرهنگ عمومی جامعه به شکل منظم، در نظر گرفتن باورهای اصیل مذهبی و ملی مردم جامعه به عنوان پایه‌های بنیادین برای تغییر و... از مصادیق وشاخصه‌های فرهنگ عمومی دریک جامعه اند که باید مدنظر باشد.
همه ما دولتی ها و غیردولتی ها باید در گسترش فرهنگ عمومی خود از طرق گوناگون بویژه از مسیر برپایی مراسم فرهنگی مثل برپایی جشنواره ها، نمایشگاه ها و نشست‌های نقد و بررسی کتاب‌ها و آثار نویسندگان و طرح موضوعات مختلف مورد علاقه مردم و ... به گسترش فرهنگ عمومی جامع امام کمک کنیم.
7375/ 2027

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/65197/جامعه-و-توسعه-فرهنگ-عمومی
بستن   چاپ