پیام فارس
رئیس ISC اعلام كرد
رشد 8 برابری کمیت تولید علم در كشورهای اسلامی
شنبه 25 شهريور 1396 - 11:15:17 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
فارس آنلاین - رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ( ISC ) با استناد به آمارهای موجود تاكیددارد كه رشد تولید علم در كشورهای اسلامی طی 16 سال گذشته 8 برابر میانگین جهانبوده است.
به گزارش ایسنا منطقه‌یفارس به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلامی، دكتر محمدجواد دهقانی گفت: بر اساس اطلاعاتموجود در پایگاه بین المللی (Thomson Reuters) Clarivate Analytics روند رشد 16 ساله تولیدات علمی در دنیاطی سال‌های 2000 تا 2016، نشان دهنده رشد هشت برابری كشورهای اسلامی نسبت بهمیانگین جهانی است.
او اضافه كرد: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزانرشد تولید علم دنیا در این شانزده سال برابر با 77 درصد و این میزان برای کشورهای اسلامیبرابر با 666 درصد بوده است.
دهقانی همچنین گفت: سهم تولید علم کشورهای اسلامیدر سال 2000 برابر یك و هشت دهم درصد بود بود که در سال 2016 به هفت و نه دهم درصدرسیده و این نشان می‌دهد كه سهم تولید علم در كشورهای اسلامی در این مدت به 4برابر افزایش یافته است.
او با اشاره به جایگاه کشورهای اسلامی در تولیداتعلمی شش حوزه موضوعی مختلف شامل علوم کشاورزی، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و سلامت، علومانسانی، علوم طبیعی و علوم اجتماعی گفت: در حوزه علوم کشاورزی میزان رشد دنیا برابربا 72 درصد بوده در حالیکه این میزان در کشورهای اسلامی 450 درصد بوده است.
دهقانی ادامه داد: در حوزه مهندسی و فنی میزانرشد دنیا برابر با 222 درصد و برای کشورهای اسلامی معادل 1053 درصد، در علوم انسانیرشد علم دنیا منفی شش درصد و کشورهای اسلامی 1088 درصد، علوم پزشکی و سلامت رشد تولیداتعلم در دنیا 71 درصد و در کشورهای اسلامی 543 درصد، در حوزه علوم طبیعی میزان رشد علمدر دنیا 73 درصد و در کشورهای اسلامی 580 درصد و در نهایت در حوزه علوم اجتماعی میزانرشد علم دنیا برابر با 74 درصد و در کشورهای اسلامی 976 درصد بوده است .
دهقانی در عین‌حال گفت: کمیت تولید علم تنها یکیاز شاخص‌های رشد و توسعه علمی هر کشور بوده و رشد کمیت تولید علم از شروط لازم برایتوسعه علمی است، اما شرط کافی نیست.
او اضافه كرد: در توسعه علمی توجه و تأکید به سایرشاخص‌ها خصوصا کیفیت تولیدات علمی و استنادات، مشارکت و دیپلماسی علمی، اثرگذاری فناورانهعلم، اثرگذاری نوآورانه علم و اثرگذاری اقتصادی علم از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین،تکیه صرف به کمیت تولید علم باعث توسعه علمی نخواهد شد .

دهقانی تاكید كرد: یکی از اهداف پایگاه استنادیعلوم جهان اسلام (ISC) نشر و ترسیمنقشه علمی حوزه‌های مختلف علم در کشورهای جهان اسلام (OIC) و نیز ارزش گذاری کمی و کیفی مؤلفه‌های مختلف تولیدعلم در سطح کشور و کشورهای اسلامی است بنابر این توسعه روابط این پایگاه با کشورهایاسلامی اجتناب ناپذیر به نظر می‌رسد.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/6533/رشد-8-برابری-کمیت-تولید-علم-در-كشورهای-اسلامی
بستن   چاپ