پیام فارس
فرش دستباف فارس در مسیر تحول
چهارشنبه 16 آبان 1397 - 17:40:40
پیام فارس - شیراز- رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با تاکید بر اهمیت فرش دستباف استان گفت: با وجود مشکلات تحریم، هنر - صنعت فرش دستباف استان رو به توسعه و تحول است و نسبت به سال های پیش از رشد قابل توجهی برخوردار است.
مهران افراسیابی، چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با تمهیداتی که برای بافندگان، تولیدکنندگان و فعالان هنر- صنعت فرش دستباف استان اندیشیده شد، میزان صادرات و درآمد حاصل از آن در 6 ماه نخست 97، نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت.
وی در مورد میزان این صادرات و ارزش ریالی آن آماری اعلام نکرد.
افراسیابی اظهار داشت: استان فارس پارسال 17درصد از سهم صادرات فرش کشور را به خود اختصاص داد که اگر چه آمار دقیق سال جاری هنوز به دست نیامده است، اما روند صعودی نسبت به سال قبل قطعی است.
وی، پرداخت تسهیلات به فعالان فرش دستباف از طریق ثبت نام در سامانه "کارا" پس از انجام مراحل بررسی در کارگروه مربوطه و سپس معرفی به بانک، تسهیلات مشاغل خانگی پشتیبان و ارایه بیمه را از جمله این تمهیدات دانست.
او بیان کرد: با برداشته شدن موانع در پرداخت تسهیلات به فعالان این بخش و رایزنی با بانک های عامل برای هم افزایی بیشتر، تولیدکنندگان ما را از نظر مالی توانمند کرد و بر تولید فرش هایی با کیفیت بهترو فروش بیشتر نیز تاثیر گذاشت.
افراسیابی، ارایه تسهیلات در مسیر قانونی اعتبارات تخصیص یافته به فعالان حوزه فرش دستباف را بیش از 95درصد اعلام و بیان کرد: با نظارت دقیق کارشناسان اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت فقط به متقاضیان فعال در حوزه فرش تسهیلات پرداخت می شود.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس ادامه داد: در این استان تولیدکنندگانی هستند که شمار بافندگان خود را به 10برابر افزایش داده اند و از یک واحد غیر متمرکز به ایجاد 2 واحد متمرکز دست یافته اند و تولید استان را به افزایش چند برابری رسانده اند.
وی، با اشاره به اینکه شهریور 97 در نمایشگاه بین المللی فرش تهران، نمایندگان فرش دستباف فارس 80 درصد تولیدات فرش خود را به فروش رساندند، اظهار داشت: با حمایت و توجه بیشتر به فعالان فرش دستباف این استان شاهد شکوفایی و رونق بیشتر این هنر- صنعت در سطح ملی و بین المللی خواهیم بود.
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی فرش دستباف ایران با حضور تولیدکنندگان و شرکت های داخلی و خارجی از سوم تا نهم شهریور 97 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
وی، با بیان اینکه تاکنون 240 پروانه تولید فرش صادر شده است، گفت: 31هزار نفر در این استان مشمول بیمه بافندگی هستند.
به گفته افراسیابی، تعداد بافندگان فرش استان 165هزار نفر، تعداد دارندگان مجوز مشاغل خانگی 34 هزار و 143نفر است و تا کنون برای 123 هزار و 780 نفر کارت قالی بافی صادر شده است.
رئیس مرکز فرش استان فارس بیان کرد: 101 طرح به ارزش 270 میلیارد ریال از طریق سامانه کارا به کارگروه اشتعال استان برای تسهیلات اشتغال پایدار روستایی برای توسعه هنر- صنعت فرش به بانک معرفی شدند.
وی افزود: بانک های عامل (توسعه تعاون، پست بانک و سینا)در پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی بهترین تعامل را با این سازمان داشته اند.
افراسیابی با بیان اینکه ارایه تسهیلات مشاغل خانگی همچنان ادامه دارد، گفت: 100 میلیارد ریال از اعتبارات سال 97 به بخش مشاغل خانگی تا کنون پرداخت شده است.
**عدم استقبال بافندگان از بیمه عشایری - روستایی
رئیس اداره فرش استان فارس، در باره چرایی استقبال نکردن بافندگان فرش از بیمه عشایری- روستایی گفت: با توجه به شرایط و معایبی که بیمه روستایی- عشایری دارد، قالیبافان فارس استقبالی از این بیمه نکردند.
وی ادامه داد: افرادی که تحت پوشش بیمه عشایری- روستایی قرار می گیرند از مزایای دریافت مستمری بازنشستگی و فوت بهرمند می شوند اما متاسفانه از پوشش درمانی برخوردار نیستند.
او بیان کرد: میزان مستمری بازنشستگی این نوع بیمه نیز نصف بیمه تامین اجتماعی است به همین سبب استقبالی از این بیمه نشده است.
به گفته رئیس اداره فرش فارس: از آنجایی که بافندگان فرش دستباف مورد بی مهری بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند، تا کنون حتی یک مورد بافنده فرش متقاضی بیمه روستایی- عشایری نام نویسی نکرده است.
افراسیابی این نوید را داد که، بتازگی با رایزنی با مرکز ملی فرش کشور و پیگیری های صورت گرفته، مقرر شده از طریق نمایندگان استان، آماری از تعداد لغو شدگان بیمه از سوی تامین اجتماعی ظرف چند سال گذشته و نیز متقاضیان جدید، به مرکز ملی فرش ارایه شود تا در اعتبارات سال آینده گنجانده شوند.
از 45 هزار نفر بافنده استان فارس که زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی بودند به مرور زمان از سوی سازمان تامین اجتماعی این رقم کاهش پیدا کرد و هم اینک به کمتر از 29هزار نفر رسیده است.
**همکاری با آموزش و پرورش برای آموزش بنیادی فرش دستباف
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس همچنین اظهار داشت: با هدف حمایت و ترغیب هنرجویان فرش به فعالیت در این حوزه، برای نخستین بار نشستی در محل اداره کل آموزش و پرورش این استان برگزار شد.
افراسیابی گفت: از آنجایی که رسالت آموزش و پرورش "آموزش و اشتغال" است، برای همکاری به ویژه در بخش آموزش فرش دستباف، رایزنی هایی انجام شد.
وی افزود: برگزاری دوره های آموزشی و پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی برای هنرجویان و دانشجویان رشته فرش از تصمیم های سازنده این نشست بوده است.
**بیشترین صادرات فرش دستباف به کشورهای حوزه خلیج فارس است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با اشاره به اینکه آمریکا بزرگترین بازار فرش دستباف ایران است، بیان کرد: با اعمال تحریم ها از سوی دولت آمریکا تصمیم گرفتیم کشورهایی را جایگزین این بازار صادراتی کنیم.
وی با بیان اینکه استان فارس در موقعیت جغرافیایی مناسبی با کشورهای حوزه خلیج فارس قرار دارد، گفت: در حال حاضر بیشترین میزان صادرات فرش استان به این کشورهاست.
او ادامه داد: عمده صادرات فرش استان فارس به امارات، عمان، عراق و افغانستان است و از آنجایی که بیشتر سفارش ها از طرف این کشورها بر خلاف اروپا فرش هایی در ابعاد بزرگ با طرح و نقشه خاص است، همین امر حجم سفارش استان را بالا برده است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس افزود: این سازمان در حمایت از تولیدکننده های این استان برای انعقاد قرارداد با کشورهایی از جمله اتریش، آلمان و سوئیس همکاری های خوبی انجام داده است.
افراسیابی اضافه کرد: فرش فارس زنده است و با رقبای بین المللی و جدی مانند هند، نپال، پاکستان و ترکیه رو به و است.
وی، ادامه داد: اگر فرش این کشورها در شرایط تحریم یکسان با ما قرار داشتند هرگز نمی توانستند برای ما رقیب باشند و
شاید در این شرایط بتوانند پیشرو باشند اما مشتریان خاصی که ما در بازار هدف داریم، هیچگاه به سمت خریداری از فرش کشورهای رقیب نمی روند.
وی افزود: حدود 80 درصد صادرات فرش دستباف استان فارس بین المللی و تقریبا 20درصد در داخل مصرف می شود.
** راه اندازی خانه فرش فارس
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس همچنین به راه اندازی خانه فرش قشقایی فیروزآباد اشاره کرد و اظهار داشت: هدف از تاسیس این خانه در واقع ایجاد اشتغال و فرصت های شغلی موثر در منطقه است.
وی با بیان اینکه خانه فرش قشقایی در ایجاد اشتغال پایدار، تولید، توزیع فرش و همچنین صادرات می تواند به عنوان یک ستون قوی در کنار سایر تشکل های مرتبط با این هنر- صنعت باشد، افزود: تمام اتحادیه های صنفی، تعاونی و انجمن ها می توانند در تعامل و همفکری با خانه فرش کمک کنند تا فرش دستباف استان از رونق بیشتری برخوردار شود.
خانه فرش قشقایی فیروزآباد فارس برای نخستین بار با حمایت مرکز ملی فرش ایران در فیروزآباد، بیست و هفتم شهریور 97راه اندازی شده است.
**برگزاری چهارمین مسابقه ملی طرح و نقشه فرش دستباف
افراسیابی همچنین در بخش دیگری از مطالب خود بیان کرد: به همت مرکز ملی فرش ایران، چهارمین دوره مسابقه ملی طرح و نقشه فرش دستباف با هدف ایجاد زمینه خلاقیت و نوآوری در طرح و نقشه فرش دستباف با حفظ اصالت های این هنر در شیراز برگزار می شود.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: هر شرکت کننده ابتدا باید در سایت مسابقه به نشانی www.nagsh.ir ثبت نام و اطلاعات فردی خود را تکمیل کند.
وی افزود: فراخوان این مسابقه از هفتم مهر 97 آغاز شده و تا سی ام آبان ماه جاری مهلت ثبت آثار است، ارسال اصل آثار به دبیرخانه مرکزی یا استانی نیز از یکم تا سی ام آذرماه 97 است و نمایشگاه آثار برگزیده و تقدیر از برگزیدگان نهایی ملی بهمن ماه 97 در تهران برگزار خواهد شد.
به گفته افراسیابی، علاقه مندان به شرکت در این مسابقه می توانند برای اطلاعات بیشتر به نشانی incc.ir سامانه مرکز ملی فرش ایران مراجعه کنند.
وی، با بیان اینکه مرکز ملی فرش کشور امسال هشت استان را به عنوان مرکزیت جمع آوری و انتخاب آثار برگزید،گفت: استان فارس یکی از این استان ها در بخش جنوب است که به گزینش آثار ارسالی از استان های بوشهر، خوزستان و کهگبلویه و بویر احمد در محل انجمن طراحان و نقاشان واقع در شیراز می پردازد.
9873 /6118

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/65331/فرش-دستباف-فارس-در-مسیر-تحول
بستن   چاپ