پیام فارس
استاندار فارس: تمدن ایران با صلح درآمیخته است
سه شنبه 22 آبان 1397 - 23:50:37
پیام فارس - شیراز- استاندار فارس با بیان این که تمدن ایران با صلح درآمیخته است، گفت: ما ایرانی و از دیار کوروش کبیری هستیم که 2500 سال قبل در جهانی پر از خشونت یک امپراتوری بر مبنای صلح و عشق بنا کرد.
به گزارش ایرنا، اسماعیل تبادار شامگاه سه شنبه در آیین گشایش کنگره بین المللی سلامت برای صلح در شیراز با اشاره به منشور حقوق بشر کوروش افزود: این کتیبه از مهم‌ترین اسنادی است که در تاریخ حقوق بشر باید مطالعه شود.
استاندار فارس گفت: تمدن و فرهنگ ایران با بشردوستی و ترویج تسامح، مدارا، پرهیز از خشونت، خونریزی و جنگ آمیخته شده است.
کوروش، بنیانگذار و نخستین پادشاه هخامنشی بود که از سال 559 تا 529 قبل از میلاد به مدت 30 سال بر نواحی گسترده ای از آسیا حکومت کرد.
منشور کوروش که به عنوان کهن ترین و نخستین بیانیه حقوق بشر در جهان شناخته شده در سال 1258خورشیدی (1879میلادی) هنگام کاوش های باستان‌شناسی هیات بریتانیایی در محوطه باستانی بابل در بین‌النهرین به دست آمد.
سازمان ملل متحد، مفاد این منشور را در سال 1971میلادی، به 6 زبان رسمی دنیا منتشر کرد.
** تجلی فرهنگ بشردوستانه ایران در شعر
استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ستارگان آسمان ایران به ویژه بزرگان ادبیات عرفانی از حافظ و مولوی و عطار گرفته تا سعدی و ناصر خسرو، نمایندگان فرهنگ بشردوستانه ایرانی هستند، ابراز داشت: پیام این فرهنگ در این شعر سعدی که آیینه‌دار عشق و صلح است تجلی یافته است که می‌فرماید: بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند.
وی گفت: صلح واقعی به معنای نبود جنگ و شرایطی آرام و بی دغدغه اطلاق می‌شود که حاصل صلح درونی است و حرص، کینه‌توزی و خودخواهی علت اصلی خشونت و جنگ است و تا زمانی که افراد جامعه با چنین ضد ارزش‌های اخلاقی رفتار می‌کنند نمی‌توان امیدِ صلح و سلامت داشت.
تبادار با بیان اینکه آنچه در ساحت پیدای تاریخ دل را می‌آزارد، محرومیت و سیاه‌بختی آدمیان است، گفت: محرومیت زنان و مردان و کودکانی که اسیر هوای قدرت‌های حاکم بوده‌اند، با وجود تاسیس سازمان ملل متحد که از دستاورد‌های مثبت بشری است، از صلح واقعی مبتنی بر عدالت کمتر اثری دیده می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: بررسی شرایط امروز آدمیان نشان می‌دهد که وضع سلامت جهان خوب نیست.
استاندار فارس با اشاره به تداوم فقر گسترده، افزایش بی خانمان‌ها، مهاجرت، پدیده بیکاری، شیوع تروریسم، افزایش رفتار‌های شرارت بار و وحشت از خشونت‌هایی که اکنون نقاط مختلف جهان از جمله سوریه و یمن را هدف قرار داده، بیان داشت: نشانه‌هایی از این نارسایی‌ها در سراسر جهان دیده می‌شود که علت بسیاری از آن‌ها صرف نظر از خودکامگی حاکمان بی توجهی به ریشه صلح یعنی برقراری عدالت در جهان است.
** عدالت، آرمان دیرپای بشریت
استاندار فارس افزود: برای صلح جهانی باید به آرمان دیرپای بشریت یعنی عدالت پاسخ گفت و مهم‌ترین اصل صلح پایدار دعوت به دوستی است.
تبادار اظهار داشت: جنگ وخشونت ریشه در انسان‌هایی دارد که از نعمت انسان‌دوستی بی بهره‌اند و اکسیر اعظم که کیمیاگران دنبال آن بوده‌اند محبت و صلح است؛ همان چیزی که جوهر ادیان بوده است.
وی بهشت جاودان را از نظر قرآن خانه صلح یا دارالسلام دانست و افزود: پیامبر اسلام پیامبر صلح و محبت و عدالت است و ما مسلمانیم و از قول پیامبر در قرآن آمده که رسالت همه پیامبران در دعوت انسان ها به برقراری داد است.
استاندار فارس اظهار داشت: صلح تمام‌عیار علاوه بر صلح میان انسان‌ها شامل صلح میان انسان و طبیعت نیز می‌شود و بر همین اساس آدمی باید از غلبه بر طبیعت دست بر دارد و در آینده بیشتر بر هماهنگی میان انسان و طبیعت تاکید کند.
وی با بیان اینکه حفظ محیط ‌زیست به مثابه میراث مشترک طبیعی از مهم‌ ترین اولویت‌های قرآنی است، افزود: باید بر نقش خانواده زنان و جوانان در ساختن فردایی بهتر تاکید کنیم.
تبادار با بیان اینکه خانواده بستر بی‌بدیل رشد جامعه بشری و اعتلای شخصیت فردی و اجتماعی انسان است، ابراز داشت: در روزگار ما به ویژه در جهان صنعتی پایه‌های خانواده به شدت لرزان شده و خطر فروپاشی آن تهدید بزرگی برای زندگی سالم مادی معنوی و عاطفی بشر است.
** سلامت در خدمت صلح
استاندار فارس افزود: امروز به رغم تصویب اسناد بین المللی و فعالیت بسیاری از صلح طلبان شاهد افزایش جنگ و خشونت هستیم؛ گرچه برنامه سازمان جهانی بهداشت با عنوان سلامت به مثابه پلی برای صلح و تلاش‌های سازمان پزشکان بدون مرز و سازمان ملل تا حدودی توانسته نشان دهد که این رویکرد می تواند در صلح گستری موفق باشد.
وی خاطرنشان کرد: ارزش‌های انسانی پزشکی و جایگاه مورد احترام فعالان و سازمان‌های عرصه سلامت ایجاب می‌کند متخصصان سلامت برای توسعه گفتمان صلح به عنوان یکی از مسئولیت‌های مهم حرفه‌ای خود تلاش کنند و ضمن توجه به درمان و کاهش آلام بیماران در رسیدن به جامعه سالم موثر باشند.
تبادار با بیان اینکه کارکنان حوزه سلامت می‌توانند خلاقانه از هر سازو کاری برای کاهش رنج انسان بهره گیرند، افزود: ترویج این تفکر که با جنگ به عنوان یک مساله بزرگ سلامت عمومی و از راه پیشگیری رفتار شود را می‌توان در برنامه درسی رشته‌های دانشگاهی مرتبط گنجاند.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه ضمن توجه به سلامت عمومی در کشور باید به رسالت فعالان این حوزه در تبیین و تقویت عوامل اجتماعی موثر بر ترویج فرهنگ صلح و دوستی تکیه کرد، ادامه داد: ضروری است با تکیه بر غنای فرهنگ و انسانی خویش تلاش کنیم تا فرصتی برای گسترش گفتمان صلح در جهان ایجاد کنیم.
نخستین کنگره بین المللی سلامت برای صلح با حضور صاحب‌نظران و فعالان اجتماعی و فرهنگی و استادان دانشگاه شامگاه سه شنبه 22آبان‌ماه جاری در شیراز آغاز به کار کرد.
شبکه‌سازی سازمان‌های غیردولتی برای صلح از طریق سلامت، همکاری بین‌المللی سازمان‌های سلامت‌محور برای صلح، نقش دولت‌ها و نظام‌های ملی سلامت در ایجاد صلح، ارزش‌های انسانی، اخلاق پزشکی و صلح‌گستر، نقش متخصصان سلامت در صلح گستری و سلامت برای صلح در خاورمیانه ازجمله محور‌های اصلی این کنگره است.
این کنگره سه روزه، پنجشنبه 24 آبان ماه جاری به کار خود پایان می دهد.
7375/ 2027

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/65728/استاندار-فارس--تمدن-ایران-با-صلح-درآمیخته-است
بستن   چاپ