پیام فارس
پدر علم معماری سازمانی در ایران:
معماری سازمانی زمینه ساز پویایی اقتصادی است
چهارشنبه 23 آبان 1397 - 16:09:13
پیام فارس - شیراز- پدر علم معماری سازمانی در ایران گفت: معماری سازمانی به دنبال حمایت از تحول دیجیتالی است که برای پویایی اقتصادی در کشور زمینه سازی می‌کند.
به گزارش ایرنا، فریدون شمس چهارشنبه در دومین همایش ملی پیشرفت‌های معماری سازمانی در شیراز عنوان کرد: نیاز کشور در حوزه تکنولوژی تنها محدود به فناوری اطلاعات نیست، بلکه باید از تفکر معماری نیز بهره گرفت.
پدر علم معماری سازمانی در ایران افزود: معماری سازمانی از جنس فناوری اطلاعات است اما آنچه در دنیای امروز رو به رشد است و در جهان رخ می‌دهد متفاوت است.
وی با بیان اینکه انقلاب صنعتی امروزه وارد بعد چهارم خود شده است گفت:نسل چهارم انقلاب صنعتی بر پیشرفت‌های شبکه مبتنی است و این سیستم‌ها ما را به سمت استفاده از شبکه‌های اجتماعی هوش مصنوعی و نوعی ایجاد تحول در جامعه مبتنی بر فناوری اطلاعات کشانده است.
شمس بیان کرد: دستاورد‌های یادشده تأثیرات شگرفی بر حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در دنیا گذاشته است و این تاثیرات فناوری اطلاعات را از ماهیت ابزاری خود بسیار دور کرده است.
پدر علم معماری سازمانی در ایران ابراز داشت: فناوری اطلاعات از این تعریف که ابزار می‌تواند موجب توسعه تفکر و حواس انسان باشد پا را فراتر می‌گذارد و با نوعی تغییر فرهنگ و بینش و نگرش همراه است.
وی بیان کرد: نگاه و تغییراتی که در تحول دیجیتالی مطرح است در ایجاد دگرگونی بر طرز فکر جهان بینی و شیوه توجه به جهان تاثیرگذار بوده است و براساس آمار‌ها این تغییر بسیار فزاینده و رو به رشد است و تا حد زیادی بدون توجه به جنبه‌های مختلف جامعه و فرهنگ‌سازی نمی تواند جایگاه خود را حفظ کند.
شمس بیان داشت: تحولات شیوه تفکر مردم را تغییر می‌دهد و در نتیجه ما به ابزاری برای بهره‌برداری درست از آن نیازمندیم.
وی ازجمله مزایای تحول دیجیتالی را بهبود خدمات مشتریان، افزایش سود و موفقیت در کاهش هزینه‌های سازمانی عنوان کرد.
پدر علم معماری سازمانی در ایران عنوان کرد: تاثیر محصولات و خدمات دیجیتال بر اقتصاد فعلی بسیار چشمگیر است؛ به گونه ای که در سال 2017 حدود 6 درصد از تولید ناخالص ملی در اقیانوسیه و آسیا به محصولات دیجیتالی اختصاص داشته است و پیش بینی می‌شود این میزان در 2019 به 25 درصد بدل شود.
شمس افزود: این بدان معناست که سهم اقتصاد دیجیتالی روندی رو به رشد دارد تا آنجا که در سال 2021 به 60 درصد افزایش خواهد یافت و باید انتظار تحولی شگرف را در حوزه اثرگذاری آی‌ تی و همه شاخه‌های مرتبط با آن داشت.
استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه تحولات و پیشرفت‌های جهانی نشان داده است که نمی‌توانیم به تحول دیجیتالی بی‌اعتنا باشیم، اضافه کرد: دولت‌ها باید در این باره برنامه‌ریزی داشته باشند و خود را برای تحولات عمیق‌تر در جهان آماده کنند.
دومین همایش ملی معماری سازمانی به مدت دو روز در محور‌های تحول دیجیتالی، مهندسی سرویس هوش مجازی و داده‌کاوی، معماری دولت الکترونیکی رهیافت‌های نوین معماری سازمانی، دستاورد‌ها و نتایج معماری سازمانی، مهندسی سازمان و فرآیندهای کسب‌و‌کار معماری سازمانی و چارچوب‌ها و مدل‌های مرجع، طراحی پیاده‌سازی،‌ ارزیابی و نگهداشت معماری سازمانی برگزار می‌شود.
نخستین دوره این همایش در سال 1396 در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد و مقصد بعدی این همایش در سال 1398 دانشگاه صنعتی شریف خواهد بود.
معماری سازمانی یا Enterprise architecture رویکردی جامع و یکپارچه است که جنبه‌ها و عناصر مختلف سازمان را با نگاه مهندسی تفکیک و تحلیل می‌کند و شامل محموعه مستندات، مدل‌ها، استاندارد‌ها و اقدامات اجرایی برای تحول از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب با محوریت فناوری اطلاعات است که در قالب یک طرح مشخص اجرا شده و سپس به صورت مداوم توسعه می‌یابد و به روز رسانی می‌شود.
7375 /1876

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/65786/معماری-سازمانی-زمینه-ساز-پویایی-اقتصادی-است
بستن   چاپ