پیام فارس
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز :
نگهداری از بیماران مزمن روانی وظیفه سازمان های حمایتی است
شنبه 26 آبان 1397 - 11:45:16 AM
ایرنا
پیام فارس - شیراز - رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه بسیاری از بیماران روانی رها می شوند و دانشگاه علوم پزشکی شیراز بار نگهداری از این بیماران را بر دوش دارد از سازمان های حمایتی خواست مسئولیت خود در نگهداری از بیماران مزمن روانی را بپذیرند.
دکتر علی بهادر گفت: مسئولیت تامین سلامت روان جامعه فراتر از یک سامانه تخصصی تحت عنوان وزارت بهداشت و یا دانشگاه های زیرمجموعه آن است و این مهم به هماهنگی و همکاری بین بخشی و کمک دستگاه های حمایتی نیاز دارد.
وی اظهار داشت: شناسایی، درمان ومراقبت از اختلالات روانپزشکی، آموزش مهارت های فرزندپروری و مهارت های زندگی، پیشگیری از خودکشی، حمایت های روانی و اجتماعی در بلایا و حوادث غیرمترقبه و خدمات سلامت روان جامعه نگر از مهمترین برنامه های حوزه سلامت روانی ، اجتماعی و اعتیاد است که با مشارکت دانشگاه ها در حوزه سلامت دنبال می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر ضرورت توجه به نقش آموزش مهارت های زندگی اجتماعی در کاهش بار بیماری های سلامت روان تاکید کرد و سلامت را یک مقوله جامع، شامل سلامت جسم، روان و اجتماع معرفی کرد که باید از همه ابعاد، مورد توجه قرار گیرد.
وی سلامت روانی را یک طیف گسترده دانست که از یک افسردگی ساده و کوتاه مدت تا یک بیماری طولانی و مزمن روانی را دربرمی گیرد و آمارهای مختلف نیز نشان دهنده اهمیت توجه به این بیماری هاست.
بهادر افزود: انسان مولد شخصی است که از هر جهت سالم باشد زیرا هزینه های زیادی در دنیا برای شناسایی و درمان بیماری های روانی انجام می شود؛ درمان های بیماری های روانی نیز متفاوت است که از ایجاد نشاط، ایجاد پارک ها و مراکز اجتماعی تا ایجاد بیمارستان های بزرگ را شامل می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به پیش بینی حضور یک کارشناس بهداشت روان در هر مرکز بهداشتی، برای شناسایی و درمان مسایل این حوزه، ادامه داد: یکی از افتخارات نظام سلامت کشور این است که در سیستم سلامت کارشناسان سلامت روان داریم و در سال های گذشته تعداد آنها بیشتر شده و در مراکز بهداشتی درمانی خدمات دهی می کنند.
بهادر گفت: خدمات رسانی به بیش از 100 بیمار مزمن روانی در بیمارستان های فارس انجام می شود که به دلیل نبود زیرساخت های لازم در سازمان های حمایتی، طی سال های اخیر در بیمارستان ها بستری شده اند و تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز قرار گرفته اند.
وی از خیرین و سازمان های حمایتی خواست در این زمینه به دانشگاه علوم پزشکی کمک کنند و مکان ویژه ای را برای اسکان بیماران مزمن روانی فراهم کنند تا با خالی شدن تخت های اشغال شده بیمارستان ها، خدمات دهی به سایر بیماران با سهولت بیشتری انجام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه پوشش بیمه ای بیماران مزمن روانی گفت: پوشش بیمه ای این بیماران تنها برای چهار ماه در نظر گرفته شده است و پس از این بازه زمانی، بار مالی خدمات آنان به این دانشگاه تحمیل می شود.
بهادر به نقش نشاط اجتماعی در کاهش بار بیماری های روانی اشاره کرد که باید در این زمینه تلاش بیشتری شود و همچنین رشد آگاهی مردم از این بیماری ها، امنیت شغلی، ارتقای امنیت شهری، ارتقای امنیت سلامت، کاهش تنش های اجتماعی، رشد شبکه های بهداشتی درمانی، آموزش مهارت های زندگی اجتماعی و مهارت های فرزندپروری به والدین، شناسایی اختلالات و آموزش پیشگیری از خودکشی از دیگر تاکیدات این مقام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارتقای آموزش عمومی را در کاهش اثرات بیماری های روانی موثر دانست و اضافه کرد: در سال گذشته 141 هزار نفر از مردم استان فارس در کلاس های آموزشی که کارشناسان سلامت برگزار کردند حضور یافتند که این آمار نسبت به سال 95 حدود 43 درصد افزایش داشته است.
بیماران روانی در 30 تخت بیمارستان حافظ ، 15 تخت روانپزشکی در بیمارستان شهید چمران، 27 تخت روانپزشکی در بیمارستان سپیدان، 25 تخت در بیمارستان سعادت شهر، 14 تخت در بیمارستان اشکنان لامرد و 15 تخت در بیمارستان شهید مطهری مرودشت خدمات روانپزشکی دریافت می کنند.
تعداد کل تخت های روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اکنون 819 تخت، شامل 126 تخت در بیمارستان های عمومی و 693 در بیمارستان های تخصصی است.
16 هزار تخت روانپزشکی برای کشور پیش بینی شده که 850 تخت سهم حوزه های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز است و از این تعداد اکنون 819 تخت فعال شده است.
بر اساس آمارهای موجود در حال حاضر 95 روانپزشک در استان فارس و زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعالند که 77 نفر در شیراز و 18 نفر در شهرستان ها به بیماران خدمات رسانی می کنند.
با توجه به جمعیت 4.5 میلیونی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، 2.1 روانپزشک به ازای10 هزار نفر جمعیت دراستان فارس خدمات رسانی می کنند در حالی که استاندارد جهانی، 11 روانپزشک به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت است.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/65917/نگهداری-از-بیماران-مزمن-روانی-وظیفه-سازمان-های-حمایتی-است
بستن   چاپ