پیام فارس
تونس برای توسعه مناسبات علمی با ایران اعلام آمادگی کرد
يکشنبه 27 آبان 1397 - 10:05:59
پیام فارس - شیراز- دبیرکل کمیسیون ملی آموزش، علم و فرهنگ تونس بر آمادگی کشورش برای توسعه مناسبات علمی و دانشگاهی با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، روابط عمومی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) شنبه به نقل از پروفسور محمد بوهلل (Mohamed Bouhlel) افزود: مایل هستیم بین ISC و نیز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نیز وزارت آموزش و پرورش ایران با نهادهای هم تراز در تونس تعاملات گسترده‌تری شکل بگیرد.
دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو کشور تونس که در دیدار با سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام سخن می گفت، از میزبانی شیراز از اجلاس آیسسکو قدردانی کرد و اظهار داشت: شیفته حسن خلق و رفتار دوستانه ایرانیان شدم.
بوهلل در ادامه گفت: فعالیت‌هایی که در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام آغاز شده، بسیار خوب است و همه کشورهای اسلامی از این فعالیت ها امکان بهره مندی را دارند.
وی ادامه داد: در بازگشت به تونس، ظرفیت ها و توانمندی های پایگاه استنادی علوم جهان اسلام را به اطلاع وزارتخانه های آموزش عالی و آموزش و پرورش کشور متبوع خود، می رسانم تا آنها را ترغیب نمایم که ارتباطات خود را با این پایگاه و وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران ارتقا دهند.
دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو کشور تونس همچنین با اشاره به ظرفیت نمایه سازی مجلات علمی در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: پیگیری خواهم کرد که شمار زیادی از مجلات علمی این کشور به این پایگاه استنادی ارسال شوند.
بوهلل گفت: همچنین برای گسترش بیشتر تعاملات، عقد تفاهم‌نامه همکاری بین نهادهای تونس و ISC را در دستور کار قرار خواهیم داد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نیز در سخنانی در این دیدار گفت: ایجاد شبکه علمی در بین کشورهای اسلامی، هدف شکل گیری این پایگاه استنادی است.
محمد جواد دهقانی افزود: تمرکز کار در این شبکه علمی بر روی موارد متعددی است که از آن جمله می‌توان به بحث ثبت نشریات کشورهای اسلامی در ISC اشاره کرد.
وی ادامه داد: برای ثبت نشریات دسترسی به اطلاعات آنها قدم اول است و نکته مهم اینکه هر چه مجلات بیشتری از یک کشور اسلامی در ISC ثبت شود رویت پذیری کارهای علمی محققان آن کشور نیز بیشتر خواهد شد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار داشت: برنامه ما تشویق نشریات کشورهای اسلامی برای برقراری تماس با ISC و ارسال درخواست ثبت نشریات توسط آنهاست و در این راستا، به دنبال تقویت تعامل با نهادهای وزارتی در کشورهای اسلامی نیز هستیم تا بتوانیم به این فرایند سرعت ببخشیم.
دهقانی گفت: ما این آمادگی را داریم تا تمامی نشریات علمی‌پژوهشی تونس را چه به زبان انگلیسی یا عربی تحلیل و در صورت کسب معیارهای لازم در ISC ثبت کنیم.
وی از برگزاری کارگاه‌های اثربخشی پژوهش در کشورهای اسلامی به عنوان دیگر زمینه کاری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام یاد کرد و گفت: با توجه به جایگاه دانشگاه‌های تونس، زمینه خوبی برای همکاری چه در حوزه ثبت نشریات و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و چه در حوزه برگزاری این کارگاه‌ها وجود دارد.
نشست دبیران کل کمیسیون‌های ملی آیسسکو (سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی وابسته به سازمان همکاری‌های اسلامی) در پایگاه استنادی جهان علوم اسلام 20 و 21 آبان ماه جاری در محل این پایگاه مستقر در شیراز برگزار شد.
در این همایش ‌وزیر آموزش و پرورش و‌ دبیرکل کمیسیون ملی آیسسکو در ایران، قائم مقام وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری و 24 تن از دبیران کل کمیسیون‌های ملی آیسسکو از کشور‌هایی همچون عراق، توگو،‌ سنگال، اردن، تونس، تاجیکستان، سودان،‌ عمان، کویت، ‌فلسطین، مالدیو،‌ موریتانی، نیجریه، مالی، مالزی و... در این اجلاس 2 روزه در شیراز حاضر بودند.
این اجلاس با هدف زمینه‌سازی برای سیاستگذاری صحیح علمی و همکاری ثمربخش میان دانشگاه‌ها و اندیشمندان حوزه‌های مختلف موضوعی در کشور‌های عضو صورت گرفت و زمینه‌های لازم برای معرفی ظرفیت و پتانسل کشور‌ها، دریافت بورس‌های تحصیلی و فرصت‌های مطالعی برای افزایش مشارکت‌های بین‌المللی فراهم شد.
بنا بر اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، قرار است پیشنهادهای عملیاتی اجلاس شیراز به مقر آیسسکو در مراکش ارسال شود.
روابط عمومی این پایگاه استنادی اعلام کرد: در اجلاس شیراز، موفقیت‌های ارزشمندی در معرفی چهره واقعی جمهوری اسلامی ایران به دور از تبلیغات رسانه‌های خارجی، جلب اعتماد کشورهای اسلامی نسبت به ظرفیت‌های وسیع ISC و نیز جمهوری اسلامی ایران و همچنین ترغیب این کشورها به ارسال نشریات و نیز برقراری تعاملات علمی، پژوهشی و فناوری با این مجموعه به دست آمد.
آیسسکو (ISESCO) سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی ( Islamic Educational Scientific and Cultural Organization) وابسته به سازمان همکاری اسلامی (OIC) است که در سال1979 تاسیس شد و 57 کشور اسلامی در آن عضویت دارند.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1387 تاسیس شد و اقدام به ارزیابی عملکرد پژوهشی دانشگاه ها، موسسات پژوهشی، محققان و نشریات کشورهای اسلامی کرد.
این پایگاه در چهارمین نشست وزرای آموزش عالی و تحقیقات علمی کشورهای اسلامی در اکتبر 2008 میلادی در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان به عنوان اولین نظام استنادی جهان اسلام به اتفاق آراء به تصویب رسید.
بدین ترتیب، بر اساس مصوبات این نشست و همچنین نشست های آتی وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی، تمام کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی موظف به همکاری با ISC شدند.
7375/ 2027

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/65963/تونس-برای-توسعه-مناسبات-علمی-با-ایران-اعلام-آمادگی-کرد
بستن   چاپ