پیام فارس
رئیس حوزه هنری فارس:
ظهور مکتب‌های هنری هفتگانه در شیراز دستاوردی با ارزش است
يکشنبه 27 آبان 1397 - 22:54:28
پیام فارس - شیراز- رئیس حوزه هنری استان فارس گفت: شیراز شهری است که شاهد طلوع هفت مکتب هنری ایران است و این موضوع، دستاوردی با ارزش برای این شهر به شمار می‌ آید.
به گزارش ایرنا محمد کرم الهی، شامگاه یکشنبه در آیین گرامیداشت، علی تعبدی نقاش پیشکسوت کاشی هفت رنگ و محمدرسول نوربخش، هنرمند پیشکسوت جواهرسازی، با اشاره به قدمت هنر کاشی کاری هفت رنگ، افزود: این هنر پیشینه ای بیش از هفت هزار سال دارد و در اکتشافات آثار متعلق به دوره هخامنشیان و مجموعه جهانی تخت جمشید مشاهده می‌شود.
رئیس حوزه هنری فارس با اشاره به اینکه حضور دست اندرکاران این هنر در طول تاریخ فارس، جلوه های مختلفی داشته بیان کرد: مسجد نصیرالملک، نارنجستان قوام و مسجد وکیل در شیراز، تابلوهای ارزشمندی از هنرمندان کاشی کار شیرازی است.
کرم الهی ادامه داد: حضور درخشان این هنرمندان در فارس باعث گستردگی این هنر شده است.
رئیس حوزه هنری فارس همچنین با اشاره به فعالیت‌های علی تعبدی، بیان کرد: دیگر نمی شود نام علی تعبدی را بدون ذکر "استاد" مطرح کرد، استادی که با فعالیت های سالیان دراز خود قله ای جدید ساخته است که از هر افق و کرانه دیده می شود.
وی، تعبدی را شناسنامه فارس خواند و اظهار داشت: استاد تعبدی نه تنها از داشته های گذشته حفاظت کرده، بلکه با نوآوری و خلاقیت های خود، جلوه های جدیدی را به این هنر تزریق کرده است.
کرم الهی همچنین به ویژگی‌های کاشی کاری شیرازی در مقایسه با سایر شهرها اشاره و بیان کرد: شیراز به سبب استفاده از رنگ صورتی در طول تاریخ به عنوان شهر صورتی شناخته می‌شود و شهرداری و شورای اسلامی این شهر می توانند در این زمینه فرهنگسازی کنند.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود از محمد رسول نوربخش، هنرمند پیشکسوت هنر جواهرسازی نیز یاد کرد و گفت: هنر جواهر سازی امروز در همه جهان مشهور و محبوب است.
رئیس حوزه هنری فارس ادامه داد: هنری که متکثر نشود، متوقف می‌شود و می‌میرد و امروز شاهد هستیم که این استادان پیشکسوت در کارگاه های خود، هنرجویانی دارند که باعث زنده ماندن هنر جواهرسازی و کاشی کاری هفت رنگ شده است.
در این آیین، هنرمند پیشکسوت کاشی کاری هفت رنگ گفت: باید به جای استفاده از آثار هنری خارجی، محصولات داخلی را تهیه و این فرهنگ را نهادینه کنیم.
علی تعبدی عنوان کرد: فرهنگسازی درست باعث می‌شود افراد به جای خریدن کریستال های فرانسوی یا آثار مختلف اروپایی از تولیدات داخلی حمایت کنند.
وی افزود: امروز با برگزاری چنین آیین هایی می توان نوید داد که شیرازی ها نگین انگشتری فرهنگ و هنر این سرزمین هستند.
محسن نوربخش، هنرمند پیشکسوت عرصه جواهرسازی نیز ابراز امیدواری کرد، همه هنرجویان رشته جواهرسازی روزی ستاره ای پُر فروغ در شهر شیراز باشند.
کاشی کاری هفت رنگ، سبکی از کاشی کاری است که در آن از کاشی‌هایی در شکل و ابعاد مختلف بنابر سفارش ها و تفکرات استاد کار و ویژگی‌های محل اجرای طرح استفاده می‌شود.
از این کاشی های رنگی برای ساخت مناره و گنبد، در اماکن متبرکه و بناهای تاریخی، سفره خانه‌ها، منازل، مساجد و حسینیه‌ها بهره می گیرند.
7375 /6118

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/66078/ظهور-مکتب‌های-هنری-هفتگانه-در-شیراز-دستاوردی-با-ارزش-است
بستن   چاپ