پیام فارس
معاون دادگستری فارس اعلام کرد:
تاثیر نماز بر کاهش بازگشت زندانیان به زندان/ ریشه بسیاری جرائم در بی نمازی است
دوشنبه 12 آذر 1397 - 16:09:16
پیام فارس - معاون قضایی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس با اشاره به فعالیت های انجام شده در حوزه نماز در دادگستری و زندان‌های فارس گفت: فقط 5 درصد زندانیان بعد از نماز خوان شدن به زندان برگشته‌اند.
به گزارش ایسنا منطقه فارس به نقل از روابط عمومی دادگستری فارس، احمد رحمانیان با بیان اینکه یکی از مشکلات کنونی جامعه رشد برخی از جرائم و آسیب ها از قبیل اعتیاد، طلاق، سرقت، جرائم اخلاقی و شرب خمر در برخی از مناطق است، تصریح کرد: یکی از روش های موثر برای از بین بردن جرائم و کاهش زمینه های آسیب های اجتماعی نماز است.
وی افزود: نماز رکن اصلی دین بوده و باید بالاترین شئون را در زندگی فردی و اجتماعی ما داشته باشد.
این مقام قضایی با طرح این پرسش که نماز با چه ساختاری سبب کاهش جرائم و آسیب ها می شود؟ ادامه داد: در روابط انسانی 4 نوع رابطه مطرح می شود که تزلزل در هر یک از این روابط بسترساز آسیب و جرم می شود، به طور مثال اگر رابطه انسان با خودش بهم بخورد سبب خودکشی، افسردگی و اعتیاد می شود، اگر رابطه انسان با همنوع خود به هم بخورد جرائم خشونت و علیه اشخاص مثل قتل و پرخاشگری توسعه می یابد، اگر رابطه انسان با محیط بهم بخورد جرائم زیست محیطی و عمومی گسترش می‌یابد.
رحمانیان با بیان اینکه اگر واقع بینانه بنگریم تمام مشکلات بشر بر اثر بهم خوردن این چهار رابطه به وجود می آید، متذکر شد: در حقیقت منشأ تمام این مشکلات به دلیل آسیب دیدن رابطه انسان با خدا به وجود می آید و همین آسیب آغاز نقطه انحراف انسان است.
معاون قضایی دادگستری فارس عنوان کرد: باید دید که کدام دستور سبب ترمیم این رابطه می شود، نماز تنها چیزی است که در این شرایط می تواند به کمک انسان بیاید و انسان را از شرک خفی و جلی آزاد می کند و شاهد تملق، ریاکاری و چاپلوسی در برخی از بخش های دولتی و غیر دولتی نیستیم و اثرات اجتماعی و فرهنگی گسترده ای در سطح جامعه دارد.
وی تاکید کرد: نماز خوان واقعی در زندگی به بن بست نمی رسد یا راهی خواهد یافت یا راهی خواهد ساخت، در نتیجه هیچگاه اقدام به خودکشی نمی کند و حتی به آن فکر هم نمی کند .
دبیر شورای پیشگیری از جرم استان فارس با بیان اینکه ریشه خیلی از جرائم و آسیب‌ها در عدم تقید به نماز است گفت: اگر ریشه برخی از جرائم مالی مانند کلاهبرداری و سرقت و... را بررسی کنیم ریشه در حرص و آز بزهکار و بزه دیده دارد و بسیاری از آسیب های اجتماعی همچون دعاوی خانوادگی، خشونت، اهانت، توهین ناشی از پایین آمدن آستانه تحمل افراد جامعه است .
رحمانیان با اشاره به اینکه نماز عامل پیشگیری از فحشا و منکرات است، افزود: نماز مانع رذایل اخلاقی و رشد فضائل اخلاقی می شود، البته نماز مدنظر نماز با خشوع و حضور قلب و به هنگام است. در جامعه کنونی نگاه جدی در بین برخی از نوجوانان و جوانان به نماز نیست و نماز در بین آنها نهادینه نشده و مهندسی نماز را درک نکردند بنابراین باید در اقامه نماز ارتباط نماز با مسائل اجتماعی تشریح شود .
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس با بیان این موضوع که برای تشویق به نماز نیاز به گفتار اقناء کننده است نه اجبار، گفت: اگر به پرونده های دادگستری بنگریم بیشتر آنها نمازخوان نیستند، طی یک پژوهش به عمل آمده 85 درصد زندانیان نسبت به نماز کاهل بودند و 95 درصد از سارقان نماز نمی خواندند، به همین دلیل ترویج و گسترش نماز به طور ویژه در دستور کار قوه قضاییه و سازمان زندان ها در جهت کاهش جرم و اصلاح زندانیان و مجرمان قرار گرفت .
این مقام مسئول از نرخ 5 درصدی بازگشت زندانیان بعد از مقید شدن به نماز خبر داد و اظهار کرد: نماز سبب کاهش مشکلات زندانیان و ایجاد اعتماد به نفس آنها شده است .
رحمانیان یادآور شد: 78 نماز خانه به مساحت 7395 متر مربع، 20 ستاد اقامه نماز، مشارکت 96 درصد زندانیان در برنامه های نماز و تشکیل 98 هسته یاوران نماز از فعالیت های زندان های فارس در حوزه نماز محسوب می شود.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/68067/تاثیر-نماز-بر-کاهش-بازگشت-زندانیان-به-زندان--ریشه-بسیاری-جرائم-در-بی-نمازی-است
بستن   چاپ