پیام فارس
استاد دانشگاه: فارس رکورددار تغییر استاندار در کشور است
سه شنبه 13 آذر 1397 - 12:14:58 PM
ایرنا
پیام فارس- دکتر ابراهیم عباسی  افزود: این تغییرات حتی بیش از مقام وزارت و معاونت وزیر رخ داده است و از آنجا که استانداری از مناصب مهم و حتی در ردیف وزارت و سفارت و نمایندگی است، فراوانی این تغییرات نشانگر بی ثباتی مدیریتی است.
این پژوهشگر علوم سیاسی همچنین علت عدم ارتقای استانداران فارس و نیز گزینش نشدن استانداران از میان چهره‌های برجسته ملی را نبودن آن‌ها در سطح مدیریت و ریاست در عرصه ملی دانست و این موضوع را بسیار مهم ارزیابی کرد.
عباسی افزود: استاندار فارس باید فردی باتجربه باشد و پیش از این نیز باید در عرصه‌های بزرگ‌ تر تصمیم‌ گیرنده و تصمیم ‌ساز بوده باشد تا بتواند همه تجارب خود را برای پیشبرد اهداف استان به کار گیردکه این مهم دراستان‌هایی همچون اصفهان، مازندران، تهران و خراسان رخ داده ولی در فارس محقق نشده است.
وی ادامه داد: در فارس تنها سه استاندار به مقام معاونت وزیر رسیده‌اند.
عباسی با توجه به آمار و اطلاعات گفت:مدیریت ارشد استان فارس باید شخصیتی در سطح ملی با نگاه کلان ملی و بین المللی باشد تا بتواند بودجه مناسب را برای فارس تامین کند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه شیراز ابراز داشت: مدیری موفق است که منازعات و شکاف‌ها را حوزه‌های سیاسی، امنیتی و قومی بشناسد و بتواند ورای باندها و جناح‌های سیاسی حرکت کند؛ همچنین در تعامل با دانشگاه و نهادهای علمی باشد.
وی اظهار داشت: استانداران عمدتا به حوزه عمرانی تکیه می‌کنند درحالی که این نگاه صرف برای مدیریت فارس موفقیت آمیز نیست چراکه باید دیدی فرهنگی و تاریخی نیز داشت تا بتوان تهدیدات و منازعات سیاسی را به درستی شناخت و شکاف‌ها را پر کرد.
عباسی اضافه کرد: مدیر ارشد استان اگر در سطح ملی باشد، می‌تواند بهتر در مرکز تیم‌سازی کند و اهرم‌هایی کارآمد در پایتخت داشته باشد که بتوانند تعاملی مناسب با دولت برقرار کنند و این ضعف تاکنون در فارس مشاهده شده است.
وی همچنین برای فارس قائل به دیپلماسی منطقه‌ای شد و آن را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: در دوره‌های مختلف تاریخی، دیپلماسی منطقه‌ای حوزه خلیج فارس به فارس محول شده بود و کشور‌های حاشیه خلیج فارس از طریق استاندار فارس با دولت ارتباط برقرار می‌کردند‌ بنابراین استاندار باید بتواند دیپلماسی منطقه ای را احیا کند.
عباسی در ادامه گفت: مدیریت ارشد استان باید مردمی‌ باشد؛ اما پوپولیست و عوام فریب نباشد، تشکیلاتی باشد اما سیاسی صرف نباشد و در سطح ملی و بین المللی به مسائل اشراف و از آن‌ها شناخت داشته باشد.
رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز با اشاره به برخی چالش های قومیتی، اهمیت انتخاب مناسب استاندار آینده فارس را یادآور شد و گفت: این وضعیت هم فرصت به‌شمار می‌رود و هم اگر به‌درستی درک و هدایت نشود به تهدید بدل خواهد شد.
عباسی گفت: چنانچه مدیریت منازعات قومی در استان به ‌درستی صورت نگیرد، به تهدید بدل می‌شود؛ از سوی دیگر می‌توان از این مساله برای همبستگی بهره جست و این تهدید را به فرصت بدل کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، توجه به خاندان علما در فارس را در زمره اولویت‌های اجتماعی و سیاسی این استان دانست و بیان داشت: در فارس چندین خاندان بزرگ از علمای برجسته زندگی می‌کنند که در دوره‌های زمانی مختلف کمتر به سمت وحدت رفته‌اند و گاه از هم دور شده‌اند؛ استاندار فارس باید با این خانواده‌ها آشنا باشد و بتواند در مدیریت استان توازن را در این خاندان‌ها ایجاد کند تا باعث همگرایی و توسعه استان شود.
استاد علوم سیاسی دانشگاه شیراز با بیان اینکه در دوران مشروطه 80 مجتهد برجسته در فارس زندگی می‌کردند، گفت: در دوره پهلوی برخی از این افراد حزب ایجاد کردند و در سرنوشت سیاسی و اجتماعی استان دخیل شدند.
عباسی در این میان به خانواده شهید دستغیب، خاندان آیت‌الله حائری و ربانی شیرازی اشاره کرد که از دیرباز نقش مهمی در مناسبات اجتماعی و سیاسی استان بازی کرده‌اند و هم‌اکنون نیز بخشی از مسئولیت‌های استان را بر عهده دارند.
وی در ادامه شیراز را شهری بین‌المللی خواند که به بیانی بعد از تهران، یا بعد از اصفهان، دومین یا سومین شهر جهانی ایران است.
عباسی گفت: استاندار فارس باید دستکم با چند زبان خارجی حداقل آشنایی را داشته باشد و چندین کشور را دیده باشد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه شیراز همچنین سهم ‌دهی به زنان را در ساختار قدرت با توجه به نسبت زنان به مردان در جمعیت و فعالیت آنان در عرصه‌های مختلف جامعه مهم ارزیابی کرد و گفت: زنان در عرصه انتخاب شدن برای مدیریت ارشد استان کمتر دیده شده‌اند و سهم آنان تاکنون در این مقام صفر بوده است.
اسماعیل تبادار استاندار سابق فارس در زمره 14 استاندار بازنشسته استان های کشور بود که در اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان در مناصب مدیریتی، 26 آبان‌ ماه 97 از این سمت کناره ‌گیری کرد و یدالله رحمانی معاون وی با حکم وزیر کشور سرپرست استانداری فارس شد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/68131/استاد-دانشگاه--فارس-رکورددار-تغییر-استاندار-در-کشور-است
بستن   چاپ