پیام فارس
علوم پزشکی شیراز؛الگویی درمراقبت و درمان بیماران تالاسمی
سه شنبه 13 آذر 1397 - 18:01:33
پیام فارس - شراز - سمینار تالاسمی کلان منطقه پنج کشور، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار و طی آن علوم پزشکی به عنوان الگویی برای مراقبت از این بیماران مطرح شد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، معاون درمان دانشگاه با اشاره به افزایش روزافزون هم گرایی و همدلی در دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه پنج کشور و اجرایی شدن مصوبات مفید در هر دانشگاه به صورت فراگیر در کلان منطقه، گفت: امیدواریم با استفاده از تجربیات مناسب و علمی، دستاوردهای مفید آن برای اجرایی شدن گسترده تر شود.
دکتر عبدالخالق کشاورزی با تاکید بر پیگیری روند درمان بیماران بر اساس شرایط کشور، وضعیت اقتصادی و معیشتی بیمار و بومی بودن گایدلاین ها افزود: تجویز هر دارو باید بر اساس شرایط خاص بیمار باشد، چرا که تبلیغ تاثیر یک دارو، از سوی شرکت خارجی یا مجوز FDA، نباید باعث شود پزشک داروهای گران قیمت با تاثیر کم را تجویز کنند که این امر باعث فشار بر اقتصاد خانواده ها و آسیب در سایر زمینه ها می شود.
معاون درمان دانشگاه ادامه داد: با توجه به اینکه بیماران خاص، اعصاب و روان، سوختگی و مبتلایان به سرطان، بیمارانی هستند که نیازمند محبت و توجه مضاعف هستند، بنابراین پزشکان و کادر درمان باید در مواجهه با این بیماران، سعه صدر بیشتری داشته و ما نیز باید نسبت به کادر درمان در این حوزه ها، حمایت بیشتری داشته باشیم.
کارشناس مسئول تالاسمی و هموفیلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در حاشیه برگزاری این نشست کلان منطقه ای گفت: در راستای اجرای برنامه مراقبت و درمان جامع از بیماران تالاسمی، درمان پیشگیرانه و جلوگیری از بروز عوارض نسبت به درمان، در سرلوحه برنامه ریزی مرکز مدیریت پیوند و اداره بیماری های خاص وزارت بهداشت قرار دارد و راه اندازی شبکه مراکز جامع در 83 مرکز درمانی، شرایط مطلوبی را برای اجرای آن ایجاد کرده است.
دکتر راضیه حنطوش زاده افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به عنوان الگویی برای این مراکز مورد توجه است و تمامی فرآیندهای مراقبت و درمان جامع در این دانشگاه ارایه می شود.
او با بیان اینکه آهن زدایی به عنوان مهم ترین بخش درمان در تالاسمی مطرح است، ادامه داد: دنیا برای ارتقای کیفیت زندگی این بیماران به سمت درمان خوراکی حرکت کرده است، بدین ترتیب مشکلات تزریق های شبانه و حمل پمپ تزریق و ملزومات مرتفع می شود.
در این سمینار رییس اداره بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه، بر استفاده از داروهای آهن زدای خوراکی به جای داروهای تزریقی در بیماران تالاسمی تاکید کرد.
دکتر داوود حدادی گفت: حدود 20هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد که بیشترین تعداد را به ترتیب استان های سیستان و بلوچستان، مازندران، هرمزگان، فارس، خوزستان و گیلان به خود اختصاص دادند.
او ادامه داد: در سطح دانشگاه علوم پزشکی شیراز، حدود یک هزار و 380 بیمار تالاسمی وجود دارد که در 22 بخش تالاسمی تحت پوشش دانشگاه، به آنان خدمات ارایه می شود.
دکتر حدادی اضافه کرد: بیمارستان شهید آیت الله دستغیب، به عنوان مرکز جامع بیماران تالاسمی استان فارس به شمار می رود که در آن خدماتی شامل آزمایشگاه، فیزیوتراپی، داروخانه، دندانپزشکی، شنوایی سنجی و بینایی سنجی به بیماران تالاسمی ارایه می شود.
رییس اداره بیماران خاص دانشگاه بیان کرد: در این سمینار در خصوص اپیدمیولوژی تالاسمی در ایران و جهان، انواع سندروم های آلفا و بتا تالاسمی و علایم بالینی، عفونت های رایج در بیماران تالاسمی و واکسیناسیون بیماران تالاسمی، گروه های فرعی در تزریق خون تالاسمی، عوارض قلبی در تالاسمی، پیوند سلول های بنیادی در بیماران بتا تالاسمی، درمان های القا کننده هموگلوبین F، تزریق خون، توضیحاتی ارائه شد.
دکتر حدادی، درمان آهن زدایی در بیماران تالاسمی، مشکلات اعصاب و روان در تالاسمی، عوارض تزریق خون، آلو ایمیونیزاسیون در تالاسمی، درمان های جدید در تالاسمی، اسپلنکتومی در تالاسمی اینترمدیا و ماژور، سیکا تالاسمی، تعریف، علایم، درمان، تالاسمی اینترمدیا، پوکی استخوان، عوارض غددی در کودکان تالاسمی، مراقبت های حین حاملگی و ناباروری در بیماران تالاسمی را از دیگر مطالب ارایه شده در این سمینار عنوان کرد.
دکتر «فرشاد فلاحتی» مدیر امور بیماری ها و مراکز تشخیصی درمانی معاونت درمان نیز در این سمینار، به بیان اهمیت توجه به بیماران خاص و صعب العلاج و تاکیدات وزارت بهداشت در رابطه با بیماران تالاسمی پرداخت و گزارشی از وضعیت این بیماران در استان فارس را ارائه کرد.

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/68169/علوم-پزشکی-شیراز؛الگویی-درمراقبت-و-درمان-بیماران-تالاسمی
بستن   چاپ