پیام فارس
/ایسنا در آغاز دومین دهه‌ی فعالیت/ تلاش برای صداقت، امانتداری و شفافیت
شنبه 17 آذر 1397 - 10:56:26
پیام فارس - به حتم 2 دهه قبل و روزی که ابوالفتح فاتح با همراهی جمعی از نخبگان دانشجویی و دانشگاهی، بنیان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) را با حمایت جهاددانشگاهی، پایه ریزی کرد، آینده‌ای درخشان پیش روی این خبرگزاری ترسیم کرده بود.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، امروز و در آغاز دومین دهه از فعالیت خبرگزاری دانشجویان ایران، همانگونه که در ابتدای حرکت، آغازگر تحولی شگرف در حوزه خبر و تغییراتی بنیادی در شیوه نگارش و دسترسی به اخبار و به نوعی پایه گذار اطلاع رسانی در فضای سایبری در ایران بود، شاهد تداوم نوآوری و خلاقیت در این رسانه هستیم.
ایسنا، اگرچه دوران پرفراز و فرود را تجربه کرده است؛ اما تمام تلاش خود را برای پایبندی به اصول پایه‌ای که بنیان را بر آن نهاده بود، معطوف داشته و دارد؛ در این راه، با تاکید بر انعکاس اخبار امیدبخش، محوریت کار اخلاق رسانه‌ای بوده تا قبل از سرعت در انتشار خبر، دقت برای صحت و امانتداری در اطلاع رسانی، ملاک قرار داشته است.
به اذعان بسیاری از مخاطبان خبرگزاری ایسنا امروز در بیستیمن سال تاسیس، بدون جانبداری و همواره با شفافیت و صداقت در عرصه اطلاع‌رسانی و آگاهی‌دهی به جامعه فعالیت کرده است .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس ضمن تبریک سالروز تاسیس ایسنا، گفت: شفافیت و صداقت خبرگزاری دانشجویان ایران، همواره مورد تایید همگان خصوصا اهالی قلم و فرهنگ بوده است.
صابر سهرابی در گفت و گو با ایسنا منطقه فارس، گفت: خبرگزاری دانشجویان ایران، طی سال‌های فعالیت، بدون جانبداری و همواره با شفافیت و صداقت در عرصه اطلاع‌رسانی و آگاهی‌دهی به جامعه فرهنگی هنری و ادبی استان فارس فعالیت کرده است.
او با اشاره به اینکه حضور و فعالیت دانشجویان، شاکله‌ی اصلی این خبرگزاری معتبر است، اظهار کرد: این روز عزیز را به دانشجویانی که بدون هیچ چشم‌داشت و انتظاری تلاش و فعالیت می‌کنند، تبریک می گویم .
سهرابی با بیان اینکه ایسنا در انجام رسالت خود طی سال‌های گذشته با جدیت و صداقت تلاش کرده است و امسال شاهد برگزاری بیستمین سالگرد تاسیس این خبرگزاری هستیم، گفت: اطلاع‌رسانی درست در جامعه و همچنین واکاوی ضعف‌ها و بیان نقاط قوت از جمله رسالت‌های یک رسانه بوده و همچنین رسانه‌ها در راستای حل مسائل فرهنگی جامعه نیز نقش موثری بر عهده دارند .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با تاکید بر فعالیت بروز، تاثیر گزاری و انعکاس بموقع و حرفه‌ای خبرگزاری ایسنا در این استان، اظهار امیدواری کرد: تمام رسانه‌ها به ویژه این خبرگزاری که مورد وثوق مردم و مسئولان فارس است در راستای انجام رسالت‌های خود نقش موثر و فعالی را ایفا کنند.
مدیرکل ورزش و جوانان فارس در گفت‌وگو با ایسنا با تصریح بر اینکه عملکرد این خبرگزاری مصداق واقعی اعتماد به جوانان است، گفت: شاید زمانی که (ایسنا) به عنوان یک خبرگزاری نوپا وارد عرصه رسانه‌های کشور شد کمتر کسی گمان می‌کرد تعدادی جوان و دانشجوی جویای نام می‌توانند نهالی بنشاند که امروز به درختی تناور و رسانه قابل اعتماد در کشور تبدیل شود .
حیدرعلی کامیاب ضمن تبریک به مناسبت ورود این خبرگزاری به دهه دوم حیات خود، اعتماد به جوانان در تمام حوزه‌ها را کلید حل مشکلات جامعه دانست و خاطرنشان کرد: مدیران جهاد دانشگاهی در زمان آغاز به کار خبرگزاری دانشجویان ایران با فراهم ساختن شرایط حضور جوانان در این خبرگزاری باعث شدند تا تلفیق انگیزه، خلاقیت و پشتکار با دانش روز در حوزه رسانه از (ایسنا) یک رسانه پیشرو با دامنه گسترده مخاطب بسازد.
وی بهره‌گیری از جوانان خلاق و نوآور را عامل به خودباوری رسیدن خبرنگاران و فعالان خبری (ایسنا) دانست و گفت: ثمره آن اعتماد در دو دهه پیش پرورش یک نسل از خبرنگاران، دبیران سرویس، عکاسان خبری و سردبیران متعهد و متخصص است.
دبیر ستاد ساماندهی امور جوانان فارس با بیان اینکه (ایسنای فارس) نیز یک برش موفق محلی از چارچوب تعیین شده در خبرگزاری دانشجویان ایران است، گفت: اساس و پایه (ایسنا) در فارس چنان خوب و محکم گذاشته شده است که اکنون و با گذشت دو دهه که از عمر آن می‌گذرد این خبرگزاری به یکی از منابع مهم دریافت خبر برای مردم و علاقمندان به حوزه خبر تبدیل شده است .
نماینده مردم شهرستان فیروزآباد در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه ایسنا یکی از مبناها برای تصمیم گیری است، گفت: ضمن احترام به تمام رسانه‌های خبری نسبت به خبرگزاری ایسنا توجه بیشتری دارم و آنچه که در این خبرگزاری دنبال کرده‌ام در تصمیم و قضاوتم نقش بسیار بالایی داشته و دارد .
کوروش کرمپور تاکید کرد: اگر به اهداف تعریف شده و جهانی رسانه‌ها که از استاندارد‌های خاصی برخوردارند، توجه بیشتری کنیم در این صورت می‌توان امید داشت که شایعه و اخبار کذب نقشی در تصمیمات مردم ندارد .
وی تصریح کرد: هر زمان که رسانه‌ها به خوبی عمل نکرده‌اند شایعه و اخبار کذب توانسته است در دل مردم یأس، دودلی و نا امیدی ایجاد کند .
نماینده مردم شهرستان‌های فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هم‌اکنون اقدامات خوبی در حال انجام است، خاطرنشان کرد: عملکرد رسانه‌های خبری با در نظر گرفتن هزینه و توجهی که در سطوح مختلف انجام شده بسیار موفق بوده‌اند؛ امروز رسانه‌ها موفق‌تر از انچه که شرایط برایشان ایجاد کرده، عمل کرده‌اند .
کرمپور با تاکید بر اینکه مسئولان به ویژه مسئولان تصمیم ساز و تصمیم گیر باید از اطلاعات کافی برای تصمیم گیری برخوردار باشند، گفت: لازمه موفقیت مسئولان تصمیم ساز ارتباط درست و به روز با رسانه‌های خبری است .
وی در پاسخ به ارزیابی از عملکرد رسانه‌های محلی در مواقع بحران نیز خاطرنشان کرد: ترجیح می‌دهم صفات مثبت هر موضوع را ببینم، صفت زنبور عسل را ترجیح میدهم به صفت مگس که فقط بدی‌ها را می‌بیند؛ خوبی‌های زیادی از اصحاب رسانه دیده‌ام و از آنان به ویژه ایسنایی‌ها تشکر می‌کنم .
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در گفت‌وگو با ایسنا منطقه فارس با بیان اینکه این خبرگزاری نقش رسانه‌ای خود را به خوبی ایفا کرده است، خاطرنشان کرد: ایسنا سرعت و دقت را سرلوحه کار خود قرار داده است. این مهم نشان می‌دهد خبرگزاری ایسنا در انتخاب خبرنگاران خود ژرف‌گونه دقت کرده که جادارد از خبرنگاران این خبرگزاری نیز تشکر کرد .
سهراب شرفی به عملکرد ایسنا در این استان هم اشاره و با بیان اینکه فارس پهنه‌ای دانشگاهی دارد، گفت: خبرگزاری دانشجویان ایران در استان فارس در اطلاع رسانی بدون محافظه کاری، شفافیت کامل، شجاعت وسرعت عمل تاکنون انجام وظیفه کرده است .
رئیس اداره اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل آموزش و پرورش فارس نیز مدعی است که ایسنا در شرایط فعلی در کنار دیگر خبرگزاری‌هایی که مخاطبین عام‌تری دارند باید در ابعاد فرهنگی جامعه بیش از گذشته سرمایه‌گذاری کند .
حمیدرضا شعبانی ضمن تبریک فرا رسیدن روز دانشجو و سالروز تاسیس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) یکی از مؤلفه های مهم توسعه فرهنگی در هر جامعه‌ای را سرمایه‌های اجتماعی دانست و بیان کرد: به نظر می‌رسد ایسنا به دلیل وجود مخاطب خاص که عموما اقشار جوان و دانشجو است باید تلاش کند تا مخاطبینش که همان سرمایه‌های اجتماعی محسوب می‌شوند را توسعه فکری و فرهنگی دهد .
وی همچنین تمرکز بر امور دانشجویان را وجه تمایز ایسنا با سایر خیرگزاری‌ها عنوان کرد و افزود: به دلیل فاصله کم بین دانشجو و آموزش و پرورش، لذا باید یک ارتباط پیوسته‌‌ای از سوی این خبرگزاری با آموزش و پرورش نیز ایجاد شود .
رئیس اداره اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل آموزش و پرورش فارس خاطرنشان کرد: ایسنا طی سال‌های فعالیت بر روی نگاه نقادانه اجتماعی به خوبی عمل کرده است اما در کنار آن لازم است که فرصت‌ها و پتانسیل‌های موجود اجتماعی را هم نشان دهد .
شعبانی با تصریح بر اینکه از نقدهای این خبرگزاری در مجموعه آموزش و پرورش فارس استفاده زیادی شده است، از مجموعه ایسنا خواست تا وقت بیشتری را به آموزش و پرورش برای توسعه فرهنگی اختصاص دهد .
فرزاد صدری، معاون روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری شیراز و سردبیر سابق ایسنای فارس نیز در گفت‌ ‎‌ وگو با ایسنا منطقه فارس، بیان کرد: در تمام سال‌های حضور در ایسنا مهمترین موضوعی را که در تعامل با مدیران دنبال کردیم پرهیز از حاشیه و مچ گیری زرد مطبوعاتی و جلب اعتماد مدیران دستگاه‌های اجرایی و غیر دولتی بود .
وی افزود: در ایسنا هیچ معضلی را جز برای رفع معضل با نگاه علمی و دانشگاهی دنبال نکردیم و هرگز از رانت رسانه‌ای و یا اهرم فشار رسانه برای کسب امتیاز و ایجاد رانت استفاده نکردیم .
سردبیر سابق ایسنای فارس مدعی است که برگزاری میزگرد با مطالعات کارشناسی و حضور کارشناسان به ویژه استفاده از اصحاب علم و اندیشه برای آسیب شناسی و راه‌های برون رفت از آسیب‌ها و همچنین پوشش خوب و دقیق رسانه‌ای، ایسنا را به عنوان رسانه‌ای قابل باور و اعتماد در بین مدیران معرفی کرد که هدفش توسعه و شفاف سازی بود و هرگز تیتر فروشی نکرد .
صدری خاطرنشان کرد: صداقت رسانه‌ای به دور از حب و بغض‌های شخصی و حزبی و نیز پرهیز از هرزنویسی از جمله مهمترین محورهایی بود که باعث تعامل بیشتر ما با مدیران در ایسنا بود .
وی با بیان اینکه شیراز و فارس به لحاظ میراث فرهنگی و معنوی یکی از ثروتمندترین شهرها و استان‌های کشور است، گفت: نظارت دقیق و کارشناسی بر سرمایه‌های ملموس و ناملموس معنوی و فرهنگی و حساسیت بر حفظ میراث فرهنگی و نیز فرهنگ سازی در جهت حساسیت مردم در این حوزه از مهمترین محورهای گزارش‌هایمان در ایسنا بود .
سردبیر سابق ایسنای فارس ادامه داد: در ایسنا بیشترین سفر درون استانی را برای معرفی داشته‌های فرهنگی استان داشتیم و برای معرفی این داشته‌ها از جست‌وجوی اینترنتی استفاده نمی‌کردیم بلکه شهر به شهر سفر می‌کردیم و گزارش میدانی از این حوزه‌ها می‌گرفتیم .
صدری تاکید کرد که آگاهی بخشی عمومی و توسعه دانایی در جهت افزایش سطح فرهنگ عمومی از طریق وصل شدن جامعه به بدنه دانشگاهی مهمترین دغدغه ما در ایسنا بود .
به گفته وی، دسترسی آسان به اخبار با کمترین سانسور خبری و شفاف سازی از دغدغه‌های این خبرگزاری در طول فعالیت طی سال‌های گذشته بود .
سردبیر سابق ایسنای فارس اضافه کرد: انتقال نگرانی‌ها و خواسته‌های اقشار تاثیر گذار جامعه به تصمیم گیران و تصمیم سازان نیز از دیگر اهداف سال‌های فعالیت در ایسنا بود که نتایج خوبی هم داشت شاید مهمترین خروجی آن تقویت روحیه مطالبه گری در جامعه بود .
صدری ارتباط تنگاتنگ با مردم و برگزاری میزگرد با اقشار و صنوف مختلف مردمی و اجتماعی، اعتماد عمومی به ایسنا را تقویت می کند.مردم وقتی ببینند عکس و حرف آنها در رسانه فراگیری چون ایسنا منتشر شده خود را با او نزدیک می دانند و ترجیح می دهند خبر را از منبع رسمی آن دنبال کنند .
صدری خاطرنشان کرد: تهیه کلیپ‌های جذاب خبری از مباحث مورد علاقه مردم و بیان خواسته‌های آنان و پاسخگویی شفاف مسئوولین به خواسته‌ها افزایش اعتماد عمومی به این رسانه را به دنبال دارد .
وی با بیان اینکه رسانه باید زبان گویای خواسته‌های مردم باشد و با نهادینه کردن پاسخگویی و ایجاد شفافیت آنها را به سمت دروغ‌های شیرین سوق ندهد، تاکید کرد که ایسنا باید آئینه تمام نمای جامعه باشد، صراحت و شجاعت در بیان مطالبات اقتصادی و اجتماعی و حتی سیاسی از مهمترین ویژگی‌های ایسنا بود که به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر کمرنگ شده است .
سردبیر سابق ایسنای فارس تصریح کرد: انتشار اخبار امید بخش و دوری گرفتن از فضای یاس و ناامیدی و دوری گرفتن از حاشیه‌های کاذب همراه با شفاف سازی و صداقت رسانه‌ای، انتظاری است که هم جامعه از رسانه دانشگاهی خود دارد و هم نخبگان از او توقع دارند.
صدری عنوان کرد: سرعت انتشار اخبار در کنار دقت و پرهیز از دروغگویی برای جذب مخاطب بیشتر، ایسنا را به عنوان که رسانه امین و سریع معرفی می‌کند.ایسنا باید روایت تازه‌ای از رویدادها به مخاطب خود عرضه کند، روایتی که شبیه هیچکدام از رسانه‌های دیگر نباشد و در کوتاه ترین عبارت گویاترین مفهوم را داشته باشد .
خبرنگار سابق ایسنا نیز از تجربیات سال‌های حضور در این خبرگزاری اشاره و خاطرنشان کرد: از اولین گروه دانشجویان غیر تهرانی بودم که سال 78 به ایسنا پیوستم .
سعیدنظری افزود: شدت علاقه به فعالیت رسانه‌ای در آن سالها بین دانشجویان موج میزد و به جز نشریات دانشجویی که چند دهه نسخه منتشر می‌شدند، پایگاهی برای بروز و ظهور خلاقیت رسانه‌ای دانشجویان وجود نداشت .
وی با تصریح بر اینکه تولد ایسنا هم چتری برای فعالیت رسانه‌ای مبتنی بر ازاد اندیشی دانشجویان بود و هم فضای صلب و انحصاری رسانه‌های دولتی در قالب خبررسانی را شکست، عنوان کرد: همه مقدمات راه‌اندازی ایسنا ساده و دانشجویی برگزار شد اما دانشجویان همچون همیشه پیشگام بودند و خطوط مقدم خبررسانی را به تسخیر خود در آوردند .
خبرنگار سابق ایسنا که هم‌اینک مدیر روابط عمومی شورای شهر شیراز است، ادامه داد: امروز پس از گذشت دو دهه ایسنا، رسانه‌ای موفق است و توانسته چهره‌های بزرگ رسانه‌ای را در سراسر کشور تربیت کند که هر کدام برای خود پیشکسوتی هستند .
نظری اضافه کرد: ایسنا برای ادامه راه باید از مرزهای ایران عبور کند، نقش جدی در معادلات رسانه‌ای دنیا داشته باشد و اثرگذاری رسانه‌های غربی بر افکار عمومی خصوصا در موضوعات منطقه‌ای و جهان اسلام دنیا را تحت الشعاع فعالیت خود قرار دهد .
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: شاید ایجاد مرکز آموزشی در قالب دانشگاه ایسنا نیز بتواند سهم بیشتری به تربیت نیروی متخصص رسانه‌ای اختصاص دهد .
به گزارش ایسنا، امروز فعالان در این خبرگزاری امیدوار هستند که با حمایت و همفکری اقشار مختلف در بخش‌های مختلف رسانه‌ای کشور و همراهی بیش از پیش دانشجویان و دانشگاهیان، که هرچه بیشتر و مطلوبتر برای اعتلای اهداف نظام اسلامی و در مسیر تامین منافع ملی، تلاش کنند.
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/68364/-ایسنا-در-آغاز-دومین-دهه‌ی-فعالیت--تلاش-برای-صداقت،-امانتداری-و-شفافیت
بستن   چاپ