پیام فارس
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
کمبود داروهای خاص در فارس وجود ندارد
شنبه 17 آذر 1397 - 14:24:18
پیام فارس - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز مدعی است که در حال حاضر کمبودی از بابت داروهای بیماران خاص در استان فارس وجود ندارد اگرچه گاه به صورت مقطعی امکان بروز کمبودهایی وجود داشته و دارد.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، محمدجواد خشنود شنبه 17 آذر در یک کنفرانس خبری به وضعیت کنونی دارو و چگونگی توزیع آن در استان اشاره و خاطرنشان کرد: شرکت‌های توزیع دارو براساس درخواست از سوی داروخانه‌ها میزان داروی مورد نیاز را وارد می‌کنند و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در میزان عرضه و تقاضا دخالتی ندارد.
وی با بیان اینکه در مقاطعی امکان بروز کمبود در برخی داروهای خاص وجود دارد، اجرای برنامه "کلید توزیع" را با هدف مدیریت این موضوع دانست و گفت: در این حالت سازمان غذا و دارو سهمیه استان‌ها را مشخص می‌کند. بنابراین توزیع داروهای کمیاب برساس سهمیه‌بندی این سازمان است .
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با بیان اینکه در حال حاضر شیرخشک کم نیست بلکه توزیع آن را مدیریت کرده‌ایم، گفت: تاکنون موردی بر کمبود شیرخشک و شیرهای خشک رژیمی گزارش نشده است.
خشنود ادامه داد: برای داروی بیماران هموفیلی کمبودی گزارش نشده است و برای بیماران تالاسمی نیز در بخش خوراکی هر دو نوع ایرانی و خارجی آن وجود دارد اما در نوع تزریقی، خود بیماران اصرار به استفاده از داروی خارجی دارند که تاکنون سازمان‌های بیمه گر حاضر به پرداخت مابه‌التفاوت داروی خارجی تزریقی بیماران تالاسمی نشده‌اند .
وی با بیان اینکه تمام داروهای ایرانی و خارجی بیماران پیوندی در حال حاضر موجود است، خاطرنشان کرد: داروهای بیماران متابولیک به نام خود آنها وارد و توزیع می‌شود، داروی بیماران ام اس نیز نوع داخلی آن را بیمه‌ها تقبل کرده‌اند اما برای مصرف خارجی آن بیمار باید هزینه بالاتری را بپردازد .
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: داروی بیماران سرطانی نیز که شامل انواع داروهای نوترکیب است به صورت مقطعی ممکن است با کمبود مواجه شود اما در استان فارس کمبودی نداریم .
خشنود در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود 700 داروخانه و 44 شرکت فعال توزیع دارو در فارس، گفت: 602 داروخانه از این تعداد تحت پوش بخش خصوصی قرار دارند و کاملا مجهز به سیستم مکانیزه هستند. مابقی تحت نظارت بخش دولتی، بیمارستانی و آموزشی قرار دارند.
وی با بیان اینکه بازرسی از داروخانه و انبارها به طور مرتب انجام می‌شود،‌ عنوان کرد که نوع بازررسی‌ها اداوری و فصلی است که داروخانه‌ها ماهانه و شرکت‌های پخش دارو فصلی بازرسی می‌شوند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون پنج هزار و 381 مورد بازرسی از داورخانه‌هایی که تحت پوشش بخش خصوصی قرار دارند، انجام شده و همچنین طی این مدت 137 مورد بازرسی از شرکت‌های توزیع دارو ثبت شده است.
خشنود اظهار کرد: طی بازرسی‌های انجام شده از داورخانه‌های فعال از ابتدای امسال تاکنون 324 مورد عدم حضور مسئول فنی، 164 مرود نسخه پیچی، 167 مورد عدم نظارت کافی، 9 مورد وجود داروی خارجی از فهرست رسمی کشور و 88 مورد گرانفروشی گزارش شده است.
وی گفت: در این باره 323 مورد اخطار کتبی به مسئول داروخانه‌های متخلف داده شده و 6 مورد نیز به کمیسیون ماده 11 تعزیرات برای تععین تکلیف ارجاع داده شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارزش ریالی حجم داروها و مکمل‌های داوریی غیرمجاز کشف شده طی سال‌های 94 تا 95 را بالغ بر پنج میلیارد و 300 میلیون تومان، شش ماهه اول سال 96 را سه میلیارد تومان و از شش ماهه سال 96 15 اذرماه امسال را بالغ بر 10 میلیارد تومان اعلام کرد.
خشنود همچنین به تفکیک درصد داروها و مکمل‌های معدوم شده طی روزهای اخیر در شیراز اشاره و در این باره نیز خاطرنشان کرد: 50 درصد از داروهای کشف شده مکمل‌های لاغزی و چاقی، 2 درصد داروهای سقط جنین، 7 درصد داروهای هورمونی، 13 درصد داروهای افزایش قوای جنسی، 1 درصد داروی روانگردان، 2 درصد مسکن‌ها و مابقی متفرقه بوده است .
وی اضافه کرد: این میزان داروهای کشف و امحاء شده حاصل 723 مورد بازرسی از اصناف، انبارها و بازار سیاه بوده است که چهار مورد با ارجاع به مقام قضایی پلمب شدند و 500 مورد دیگر استعلام قضایی و انتظامی آنها انجام شده است .
خشنود تاکید کرد که داروخانه‌ها الزامی به داشتن انبار ندارند، اما بعضی از داروخانه‌ها ممکن است با داشتن فضای مناسب و کافی بخشی از واحد فروش داروی خود را به انبار اختصاص دهند که در این صورت ایراد قانونی ندارد اما اگر خارج از محیط داورخانه، یک داروساز حتی یک متر انبار نگهداری دارو داشته باشد، الزامی است که آن را در سامانه انبار دارویی ثبت کند .
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین تاکید کرد که تا زمانی که داروخانه باز است و دارو به بیمار داده می‌شود الزامی است که پزشک داروساز حضور داشته باشد .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/68378/کمبود-داروهای-خاص-در-فارس-وجود-ندارد
بستن   چاپ