پیام فارس
حسین راغفر:
انتظار اصلاح امور را از مسئولان نابسامانی‌ها نداریم
پنجشنبه 29 آذر 1397 - 12:47:05
پیام فارس - عضو مؤسس سازمان‌های مردم‌نهاد جمعیت پایش شفاف سازی ریشه کنی فقر و فساد با بیان اینکه بدون حضور مردم و نهادهای مدنی نمی‌توانیم وضعیت فعلی را اصلاح کنیم، گفت: از مسئولان نابسامانی‌های امروز نمی‌توانیم اصلاح امور را طلب کنیم .
به گزارش ایسنا منطقه فارس، حسین راغفر شامگاه چهارشنبه ٢٨ آذرماه در همایش "مبارزه با فساد، احیای اعتماد" که به همت برخی از احزاب اصلاح طلب فارس در شیراز برگزار شد، با بیان اینکه ریشه اصلی فساد در تمام جوامع نابرابری‌های ناموجه است، گفت: دهه اول انقلاب شاهد عوامل متعددی بودیم و به همین دلیل به عملکرد اقتصادی مطلوب دست نیافتیم .
وی عدم عملکرد مطلوب اقتصادی را ناشی از نفس خود انقلاب، تلاش‌های ضد انقلاب، جنگ تحمیلی، تحریم‌های گسترده و بی‌تجربگی مسئولین دانست و افزود: در دهه اول انقلاب حمایت از محرومین، اقشار ضعیف جامعه و کاستن از نابرابری‌ها و پس از جنگ تغییر ایدئولوژی در دستور کار قرار گرفت و البته بر حمایت از کارآفرینانی که معلوم نیست چه کسانی هستند مورد تاکید قرار می‌گیرد .
این اقتصاد دادن حوزه فقر و نابرابری راه‌حل حل بسیاری از گفتمان‌های اقتصادی را گفتمان خصوصی سازی دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه در واگذاری بخشی از اقتصاد به بخش خصوصی، شاهد گسترش واگذاری‌ها به اقوام رئیس جمهوری و ...بودیم که این روند صرف نظر از اینکه چه کسی رئیس جمهور بوده در سه دهه بعد از جنگ ادامه پیدا کرد و حتی اجازه دادند که بانک‌های خصوصی که امروز غده سرطانی کشور و منشا بسیاری از نابرابری‌ها و فساد هستند، شکل بگیرد .
راغفر با بیان اینکه فساد به معنای ذاتی آن وجود ندارد بلکه فساد محصول نابسامانی‌های گسترده دیگر در جامعه است که عمده علت‌های آن در عوامل نابرابری ساز است، گفت: از اصلی‌ترین این عوامل نابرابری ساز تصمیمات دولتی است.اینکه منابع ارزی کشور به کسانی تخصیص دهیم و تخفیف‌های مالیاتی به چه کسانی بدهیم و از چه کسانی مالیات بگیریم و چگونه باشد اینها تصمیمات کلانی است که در ساخت دولت شکل می‌گیرد .
وی به شوکهای خانمان برانداز هم اشاره و در این باره عنوان کرد: اوایل انقلاب اگرچه مردم فقیرتر بودند اما بچه خیابانی و زن خیابانی نداشتیم و نرخ خودکشی و فرار مغزها و نرخ طلاق و اعتیاد به این نحو نبود .
راغفر که شکل‌گیری آسیب‌های اجتماعی را محصول تغییر ایدئولوژی پس از جنگ می‌داند، گفت: در این تغییر فردگرایی مبتذل حاکم می‌شود و به تدریج نهادهای قوی و بزرگ شکل می‌گیرد .
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا ادامه داد: امروز دولت دلار را گران می‌کند زیرا کسری بودجه و بی‌انضباطی مالی دارد و نهایتا این موارد منجر به نابرابری در جامعه می‌شود .
راغفر با بیان اینکه نظام اقتصادی ایران به گونه‌ای پیش رفته که فقیران فقیرتر و پولدارها در نظامی که تورم دارد پولدارتر می‌شود، عنوان کرد: گفتمانی که در سه دهه اخیر به اسم بازار آزاد و بخش خصوصی حاکم شده باعث بروز بسیاری از مشکلات شده است. در حالی که در این آزادی اقتصادی تمام مردم باید از مواهب آن بهره مند شوند نه اینکه حق استفاده از این مواهب را نداشته باشند .
وی با تصریح بر این موضوع که دولت نه تنها برای جبران کسری بودجه بلکه به دلیل فسادی که در بانک‌های خصوصی ایجاد شده در جیب مردم دست کرده است، افزود: زمانی که قیمت ارز سه برابر می‌شود داشته‌های افراد به یک سوم تقلیل می‌یابد و قدرت خرید مردم کمتر می‌شود .
عضو مؤسس سازمان‌های مردم‌نهاد جمعیت پایش شفاف سازی ریشه کنی فقر و فساد خاطرنشان کرد: در تورم وحشتناکی که همه ما شاهدیم و قیمت‌ها سه تا چهار برابر شده فقرا و گروه‌های متوسطی که حقوق بگیرهای ثابت هستند بازنده‌اند .
راغفر گفت: وقتی بانک‌ها اموال را بردند و مردم در مقابل دستگاه‌ها اعتراض کردند دولت از منابع عمومی و یعنی از جیب تمام مردم ایران برداشته و به اینها داده و یک نفر از اینها محاکمه و اعلام نشد و علتش این است که اقتصاد ما اقتصاد تیول داری است و چون اینها صاحب قدرت هستند مواخذه نمی‌شوند .
وی اضافه کرد: سلطه سرمایه‌های مالی و بانک‌های بخش خصوصی نیز از سال 79 محقق شده و امروزه به اندازه چین، بانک و موسسه مالی داریم که اقتصادش 10 برابر بزرگی اقتصاد کشور ما است .
این فعال اقتصادی ادامه داد: افزایش نرخ ارز تعریض صریح به حق مالکیت مردم است و دولت برای حفظ بانک‌های خصوصی دست در جیب مردم می‌کند .
راغفر با تاکید مجدد بر این موضوع که دولت منشا اصلی افزایش قیمت‌هاست، گفت: محاسبات نشان می‌دهد بین 500 تا 600 هزار میلیارد تومان از وجوه مردم به دلیل نرخ ارز در بانک‌ها کم شده است .
وی اظهار کرد: دولت 30 هزار میلیارد تومان از جیب مردم بابت خسارت موسسات خصوصی مالی پرداخت کرد و کسی محاکمه و مواخذه نشد .
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه دست بچه‌ای که 20 هزار تومان دزدی کرده ، قطع می‌شود اما سارق چند هژار میلیاردی از کشور خارج می‌شود، گفت: متاسفانه شاهد سلطه صاحبان سرمایه‌های تجاری و سرمایه‌های مالی در نظام تصمیم گیری کشور هستیم .
راغفر بیان کرد: هر چه در کشور تصویب شده به زیان بخش تولید و به نفع دلالی و تجارت و ساخت و سازهای سوداگرانه در بخش مسکن است .
وی گفت: شوی انتخاباتی سال 96 یکی از دلائل درگیریهای دی ماه بود که به شدت به اعتماد عمومی آسیب زد .
عضو مؤسس سازمان‌های مردم‌نهاد جمعیت پایش شفاف سازی ریشه کنی فقر و فساد با بیان اینکه جوانانی که قادر به پیدا کردن شغل نیستند، ناراضی هستند، عنوان کرد: اقتصاد با این شرایط زد و بند نیازمند دانش و مهندس نیست و به همین دلیل سومین صادرکننده مهندس بعد از آمریکا هستیم .
به گفته راغفر افزایش نرخ ارز بعد از نوروز 97 یک فضاحت دولتی بود که به قول رییس کل بانک کشور همه منابع مالی از کشور خارج شد .
وی با بیان اینکه فشار افکار عمومی فقط باعث شد رییس جمهور از وزیر صنعت گزارش بخواهد و هیچ‌کس هم گزارشی نداد، گفت: بیکاری نداشتن کار نیست، نداشتن هویت است. امروز جوان بیکار، خود را فردی شکست خورده ارزیابی می‌کند .
این فعال اقتصادی با تصریح بر اینکه اعتماد به معنای سرمایه اجتماعی است و در این شرایط شاهد جامعه اسیب دیده به لحاظ اخلاقی هستیم، عنوان کرد: اخلاق «دنبال منافع خودت باش» به جای اعتماد عمومی در کشور حاکم شده است .
راغفر با بیان اینکه باید دنبال ثبات در کشور باشیم، چرا که جامعه باثبات با اشکال متعدد فساد شکل نمی گیرد، تاکید کرد که به شرط عزم سیاسی راهکار و راه‌حل برای خروج از فساد وجود دارد .
این اقتصاد دادن حوزه فقر و نابرابری با تصریح بر اینکه از امکان اصلاح ناامید نیستم اما زمان و چگونگیش با قوای فعلی معلوم نیست، گفت: ارزان شدن نرخ ارز یکی از کلاهبرداری‌های نئولیبرال‌هاست. نرخ دلار ارزان نشده، سه برابر شده است.ادامه این وضع منجر به اشکال مختلف شورش‌ها مثل فرار از کشور، رشد اعتیاد و طلاق، رشد خشونت خیابانی می‌شود .
راغفر با بیان اینکه اصرار دولت بر سیاست‌های غلط منجر به بروز شورش‌های متعددی می‌شود، اظهار کرد: اشتغال راه‌حل مبارزه با فساد است، زیرا راهی نداریم که منابع را به نفع تولید هزینه کنیم‌ .
به گزارش ایسنا، همایش مبارزه با "فساد، احیای اعتماد" به همت حزب اصلاح طلب ندای ایرانیان، اتحاد ملت ایران، جمعیت زنان مسلمان نواندیش و انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها در تالار احسان شیراز برگزار شد .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/70277/انتظار-اصلاح-امور-را-از-مسئولان-نابسامانی‌ها-نداریم
بستن   چاپ