پیام فارس
محمود صادقی عنوان کرد:
بازگشت به جاهلیت و بازتولید استبداد در قالب نظام نوین
پنجشنبه 29 آذر 1397 - 12:47:05
پیام فارس - نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: بازگشت به جاهلیت و بازتولید استبداد در قالب نظام نوین در کشور انجام شده است .
به گزارش ایسنا منطقه فارس، محمود صادقی شامگاه چهارشنبه 28 آذر ماه در همایش "مبارزه با فساد، احیای اعتماد" در شیراز با اشاره به اینکه فساد در ضعف‌هایی که در ساختار کشور نهادینه شده، ریشه دارد، اظهار کرد: نظام ما امروزه از طرحی که در سال 58 در قالب قانون اساسی شکل گرفت، فاصله گرفته است و سیستمی که بر پیشینه و باورهای دینی و فقهی ما مبتنی بوده با نگاهی مدرن مواجه شده و جمهوری اسلامی که پدیده‌ای نوین است در برابر حکومت‌های دیگر قرار گرفته است .
وی با تاکید بر اینکه مهمترین خصلت ساختاری که در قانون اساسی ما پیش‌بینی شده مشارکت آزاد آرای مردمی در شکل‌گیری این نظام است، خاطرنشان کرد: باید عرصه برای حضور مردم در ساخت سیاسی و همچنین در عرصه‌های دیگر اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی فراهم باشد و هر چه فاصله از انگاره و الگو بیشتر شده به نوعی به جاهلیت و بازتولید استبداد در قالب نظام نوین بازگشتیم .
این حقوقدان با بیان اینکه پارلمان مبتنی بر آرای آزاد مردم می‌تواند ضامن بسیاری از فواید از جمله سلامت در سیستم باشد، خاطرنشان کرد: هر چه دایره انتخاب مردم به ویژه در امر انتخابات محدودتر شود عرصه برای شکل‌گیری فساد بیشتر فراهم می‌شود .
صادقی افزود: وجود یک پارلمان که به رای مردم نزدیک‌تر باشد می‌تواند انحصار در جامعه را محدود و پاسخگویی را در برابر آرای عمومی تقویت کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دغدغه اصلی بنده در خصوص نظارت شورای نگهبانِ قانون اساسی بر انتخابات بنا بر آنچه نویسندگان و واضعان قانون در نظر داشتند که باید ضامن آزادی انتخاب و سلامت انتخاب باشد، عنوان کرد: نظارت استصوابی علیرغم اینکه خیلی ها آن را بر نمی تابند اگر در راستای انتخابات سالم‌تر و آزادتر باشد و آرای عمومی از صندوق ها بیرون بیاید ارزشمند است .
وی با ابراز تاسف از اینکه دوره به دوره مجلس، ضعیف‌تر شده است، اظهار کرد: یکی از عوامل این امر، فقدان اراده سیاسی در نظام کلان تدبیر و اداره کشور بر ضرورت یک انتخابات آزاد و مستقل است و بنا بر ضرورت‌ها دایره‌ها تنگ‌تر شده و 12 هزار نفر ثبت‌نام می‌کنند و 6 هزار نفر یا فاقد صلاحیت اعلام می‌شود و یا احراز صلاحیت نمی‌شوند .
این حقوقدان کشور تصریح کرد: فرآیند انتخابات در دوره دهم مجلس به گونه‌ای شد که اصلاح طلبان را شورای نگهبان حذف کرد و ژنرال‌های اصولگرا توسط مردم حذف شدند و سقف پرواز خیلی کوتاه شد و این مساله‌ای است که بزرگان ما باید به آن به عنوان یک مساله ملی به آن نگاه کنند و در سیاست‌های خود بازنگری کنند و اینکه این مقدار همه چیز سیاسی شده زمینه‌ساز بروز فساد است .
صادقی با تصریح مجدد بر این نکته که هر چه انحصار بیشتر شود و پاسخگویی نباشد، به فساد منجر می‌شود، افزود: نظارت شورای نگهبان قانون اساسی بر انتخابات باید ضامن ازادی و سلامت انتخاب باشد .
وی با تاکید بر اینکه بزرگان کشور باید در سیاست‌های خود به خصوص در انتخابات بازنگری کنند، عنوان کرد: گرفتار سیطره سیاست بر بسیار از مناسبات به خصوص در حوزه انتخابات و مبارزه با فساد شده‌ایم .
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه برای تحقیق و تفحص از شهرداری تهران گرفتار نگاه‌های سیاسی شده‌ایم، اظهار کرد که قوه قضائیه‌ هیچ شباهتی با دستگاه عدل الهی ندارد و نگاه کاملا سیاسی بر ان حاکم شده است .
صادقی با تصریح بر اینکه در قوه مجریه هم سیاست زدگی مانع مقابله با فساد است، بیان کرد: با نظام پاره پاره‌ای روبرو هستیم که هرکس به نفع جریان خود تلاش میکند و به فساد دامن می‌زد .
وی اظهار کرد: به جای احزاب باندها در کشور شکل گرفته و بعضا منافع ‌مشترک این باندها با هم گره می‌خورد و از همه طرف مانع از مبارزه با فساد می‌شوند .
صادقی عنوان کرد: 43 هزار میلیارد ریال معافیت گمرکی و هزار میلیارد ریال معافیت مالی در سال 96 اعطا شده که معتقدم شفاف نیست .
وی با بیان اینکه برخی انتقاد از خود را گل به خودی تعبیر می‌کنند، تاکید کرد که فرایندهای کنترلی درونی احزاب و‌گروهها را نباید از بین ببریم .
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شفافیت در همه عرصه ها گوهر و چراغیست که می‌تواند حلال مشکلات باشد .
صادقی با بیان اینکه در فساد سیستمی جایگزینی جز فساد نداریم. از در بیرونش کنید، از دیوار وارد می‌شود، اضافه کرد: باطل السحر فساد سیستماتیک، شفافیت سیستماتیک است .
وی که معتقد است فساد در تاریکی شکل می‌گیرد اما با دسترس پذیر کردن اطلاعات می‌توان روشنایی بخشید، گفت: صرف انتشار اعداد و ارقام نمی‌توان به شفافیت دست پیدا کرد. اطلاعات باید قابل ارزیابی باشد و امکان تطبیق داشته باشد .
این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: از نهادهای زیرمجموعه رهبری انتظار می‌رود پیشگام شفاف سازی باشند. در برخی قوانین که نظارت بر دستگاههای زیرمجموعه رهبری را مستثنی می‌کنند جز با اذن رهبری، توهین به رهبری است .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/70278/بازگشت-به-جاهلیت-و-بازتولید-استبداد-در-قالب-نظام-نوین
بستن   چاپ