پیام فارس
معاون علوم پزشکی شیراز:
شناسایی 372 هپاتیتی در استان فارس
سه شنبه 4 دي 1397 - 18:35:46
پیام فارس - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: طبق آخرین آمار در سال 96 تعداد 258 مورد بیماری مبتلا به هپاتیت B و 114 مورد ابتلا به بیماری هپاتیت C در استان فارس گزارش و ثبت شده است.
به گزارش ایسنا منطقه فارس، عبدالرسول همتی سه‌شنبه ٤ دی ماه در یک کنفرانس خبری بیان کرد: هپاتیت ویروسی یک بیماری عفونی سیستماتیک محسوب می‌شود که به دلیل تمرکز ویروس در کبد، علایم بالینی، بیوشیمیایی و هیستوپاتولوژی ناشی از تخریب کبد را به عنوان تظاهرات بالینی نشان می‌دهد.
وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های مهم وزارت بهداشت، حذف و کنترل کامل بیماری‌های هپاتیت B و C در کشور است، افزود: در حال حاضر یک و نیم میلیون نفر ایرانی ناقل ویروس هپاتیت B و 350 هزار نفر ناقل ویروس هپاتیت C هستند .
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه مردم ایران نیز همچون مردم سراسر جهان از عوارض این ویروس در امان نیستند، ادامه داد: استان فارس از لحاظ کنترل این بیماری رتبه سوم را به خود اختصاص داده است .
وی اضافه کرد: ساده‌ترین راه شناسایی بیماری هپاتیت، اهدای خون است و سازمان انتقال خون ایران، پس از دریافت خون اهدایی، هپاتیت B و C را کنترل می‌کند و به این ترتیب افراد ناقل بیماری شناسایی می‌شوند، همچنین افرادی که امکان اهدا خون را ندارند، با یک آزمایش می‌توانند نسبت به سلامت خود اطمینان کسب کنند.
همتی توصیه کرد: گروه‌های پرخطر بیماری هپاتیت، معتادان تزریقی، بیماران خونی مانند هموفیلی و تالاسمی و افرادی که حجامت غیربهداشتی و خالکوبی می‌کنند در معرض ابتلا به این بیماری هستند، همچنین افرادی که قمه زنی می‌کنند از گروه‌های پرخطر ابتلا به بیماری هپاتیت محسوب می‌شوند .
وی تاکید کرد: افرادی که با اشیا نوک تیز سروکار دارند، به شدت مراقب باشند تا آسیبی به دست یا سایر نقاط بدن آنها وارد نشود تا در معرض ابتلا به این بیماری قرار نگیرند، همچنین نوزدان واکسینه شده، دارای ایمنی کامل در مقابل هپاتیت هستند .
به گفته معاون بهداشت دانشگله علوم پزشکی شیراز، ایران جزو پاک‌ترین کشورها از لحاظ ابتلا به هپاتیت C است، به نحوی که در کشور ما ابتلا به این بیماری کمتر از نیم درصد است، اما شیوع این بیماری در مصر حدود 30 درصد و در آذربایجان نزدیک به 20 درصد است .
همتی افزود: در سال 94 در کشور، 5 هزار و 150 نفر بر اثر ابتلا به سیروز کبدی جان خود را از دست دادند که از این تعداد، هزار و 650 نفر مبتلا به هپاتیت B ، هزار و 100 نفر دچار هپاتیت C و هزار 500 نفر چاق و مبتلا به کبد چرب بودند .
مدیر کل انتقال خون استان فارس نیز در این نشست خبری از هدف و استراتژی جهانی سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای ریشه کنی بیماری‌های واگیر دار به ویژه هپاتیت B به عنوان تهدیدی برای سلامت عمومی جامعه تا سال 2030 خبر داد و از مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در راستای اهداف سازمان بهداشت جهانی و همکاری ویژه با سازمان انتقال خون، تقدیر کرد .
مسعود ترابی اظهار کرد: افرادی که از ابتدای فروردین سال 1368 به بعد متولد شدند، بر علیه بیماری هپاتیت واکسینه شده و دارای ایمنی مورد نیاز هستند، همچنین متولدین پیش از سال 1368 یا همان افراد بالای 29 سال، باید برای ایمن سازی جامعه و سلامت خود، با مراجعه به مراکز بهداشت و انجام واکسینه برای این بیماری اقدام کنند .
او یکی از راه‌های انتقال بیماری هپاتیت B را انتقال از راه خون و فرآورده‌های خونی دانست و اعلام کرد: تلاش می‌شود با همکاری سازمان انتقال خون و دانشگاه‌های علوم پزشکی، امکان احتمال انتقال هر ویروسی به ویژه بیماری هپاتیت B از طریق خون و فرآورده‌های خونی را در سطح کشور به صفر برسانیم.
ترابی از تفاهم‌نامه‌ای که بین مدیریت اداره‌کل سازمان انتقال خون و مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت برقرار شده است خبر داد و عنوان کرد: طبق این تفاهم‌نامه، مقرر شد تا مدیریت بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این امر مهم برای واکسینه کردن افراد معرفی شده از سوی این سازمان، اقدام کند .
مدیرکل انتقال خون فارس با بیان اینکه فاز نخست این طرح از آغاز مهر امسال اجرا و تا پایان بهمن سال جاری ادامه دارد، اضافه کرد: هر نوع اهدا کننده خون با معرفی نامه ‌ای از سوی سازمان انتقال خون برای واکسینه شدن به معاونت بهداشت شهرستان‌ها و در شیراز می‌تواند به مرکز بهداشت شهدای والفجر در خیابان ساحلی، مرکز بهداشت شهدای انقلاب در دروازه کازرون، مرکز مشاوره دکتر صدیق در خیابان قصردشت و درمانگاه‌های تخصصی و فوق تخصصی امام رضا(ع) و شهید مطهری در میدان نمازی مراجعه و از این خدمت بهره‌مند شود .
مصطفی ابراهیمی، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: اگر فرد بزرگسالی به بیماری هپاتیت مبتلا شود، با درمان‌هایی که از سوی مراکز مشخص شده انجام می‌شود، پس از 6 ماه تا 95 درصد از ویروس این بیماری پاکسازی شده و به عنوان ناقل سالم، قادر به ادامه زندگی همانند دیگر انسانهاست .
انتهای پیام

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/70635/شناسایی-372-هپاتیتی-در-استان-فارس
بستن   چاپ