پیام فارس
مدیرکل آموزش و پرورش فارس:
3100 کلاس درس در فارس با بخاری‌های نفتی گرم می‌شود
چهارشنبه 5 دی 1397 - 12:25:56 AM
ایرنا
پیام فارس - شیراز- مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس گفت: سه هزار و 100کلاس درس در این استان با بخاری های نفتی گرم می شود که استاندارد هستند و نیمه هوشمند عمل می‌کنند اما برای رفع نگرانی‌ها در این مورد مقرر شده با همکاری سازمان نوسازی مدارس، این بخاری‌ها تا سه ماه آینده جمع‌آوری شود.
  علی عسکر نجفی،  در نشست با خبرنگاران در شیراز افزود: همه 140مرکز آموزشی شبانه روزی استان فارس از شوفاژ برای تولید گرما استفاده می کنند و در تمام مدارس نوبنیاد، وسیله مولد گرما پکیج است.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس در بخش دیگری از سخنان خود به هفته سواد آموزی (یکم تا هفتم دی) اشاره کرد و با تاکید بر اینکه انقلاب ما فرهنگی بود، بیان داشت: نخستین رسالت این انقلاب رشد آگاهی های مردم از طریق افزایش شمار باسوادان جامعه است.
نجفی ادامه داد: برخورداری از سواد، دروازه دانایی است و ملت هایی که در این زمینه پیشگام بوده‌اند در مسیر توسعه هم پیشرو هستند.
وی بیان داشت: تحقیقات مختلف نشان داده است که میزان جرم و بزه در باسوادان کمتر از بیسوادان است، همچنین باسوادان در طول مسیر زندگی توانایی‌های بیشتری دارند و حضور آنها در مشارکت‌های سیاسی و تصمیم‌گیری برای سرنوشت خود بیشتر است، افزون بر این آنان در در مسایل اجتماعی و اقتصادی نیز از قدرت تصمیم‌گیری و مشارکت بیشتری برخوردارند.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس تاکید کرد: آموزش و پرورش در حوزه سواد آموزی، رسالتی ذاتی دارد و همگام با سیاست های ملی و بین المللی به منظور آموزش برای همه و محرومیت زدایی، مستقیما مسئول است.
وی، با اشاره به طرح شتاب ‌بخشی به سواد آموزی در فارس که از چهار سال پیش مصوب شده است، بیان کرد: طرح‌های مختلفی برای شناسایی بیسوادان و کم‌سوادان اجرا شده است، گروه‌های هدف شناسایی شده‌اند و برای آموزش به آنان گام‌هایی برداشته ایم.
نجفی افزود: جمعیت عشایری از گروه‌های مهم هدف به شمار می آید به همین سبب برای نخستین بار سامانه ثبت سوادآموزی در کشور در استان فارس راه‌اندازی شد و از این طریق قادر به شناسایی بیسوادان شدیم.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس ادامه داد: این استان چندین سال متمادی است که رتبه نخست سواد آموزی را در کشور به خود اختصاص داده است، در سال جاری تحصیلی نیز تعداد جذب سوادآموزان از صد در صد تعهد آموزش و پرورش فراتر رفته و این نهاد همه سهمیه‌های ابلاغی را جذب کرده است.
یکم تا هفتم دی ماه به عنوان هفته سواد آموزی نامگذاری شده است. سازمان نهضت سواد آموزی هفتم دی ماه سال 1358با فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شد.
**طرح احراز صلاحیت حرفه‌ای معلمان در بودجه سال آینده دیده شده است
نجفی در بخش دیگری از مطالب خود گفت: وضعیت معیشتی فرهنگیان به صورت مرتب به گوش برنامه ریزان و متولیان سازمان برنامه و بودجه می‌رسد و در دولت تدبیر و امید رویکرد خوبی برای ارتقای معیشت معلمان وجود دارد.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس اضافه کرد: بهبود وضعیت مالی معلمان از اولویت‌های دولت است و از همین رو طرح صلاحیت حرفه ای معلمان در کمیسیون اجتماعی دولت مصوب شده و به محض تصویب آن در مجلس شورای اسلامی، عملیاتی خواهد شد.
وی، با اشاره به در نظرگرفتن بودجه 2 هزار میلیارد تومانی در سال 98 برای اجرای طرح صلاحیت حرفه‌ای معلمان گفت: این موضوع نشان‌دهنده رویکرد مثبت دولت است، افزون بر این اداره های کل آموزش و پرورش نیز برای رفاه معلمان و افزایش انگیزه آنها برنامه‌هایی دارند که از جمله آنها صدور کارت‌های رفاهی و اعتباری فرهنگیان و نیز بیمه تکمیلی آنان است.
نجفی ادامه داد: اعتراض، حق همه افراد جامعه است اما باید به شیوه ای مناسب و در قالب تشکل های صنفی صورت گیرد، تا کنون نشست های بسیاری با این تشکل‌ها در آموزش و پرورش برگزار شده است و مسایل آنان را به مراجع بالادستی بازتاب داده ایم.
** مشق شب سنتی، تکلیفی ناکارآمد است
مدیرکل آموزش و پرورش فارس همچنین در مورد موضوع داغ این‌ روز‌های آموزش و پرورش، یعنی مشق شب نیز اظهار نظر کرد و مشق شب را تکلیفی ناکارآمد در سال های متمادی دانست.
نجفی عنوان کرد: مشق شب، باعث کمرنگ شدن رابطه عاطفی بین والدین و فرزندان شده است در حالیکه اساس تربیت بر ارتباط عاطفی است.
وی با بیان اینکه مشق شب در کشورهای توسعه یافته حداکثر 10دقیقه با موضوع های متنوع است، بیان داشت: مشق شب به شیوه سنتی، اکراه و وازدگی ایجاد می‌کند و جای آن در مدرسه است نه در خانه.
نجفی ادامه داد: تکالیف مهارت محور، همچون یادگیری مهارت‌های فردی و اجتماعی، مهارت‌های زندگی و احترام به محیط زیست از معضلات اجتماعی ماست، حال آنکه دانش‌ آموزان مطالب دروس را به صورت "طوطی‌ وار" آموخته‌اند.
وی گفت: بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، معلمان می‌توانند متناسب با اقلیم ها، شرایط روز و نیاز دانش‌آموزان، این تکالیف را تعیین کنند و هم‌ اکنون دستور‌العمل اجرای آن به اداره های کل ابلاغ شده است و در کلاس‌هایی که شمار دانش آموزان آنها بین 10 تا 25 نفر است به صورت آزمایشی اجرا می‌شود.
 

http://www.Fars-Online.ir/fa/News/70664/3100-کلاس-درس-در-فارس-با-بخاری‌های-نفتی-گرم-می‌شود
بستن   چاپ